San Diego, diversitatea unei metropole contemporane

San Diego, diversitatea unei metropole contemporane

San Diego, panorama oraşului
San Diego, panorama oraşului

Este al doilea cel mai mare oraş din California şi al optulea ca mărime din Statele Unite. Este situat în California de Sud, pe Coasta Oceanului Pacific şi se află printre oraşele lumii care au o natalitate ridicată, aflată în continuă creştere.

San Diego, panorama oraşului
San Diego, panorama oraşului

Oraşul San Diego este un motor economic al regiunii, centru turistic, linie de comerţ internaţional, fiind de asemeni zonă militară şi de apărare. Deşi la nord Oraşul San Diego se învecinează cu Los Angeles, are un ritm mai lent, crează o atmosferă liniştitoare şi se pare că nu a preluat nimic din agitaţia „vecinei” sale. Mulţi turişti spun că San Diego este o pauză liniştitoare, dar asta nu înseamnă că este o metropolă monotonă. Oraşul are foarte multe de oferit, de la plaje impresionante la numeroase obiective turistice destinate tuturor vârstelor. Să vedem care sunt cele mai deosebite puncte turistice ale Oraşului San Diego.

Plajă din San Diego
Plajă din San Diego

Plaje şi diverse activităţi pe Coasta Oceanului Pacific

De-a lungul coastei se regăsesc kilometri întregi de plaje ideale pentru relaxare în bătaia soarelui, înot, surfing. Puteţi selecta între Ocean Beach, Mission Beach, La Jolla şi oricare ar fi alegerea finală trebuie să ştiţi că fiecare plajă este unică în felul ei. Sunt variate, de la plaje cu nisip alb, la plaje uşor pietroase.

Plajă din San Diego unde este permis accesul câinilor
Plajă din San Diego unde este permis accesul câinilor

În San Diego există şi plaje care permit accesul câinilor. Acum trebuie doar să vă doriţi să luaţi patrupedele în vacanţă, pentru că San Diego a creat soluţia pentru această situaţie.

San Diego, panoramă care surprinde şi portul oraşului
San Diego, panoramă care surprinde şi portul oraşului

Plimbările cu barca sunt la mare căutare pe Coasta Oceanului Pacific, mai ales pentru numeroasele puncte de ancorare şi porturi pe care le pune la dispoziţie Oraşul San Diego. Aceste promenade sunt foarte plăcute şi, în plus oferă o privelişte spectaculoasă a oraşului.

Migraţia balenelor gri este un moment foarte apreciat de către turişti, în special de cei pasionaţi de fauna marină. Momentul are loc de-a lungul Coastei, în fiecare an, în luna februarie. Balenele gri pot fi urmărite de pe margine, în zona Cabrillo National Monument sau există multe companii private care organizează excursii şi vă duc mai aproape de ele.

Parcul Balboa, San Diego
Parcul Balboa, San Diego

Parcurile din San Diego

Parcul Balboa este un ansamblu de muzee, alei şi grădini cu flori. Arhitectura neo-clasică, muzeele interesante fac din Balboa o necesitate. Tot aici se află şi Grădina Zoologică din San Diego, cea mai mare din America de Nord. Există aici o multitudine de specii de animale, iar o parte dintre ele nu pot fi văzute în nici un alt parc zoo din lume. Cu siguranţă merită o vizită, dar pentru a explora întreaga zonă ar fi nevoie de o zi întreagă.

Activităţi sportive în San Diego

Drumeţiile şi ciclismul sunt maniere preferate de relaxare în aer liber atât pentru turişti, cât şi pentru localnici. Există numeroase trasee, iar clima călduroasă şi peisajele deosebite te vor determina să le parcurgi până la capăt. Unele trasee sunt la vedere, altele sunt ascunse, dar cu siguranţă le vei descoperi pe durata plimbării.

Case din Vechiul Oraş, San Diego
Case din Vechiul Oraş, San Diego

Vechiul Oraş

Această regiune cuprinde clădiri conservate şi icoane ale patrimoniul din San Diego. Aici este de fapt locul în care a luat naştere San Diego, aflat astăzi în plină expansiune. Vechiul Oraş este alcătuit din numeroase muzee, capele şi clădiri vechi care au menirea de a menţine viu trecutul istoric al metropolei. În zonă există numeroase restaurante, baruri şi cafenele.

Deci, San Diego este oraşul potrivit turiştilor de toate vârstele deoarece oferă activităţi interesante pentru fiecare grupă în parte. Atenţia la detalii a propulsat oraşul San Diego într-unul dintre cele mai vizitate oraşe ale lumii.