Tahoe este un lac de apă dulce care s-a format la o înălţime de 1897 de metri, în Sierra Nevada, Statele Unite. Tahoe este al doilea cel mai adânc lac alpin din America de Nord, având o adâncime de 501 metri.

Lacul Tahoe, Sierra Nevada şi deosebitele formaţiuni nisipoase în prim plan
Lacul Tahoe, Sierra Nevada şi deosebitele formaţiuni nisipoase în prim plan

Formarea Lacului Tahoe a avut loc acum aproximativ 2 milioane de ani în urmă, anumite porţiuni ale lacului ar fi luat naştere în etapa glaciară. Procesul de eroziune şi gheţarii au fost elementele care au modelat Lacul Tahoe, dându-i aspectul pe care îl are astăzi. Cu adevărat speciale sunt porţiunile de sol din interiorul apelor lacului care arată de parcă cineva a adus nisip de pe plajă şi l-a plasat acolo. Aceste porţiuni sunt de fapt roci vulcanice de andezit şi pe alocuri metamorfice. Geneza acestor formaţiuni este destul de complexă şi dificil de înţeles, dar tot ce putem face este să ne bucurăm de unicitatea Lacului Tahoe.

Cele mai multe precipitaţii cad sub formă de zăpadă între lunie aprilie şi noiembrie. Topirea masivă a zăpezilor este responsabilă pentru inundaţiile puternice care se formează în regiune. Luna august este cea mai călduroasă cu temperaturi maxime de 25 de grade Celsius, ianuarie fiind luna cu temperaturi medii ce nu depăşesc 5 grade Celsius.

Lacul Tahoe, Sierra Nevada
Lacul Tahoe, Sierra Nevada

Lacul Tahoe este o atracţie turistică majoră pentru Nevada. Regiunea permite desfăşurarea unui ansamblu bogat de activităţi, atât în sezonul rece, cât şi pe parcursul perioadei călduroase. Turismul este un punct important în economia regiunii şi are rolul său bine definit în ceea ce priveşte veniturile anuale. Un avantaj este faptul că Lacul Tahoe şi teritoriul înconjurător fac parte dintr-o zonă uşor de accesat de către turişti.

Lacol Tahoe, Sierra Nevada
Lacol Tahoe, Sierra Nevada

Lacul Tahoe şi împrejurimile au început să fie o zonă turistică foarte apreciată începând cu secolul al XX-lea, iar de atunci numărul turiştilor creşte de la an la an. Apele limpezi de culoarea safirului amplasate printre munţi sunt în orice sezon un bun prilej de relaxare şi evadare din cotidian.

Ambracaţiunile plutesc nestinghertie pe apele Lacului Tahoe, Sierra Nevada
Ambracaţiunile plutesc nestinghertie pe apele Lacului Tahoe, Sierra Nevada

Pe timpul verii regiunea devine aglomerată de excursionişti care practică activităţi populare cum ar fi drumeţii, camping, plimbări cu barca sau alpinism.

Chimney Beach, Lacul Tahoe, Sierra Nevada
Chimney Beach, Lacul Tahoe, Sierra Nevada

Asul din mânecă sunt plajele Lacului Tahoe, considerate de către turişti mult mai spectaculoase decât cele ale mărilor sau oceanelor. Aceste plaje de regăsesc în partea de est a Lacului Tahoe. Nici pescarii nu vor rămâne dezamăgiţi de regiune. Adâncurile apelor dulci ascund numeroase specii de peşti, iar pasionaţii vor fi bucuroşi să-i prindă în undiţele lor.

Lacul Tahoe, Sierra Nevada în perioada de iarnă
Lacul Tahoe, Sierra Nevada în perioada de iarnă

Pe parcursul sezonului rece activităţile desfăşurate iau un alt curs şi predomină sporturile de iarnă. Regiunea este celebră pentru pârtiile sale deosebite, iar anul 1960 scrie istoria Jocurilor Olimpice. Squaw Valley a fost locul de desfăşurare al evenimentului, iar de atunci zona a devenit populară pentru traseele deosebite. Există atât zone destinate începătorilor, cât şi celor experimentaţi, iar dacă doriţi să învăţaţi să schiaţi numeroşii profesori de pe pârtie vă pun la dispoziţie toate cunoştinţele lor. Plimbările cu snowboardul, cu sănii trase de câini special antrenaţi sunt la mare căutare şi aduc un plus de distracţie. Nici drumeţiile printre nămeţi nu sunt lăsate deoparte, însă mare atenţie la echipament.

Aşadar, Lacul Tahoe şi împrejurimile sale formează o destinaţie de vacanţă unică. Locul este perfect pentru fiecare turist în parte, deoarece regiunea oferă atât relaxare, cât şi aventură. Milioane de turişti din toată lumea vizitează anual Lacul Tahoe.