Casablanca – Nestemata din Maroc

Casablanca – Nestemata din Maroc

Casablanca - Unul dintre cele mai mari și mai frumoase orașe din Maroc

Casablanca – așa se numește unul dintre cele mai mari și mai frumoase orașe ale Marocului. Casablanca este o destinație de vacanță de bifat în 2014 întrucât te va cuceri cu istoria sa interesantă, cu stilul de viață relaxat și cu viața de noapte plină de aventură.

Casablanca – un oraș emancipat

Deși nu este capitala Marocului, Casablanca este un oraș foarte cunoscut și totodată unul dintre cele mai mare orașe din Maroc, cu o populație ce depășește 4 milioane de locuitori. În Casablanca viața pare de vis căci, odată cu emanciparea orașului, nu mai sunt resimțite atât de puternic regulile stricte ale islamismului. Cu toate acestea, se păstrează tradiția marocană.

În Casablanca se păstrează tradiția marocană
În Casablanca se păstrează tradiția marocană

Vei observa că tinerii își vorbesc între ei în limba franceză și nu în arabă, așa cum s-ar cuveni, semn al emancipării și al independenței față de religia și cultura din care fac parte. Tot tinerii sunt cei care dau viață orașului Casablanca fiind mereu cu chef de petrecere. Viața de noapte este extrem de incitantă, un vei avea timp nici să respiri!

În Casablanca, viața de noapte este foarte activă
În Casablanca, viața de noapte este foarte activă

Relaxarea și buna dispoziție domnește peste Casablanca, iar lucrul acesta îl vei observa pe plajele însorite și pline de sute de bărbați și femei deopotrivă care nu se sfiesc să își arate corpurile, în restaurantele luxoase sau în barurile animate din oraș. Oamenii sunt foarte primitori și săritori, astfel că dacă întâmpini vreo problemă, aceștia te vor ajuta cu siguranță.

Plajele din Casablanca sunt cele mai bune plaje din Maroc
Plajele din Casablanca sunt cele mai bune plaje din Maroc

Povestea din spatele orașului modern Casablanca

Orașul are o istorie foarte interesantă, pe care locuitorii mai vârstinci ai orașului vor fi bucuroși să ți-o împărtășească. Bazele modernei Casablanca au fost puse cu mulți ani în urmă, undeva în jurul secolului X î.e.n de către pescarii Berbieri. Apoi orașul a fost ocupat de diferite nații ca Fenicienii, Romanii, Merenii, Portughezii, Francezii și abia în cele din urmă de Marocani.

Casablanca - Un oraș cu o istorie interesantă
Casablanca – Un oraș cu o istorie interesantă

Ce facem în Casablanca

Fiind atât de celebru datorită filmului cu același nume, Casablanca este un oraș foarte vizitat de către toți turiștii care ajung în Maroc. Există foarte multe lucruri de văzut și de făcut în acest oraș marocan. Se poate începe cu vizitarea muzeelor, a moscheelor, a parlamentului și a siturilor istorice urmate de o bine meritată zi la una din superbele plaje din zonă.

Vizitarea moscheelor din Casablanca este extrem de interesantă
Vizitarea moscheelor din Casablanca este extrem de interesantă

Și împrejurimile orașului sunt foarte atractive, astfel că la 90 de kilometri distanță de Casablanca vei descoperi un superb oraș portughez denumit El Jadida ou Mazagon, faimos pentru bastioanele sale și pentru faptul că de aici au plecat pentru prima data vapoare către India și Brazilia.

Superbul oraș portughez El Jadida ou Mazagon situat în apropierea orașului Casablanca
Superbul oraș portughez El Jadida ou Mazagon situat în apropierea orașului Casablanca

Ponturi pentru a descoperi pe deplin orașul Casablanca

Deși Casablanca este un oraș islamic ocupat de musulmani, există totuși câteva construcții rămase din perioada dominației franceze asupra cărora merită să îți oprești atenția. Clădirile sunt încărcate de istorie și fac notă discordantă cu cele tradițional islamice.

