Este o destinaţie turistică populară situată în Privincia Quang Ninh, Vietnam. Halong Bay este o regiune cu relief carstic, golf şi mici insuliţe ce oferă un peisaj deosebit. Ha Long Bay are o suprafaţă estimată la 1553 de kilometri pătraţi şi include aproape 2000 de insuliţe mici, care mai de care mai frumoase.

Ha Long Bay, Vietnam
Ha Long Bay, Vietnam

Legendele locale spun că în momentul în care Vietnamul a început să se dezvolte ca şi ţară, mulţi invadatori au dorit să stopeze ascensiunea sa ca şi regiune autonomă. Pentru a-şi apăra ţara, zeii trimit o familie de dragoni care să protejeze ţinuturile. În acel moment, zona s-a transformat în golf cu insule care au format un zid mare împotriva invadatorilor. Dragonii reuşesc să câştige lupta, graţie frumosului golf şi hotărăsc să-şi petreacă restul vieţii aici.

Formarea acestui golf şi aspectul pe care îl are astăzi se datorează acţiunii celor 500 de milioane de ani în diverse condiţii şi medii. Unele insule sunt acoperite cu verdeaţă specifică junglei, altele, de regulă cele mai mari nu au vegetaţie dar adăpostesc peşteri uriaşe.

Ha Long Bay, Vietnam
Ha Long Bay, Vietnam

Regiunea este liniştă, o comunitate de doar 1600 de oameni trăieşte în cele 4 sate din Ha Long Bay. Ei trăiesc în case plutitoare şi aşa cum este de aşteptat principala lor ocupaţie este pescuitul. Şi este de înţeles, adâncurile golfului adăpostesc peste 200 de specii de peşti şi mai mult de 450 de tipuri de moluşte. Cât este ziua de lungă locuitorii sunt acompaniaţi de glasuri de păsări, maimuţe, antilope şi şopârle care întregesc zona.

Ha Long Bay, Vietnam
Ha Long Bay, Vietnam

Climatul în Ha Long Bay este tropical, verile sunt fierbinţi şi ploioase, iar iernile uscate şi reci. Temperatura medie anuală este cuprinsă între 15 şi 20 de grade Celsius. Deşi puteţi vizita Ha Long Bay pe tot parcursul anului, este bine să vă planificaţi vacanţa cu atenţie. Vremea rea ar putea crea o viziune negativă şi v-ar putea distruge călătoria. Cea mai favorabilă perioadă pentru a vizita Ha Long Bay este intervelul martie-iunie, după această perioadă zona nu mai este atât de aglomerată dar este bine să ascultaţi cu atenţie previziunile meteo.

Ha Long Bay, Vietnam
Ha Long Bay, Vietnam

Dacă ajungeţi la Ha Long Bay este bine să acordaţi pe puţin 2 zile. Momentele cele mai uimitoare din zonă sunt răsăritul soarelui, apusul şi cerul înstelat cu o lună plină. De asemeni este de neratat o croazieră pe apele golfului. Există numeroase agenţii de turism care oferă o asemenea facilitate, însă puteţi apela la localnici pentru un tur complet al golfului, moment în care puteţi afla şi câteva detalii, poate neştiute, despre Ha Long Bay. O plimbare poate dura câteva ore, pentru că se vor face mici popasuri la cele mai frumoase insuliţe ale golfului.

Aşadar, Ha Long Bay este o zonă liniştită a Vietnamului şi locul de unde pot fi cunoscute cu exactitate tradiţiile şi obiceiurile zonei. Pentru a păstra cât mai mult din farmecul ei, zona nu a fost prea mult modernizată, iar localnicii şi-au dorit să rămână la îndeletnicire de bază care datează încă de la înfiinţarea zonei. Pentru autenticitatea sa, în anul 1994, Ha Long Bay devine monument protejat de Patrimoniul Mondial UNESCO.