Eforie Nord este o stațiune modernă și atrăgătoare ce demonstrează că un orice român își poate petrece concediul de vară și în țara lui. Ba mai mult, aici vin anual mii de turiști din toată Europa deoarece pe lângă plajele întinse și apa îmbietoare, Eforie Nord este și o excelentă stațiune balneară. Aici se găsește unul dintre cele mai moderne centre pentru fizioterapie iar prin dimensiunile sale, întreaga localitate se plasează pe locul doi în rândul perlelor de pe litoralul românesc al Mării Negre.

Primele date despre Eforie Nord vin de la sfârșitul secolului trecut când, în 1899, se pune piatra de temelie a primului hotel de aici: Hotel Movila. Era un prim pas ce a dus la formarea stațiunii balnearea Movila-Techirghiol. Însă acesta i-a fost doar primul nume pentru că ulterior localitatea a mai purtat numele de Carmen Silva, Vasile Roaită și ulterior Eforie. Însă indiferent de numele de pe hartă, turismul a înflorit de la an la an iar stațiunea și-a urmat creșterea.

Vara Eforie Nord e o stațiune aglomerată
Vara Eforie Nord e o stațiune aglomerată | Foto: pozeleonline.ro

Stațiunea Eforie Nord, bună pentru spirit și trup

Relaxarea la malul mării este îmbinată aici cu tratamentul balnear iar cei bolnavi sunt tratați în condiții de cea mai bună calitate. Baza de tratament din Eforie Nord este indicată pentru cei suferinzi de tulburări circulatorii, probleme respiratorii, rahitism, neurastenie, afecțiuni ale pielii și chiar obezitate, ultima fiind de interes din ce în ce mai mare în ziua de azi.

Eforie Nord are o deschidere impresionantă la Marea Neagră cu o faleză ce se ridică și la 30 de metri înălțime. Iar pentru amatorii de plimbări, partea de nord a plajei este locul ideal. Însă cea mai mare întindere de nisip se află în sud, acolo unde accesul se face direct fără a fi necesară coborârea de pe faleză. Aici nisipul este cât se poate de fin iar pe anumite porțiuni există șezlonguri și umbrele de închiriat pentru o zi întreagă de lenevit la soare.

Printre stabilopozi și pescari amatori
Printre stabilopozi și pescari amatori | Foto: turism-blog

Pentru cazare, Eforie Nord dispune de oferte dintre cele mai variate de la un hotel de 4 stele cu tot luxul aferent, până la vile particulare ce pot fi închiriate pentru câteva zile. Însă acesta nu-i locul de stat în casă, pentru că, dacă ziua vă puteți relaxa pe malul mării sau să vă bucurați de serviciile balneare ale stațiunii, noaptea Eforie Nord se trezește la viață. Barurile și restaurantele locale se umplu cu turiști iar spectacolele locale de folclor sunt cu adevărat pitorești.

Iar dacă viața din stațiune vi se pare prea liniștită, nu foarte departe de Eforie Nord există un adevărat parc de distracții acvatice unde atât cei mici cât și cei mari se pot relaxa în cele mai bune condiții. Este un loc de vis unde vă puteți petrece toată ziua, mai ales că prețurile nu sunt exagerate.

Noaptea la Eforie Nord
Noaptea la Eforie Nord | Foto: travelwebsite.ro