Kiev, orașul monumentelor istorice

Kiev, orașul monumentelor istorice

Kiev, Ucraina
Kiev, Ucraina / Foto: http://doninmass.com

Kiev este capitala și cel mai mare oraș al Ucrainei, o metropolă splendidă localizată într-un mediu natural de vis.  Kiev este situat în partea de nord a țării, chiar pe Râuș Nipru, orașul fiind un important centru științific, educațional, cultural și nu în ultimul rând turistic. Kiev este renumit în întreaga lume pentru reperele istorice și infrastructura extinsă completată de un sistem de transport public la fel de dezvoltat.

Turnul Tv, cea mai înaltă structură din Kiev
Turnul Tv, cea mai înaltă structură din Kiev / Foto: http:// kiev.russian-women.net

Istoria orașului începe destul de timpuriu, Kiev fiind unul dintre cele mai vechi orașe din Europa de Est. Metropola de astăzi a fost în secolul al V-lea un centru comercial unde grupuri de oameni expuneau spre vânzare fel de fel de produse alimentare și nu numai. De atunci și până astăzi, orașul s-a aflat într-o continuă dezvoltare, devenind unul dintre cele mai frumoase orașe europene.

Pechersk Lavra, o mănăstire spendidă în Kiev
Pechersk Lavra, o mănăstire spendidă în Kiev / Foto: http://www.panoramio.com

Capitala Ucrainei este constituită din numeroase obiective turistice interesante, muzee, mănăstiră, biserici, zone pietonale sau parcuri. Orașul are o arhitectură aparte și nu de puține ori turiștii rămân uimiți de frumusețea Kievului. Lăcașele de cult din oraș rămân cele mai impunătoare edificii, Pechersk Lavra devenind deja un simbol al metropolei. Mănăstirea Pechersk Lavra este un lăcaș de cult ortodox construit pe locul unei foste peșteri săpate de preoți care au ales aceste refugii pentru a putea duce o viață de pustinici. În prezent, mănăstirea este venerată de către credincioșii din întreaga lume, iar accesul la biserca subterană este încă permis.

Catedrala Sfânta Sophia, un alt edificiu impunător
Catedrala Sfânta Sophia, un alt edificiu impunător / Foto: http://go2.ua

Ucrainienii sunt un popor credincios, iar acest fapt se reflectă foarte mult în numărul lăcașelor de cult din oraș. Catedrala Sfânta Sophia este cea mai veche catedrală din Kiev. Edificiul datează din secolul al XI-lea, inclusiv superbele fresce și mozaicuri. La mică distanță de Catedrala Sfânta Sophia se află Domul Sfântul Mihail, edificiu cu o istorie lungă constituită din numeroase evenimente nefericite. Clădirea a fost distrusă complet de multe ori, dar din fericire este refăcută între anii 1997-1998. Domul Sfântul Mihail are o înfățișare aparte în zilele însorite, moment în care cupolele din aur strălucesc cu putere.

Piața Independenței este alcătuită din numeroase fântâni arteziene
Piața Independenței este alcătuită din numeroase fântâni arteziene / Foto: http://humanandnatural.com

Maidan Nezalezhnosti este de fapt Piața Independenței din Kiev, locul unde locuitorii și vizitatorii adoră să se plimbe ore întregi. În trecut, Piața Independenței a fost spațiul unde au avut loc numeroase evenimente istorice și revoluții. Tot în centrul orașului se află și Turnul Tv, unul dintre cele mai înalte din lume, din păcate inaccesibil pentru turiști.

Străzile Kievului sunt înfrumusețate de aceste monumente ce poartă pentru totdeauna urmele istoriei
Străzile Kievului sunt înfrumusețate de aceste monumente ce poartă pentru totdeauna urmele istoriei / Foto: http://www.tripomatic.com

Multe zile călduroase de vară pot fi petrecute în parcurile sau pe plajele naturale de pe insulele din jur, unde puteți să jucați volei, să înotați în apele revigorante sau pur și simplu să vă bucurați de soare. Dacă nici una dintre aceste activități nu pare a fi pe gustul tău, atunci poți opta pentru o plimbare pe străzile orașului, momente în care te vei bucura de numeroase monumente care se regăsesc la fiecare pas.

Evenimentele orașului sunt marcate de parade militare
Evenimentele orașului sunt marcate de parade militare / Foto: http://www.worldalldetails.com

În concluzie, Kiev este unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii și nu putem decât să sperăm că aceste momente tensionate vor fi depășite fără incidente majore.