Clădiri inspirate din arhitectura franceză
Clădiri inspirate din arhitectura franceză

Nu te aștepta să găsești centre comerciale imense ca în Europa sau America, căci vei fi dezamăgit. Aici vei găsi mici boutique-uri pline de farmec de unde îți poți achiziționa suveniruri care să îți aducă aminte că ai trecut odată și prin Casablanca. Pentru shopping, cea mai bună zonă este Centrul Nou al orașului plin cu străduțe înguste, cafenele și magazine de tot felul.

Boutique-uri pline cu suveniruri și produse lucrate manual de meșterii marocani
Boutique-uri pline cu suveniruri și produse lucrate manual de meșterii marocani

Cel mai important monument pe care trebuie să îl vezi în Casablanca, este Moscheea Hassan II care pe lângă importanța culturală și istorică, îți va descoperi și o arhitectură marocană autentică. Este singura moschee la care au acces și non-musulmanii. Mare grijă la ținută!

Moscheea Hassan II din Casablanca
Moscheea Hassan II din Casablanca

Fii pregătit să faci scufundări, căci în Casablanca vei găsi zone special amenajate pentru acest lucru. Vei beneficia de cele mai bune plaje din întreg Marocul și de servicii excelente. Chiar și locuitorii din capitala Rabat, vin în zona Corniche din Casablanca pentru a se relaxa pe aceste plaje.

Plaja superbă din Casablanca
Plaja superbă din Casablanca

Unde mâncăm ceva bun în Casablanca

Fiind unul dintre cele mai mari și mai emancipate orașe ale Marocului, Casablanca este plin de restaurante care nu țin cont neapărat de regulile impuse de cultura islamică. Restaurantele, asemeni celor din Spania, își încep programul în jur de ora 19:00.

Decoruri deosebite ale restaurantelor din Casablanca
Decoruri deosebite ale restaurantelor din Casablanca

Vei găsi restaurante pentru toate gusturile și bugetele. Astfel, dacă ești în căutarea unui restaurant ieftin, poți încerca La Cigale care are un meniu ce curpinde mâncăruri normale, nimic tradițional sau Benis Patisserie renumită ca fiind cea mai gustoasă patiserie din tot Marocul.

Benis Patisserie - recunoscută drept cea mai gustoasă patiserie din Maroc
Benis Patisserie – recunoscută drept cea mai gustoasă patiserie din Maroc

Alte restaurante accesibile dar cu mâncăruri tradițional marocane și o atmosferă deosebită sunt La Corrida, Taverne du Dauphin, Le Kobe D’Or, La Sqala sau La Cocina. Așadar, cu un buget rezonabil te poți bucura de savoarea deliciilor culinare tradițional marocane.

Feluri de mâncare tradiționale servite la restaurantul La Sqala
Feluri de mâncare tradiționale servite la restaurantul La Sqala

Ultima categorie de restaurante, sunt cele foarte scumpe, exclusiviste. Printre acestea se remarcă Rick’s Cafe sau Yo Sushi unde va trebui să plătești sume frumușele pentru unele preparate cu adevărat excepționale servite în decoruri unice. Deși prețurile sunt piperate, restaurantele sunt pline seară de seară, iar pentru a face rezervare trebuie să acționezi din timp pentru a-ți asigura locul la cină. Vei fi servit ca un rege!

Rick’s Cafe - Un restaurant exclusivist din Casablanca
Rick’s Cafe – Un restaurant exclusivist din Casablanca

Cazare în Casablanca

În Casablanca vei găsi numeroase locuri de cazare care oferă servicii de plus patru stele, iar printre cele mai populare sunt Art Palace & SPA, Art SPA Le Doge Relais și Le Royal Mansour Meridien.

Le Royal Mansour Meridien -  Un hotel de lux din Casablanca
Le Royal Mansour Meridien – Un hotel de lux din Casablanca

Așadar, nu exita să cauți cele mai bune oferte pentru un sejur în Casablanca din Maroc!