Franța este un teritoriu care ascunde minuni nebănuite, o sumedenie de locuri care nu sunt atât de cunoscute precum Parisul sau Turnul Eiffel. Una dintre aceste comori este Biarritz, un orășel din Golful Biscaya, pe Coasta Atlanticului, în zona de sud-vest a Franței. Birriatz este considerat a fi un oraș de lux, o zonă populară mai ales pentru surferi care vor să se aventureze  în apele învolburate ale Atlanticului.

Biarritz, o destinație de vacanță superbă!
Biarritz, o destinație de vacanță superbă! / Foto: www.macsystem.fr

Biarritz a fost, în timpurile străvechi, o așezare unde vânătoarea de balene era o activitate foarte populară. Începând cu secolul al XVII-lea, zona capătă alte semnificații fiind un loc recomandat de către medici, presupunându-se că regiunea ar fi avut proprietăți terapeutice. Astfel o sumedenie de bolnavi ajung în Biarritz și se bucură de plajele din regiune, având speranța că acest lucru îi va vindeca.

Hotel du Palais
Hotel du Palais / Foto: www.globeimages.net

Renumele zonei s-a consolidat și mai mult atunci când Împărăteasa Eugenie, soția lui Napoleon al III-lea decide dă construiască Hotel du Palais, edificiu care există și în prezent. Atunci numeroase familii cu sânge albastru au venit în Biarritz pentru a admira frumoasa construcție. În scurt timp zona devine destinația de vacanță apreciată de familiile regale din întreaga lume. Ușor, ușor, orașul devine o regiune a Franței din ce în ce mai vizitată de către călători de pretutindeni, atrași fiind de apele învolburate și de viața de noapte aflată în curs de dezvoltare.

Biarritz, seara
Biarritz, seara / Foto: moment-de-vie.eklablog.com

Astăzi, Biarritz este un teritoriu divers, o zonă unde se pot practica o multitudine de activități interesante. Regiunea are câte ceva de oferit fiecărui turist în parte, astfel Biarritz este o destinație de vacanță ideală atât pentru tineri, bătrâni și chiar familii cu copii. Orașul poate fi caracterizat ca fiind o zonă pietonală foarte plăcută, un loc unde este foarte ușor să te deplasezi pe jos.

Zona centrală a orașului
Zona centrală a orașului / Foto: commons.wikimedia.org

Este ușor să ajungi din centrul orașului la plaje, spre cele mai bune locuri pentru surfing sau la cumpărături. Străduțele înguste și oamenii prietenoși crează un spirit aparte și parcă nu ai vrea niciodată să mai pleci din Biarritz.

Plajele din Birritz sunt un motiv de relaxare
Plajele din Birritz sunt un motiv de relaxare / Foto: en.wikipedia.org

Plajele din Biarritz sunt excelente și nu ar fi de mirare ca dimineața la prima oră să vezi o mare de oameni cu placa de surf în mână, pregătiți fiind pentru a petrece o zi splendidă. Dacă surfingul nu este pe placul tău, trebuie să știi că plajele sunt complet amenajate cu șezlonguri și umbrele, așa încât vei putea urmări de pe margine spectacolul surferilor. În anumite intervale orare surfingul este interzis tocmai pentru ca cei de pe plaje să se poată bucura nestingheriți de apele Oceanului Atlantic și de ce nu de o croazieră în valurile înspumate.

Apus de soare în Biarritz
Apus de soare în Biarritz / Foto: wallpapersus.com

Terasele și barurile din oraș sunt deschise până târziu în noapte, fiind populate de grupuri de oameni veseli care adoră să converseze până târziu. Biarritz este unul dintre cele mai frumoase orașe franceze, o zonă care poate fi pe de o parte liniștită și relaxantă, iar pe de alta plină de energie și aventură.