Înconjurat aproape în întregime de apă, New York atrage milioane de vizitatori în fiecare an, ceea ce i-a adus binemeritatul statut de cel mai popular oraş din Statele Unite. Este metropola cu cei mai mulţi locuitori din Statele Unite, primul oraş-capitală al statului şi locul în care George Washington a fost numit primul preşedinte al Statelor Unite. Poziţionat în nord-estul Statelor Unite ale Americii şi în sud-estul Statului New York, se mândreşte cu aproximativ 4.493 zgârie-nori, mai mult decât există în orice alt oraş din lume.

Statuia Libertăţii
Statuia Libertăţii

Statuia Libertății

Merită să pleci la drum fie şi numai pentru a vedea cu ochii tăi statuia care, de mai bine de 120 de ani, are misiunea de a transmite mesajul de bun venit într-o ţară liberă. Statuia Libertăţii din New York sau „Liberty Enlightening the World” a fost creată de Frederice Bartholdi şi este cadoul pe care Franţa l-a făcut Statelor Unite ale Americii atunci când s-au împlinit 100 de ani de la Declararea Independenţei Statelor Unite. Aşezată în portul Liberty Island, statuia măsoară o înălţime de 93 m şi cântăreşte nu mai puţin de 225 tone.

Statuia reprezintă zeiţa libertăţii care ţine în mâna stângă o tablă cu inscripția „JULY IV MDCCLXXVI”  – în traducere: 4 iulie 1776, ziua când a fost ratificată Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite ale Americii – iar în mâna dreaptă o făclie cu flacăra aurită. Impresionantă este coroana de pe capul zeiţei cu cele şapte fascicole de lumină, fiecare dintre acestea simbolozând una dintre cele şapte mări şi continente.

Manhattan
Manhattan

Manhattan

În Manhattan se află sediul central al Națiunilor Unite şi sediul Guvernului Orășenesc. Pe lângă faptul că are o bogată ofertă de atracţii turistice constând în muzee, parcuri şi universităţi, Manhattan este un important centru comercial, financiar şi cultural al orașului.

Staten Island
Staten Island

Staten Island

Staten Island are o populaţie de 491.730 de locuitori pe o suprafaţă de aprocimativ circa 153 km2, fiind ultimul din acest punct de vedere dintre cele cinci districte. Acesta este şi motivul pentru care i se mai spune şi „districtul uitat”.  Staten Island este separat de statul New Jersey prin cele două fâşii de apă numite Arthur Kill şi Kill Van Kull, iar de restul oraşului New York prin New York Bay, numit deseori şi New York Harbor.

Halloween
Halloween în New York

Halloween în New York

Dacă ai un spirit de aventurier şi îţi plac vacanţele inedite, acesta este momentul potrivit să vizitezi New York-ul. Halloween are parte de mare atenţie astfel încât în această perioadă se organizează mai multe activităţi atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari. Tim şi bani să ai, cu siguranţă nu te vei plictisi dacă vei ajunge pe străzile New York-ului de Halloween.

Una dintre tradiţiile acestei sărbători este procesiunea sugestiv numită „Halloween Extravaganza and Procession of the Ghouls at St. John the Divine” ce se desfăşoară pe 25 Octombrie. Seara începe cu un film horror şi continuă cu o paradă a păpuşilor de Holloween.  Mai mult de 50 000 de participanţi îmbracă în fiecare an costumele de Halloween şi se alătură paradei.