Cele mai frumoase fântâni arteziene din lume

Cele mai frumoase fântâni arteziene din lume

Am căutat pentru voi cele mai frumoase fântâni arteziene din lume și le-am adunat într-o singură pagină. Exemple care că mintea umană nu are limite când vine vorba de imaginație și că oriunde în lume aceasta se poate manifesta creator. Jeturi de apă multicoloră, decorațiuni strălucitoare și apariții suprinzătoare, toate în această compilație cu cele mai frumoase fântâni arteziene din lume, partea I.

Fântâna Curcubeului din Seoul în acțiune
Fântâna Curcubeului din Seoul în acțiune

Fântâna Curcubeului din Seoul

Moonlight Rainbow Fountain intră în topul nostru cu cele mai frumoase fântâni arteziene din lume deoarece arată absolut splendid dar și pentru că este deținătoarea unui record mai special: cea mai lungă fântână de pe pod din lume. Căci lungimea ei totală este de 1140 de metri, are aproape 1000 de duze iar fiecare dintre ele este iluminată cu un sistem cu leduri. Moonlight Rainbow Fountain a fost inaugurată în septembrie 2009 și își obține apa direct din râul Han deasupra căruia se află. Chiar și podul pe care a fost instalată Fântâna Curcubeului este interesant, fiind realizat pe două nivele dintre care unul inundabil atânci când râul se umflă în urma precipitațiilor.

Fântâna Curcubeului din Seoul
Fântâna Curcubeului din Seoul

71 Fountain din Ohio

Această spectaculoasă operă de artă se găsește pe autostrada 71 din Ohio, Statele Unite. Forma ei neobișnuită de inel este completată de sistemul de duze așezat spre interiorul cercului și care formează o grilă spectaculoasă de apă.

Ohio 71
Ohio 71

Fântânile Plutitoare din Osaka

Nu puteam să realizăm un top cu cele mai frumoase fântâni arteziene din lume fără a pomeni de Fântânile Plutitoare din Osaka. Această opera de artă intitulată Nine Floating Fountains este opera lui Isamu Noguchi, un artist cunoscut pentru modul său de a gândi ”outside the box”. Deși par că plutesc, fântânile sunt susținute de un stâlp central aproape invizibil prin care trec atât țevile cât și cablurile necesare pentru iluminarea de la înălțime a jeturilor de apă. Această realizare deosebită a fost proiectată în cadrul Expoziției Mondiale de la Osaka, unul din multele momente în care Japonia a putut să-și arate valoarea în materie de inovații tehnologice.

Fântânile arteziene Bellagio din Las Vegas

Considerate a fi fără îndoială cele mai frumoase fântâni arteziene din lume, the Fountains of Bellagio atrag an de an mai mulți turiști cazați în Orașul Păcatelor. Aici, peste 1000 de jeturi complicate de apă țâșnesc în fiecare minut, într-un dans complicat de apă, lumini și muzică. Iar lucrul cel mai interesant este că Fântânile arteziene Bellagio învață mereu dansuri noi.

Fântânile arteziene de la Bellagio, un regal de lumină, muzică și culoare
Fântânile arteziene de la Bellagio, un regal de lumină, muzică și culoare

Fântâna Prieteniei dintre Popoare din Moscova

Fosta Uniune Sovietică avea o slăbiciune pentru lucruri mari iar Fântâna Prieteniei dintre Popoare din Moscova demonstrează asta din plin. 4000 de metri cubi de apă, 3700 de metri pătrați, statui aurite ale tuturor popoarelor din sfera blocului sovietic și 800 de duze ce trimiteau apa până la 24 de metri înălțime. Totul, evident, iluminat cu peste 4000 de lămpi și proiectoare. Poate că nu este chiar cea mai mare arteziană din lume dar Fântâna Prieteniei dintre Popoare  se merită încadrată în topul nostru cu cele mai frumoase fântâni arteziene din lume.

Fântâna Prieteniei din Rusia
Fântâna Prieteniei din Rusia

Aceasta este doar prima parte a unui material mai amplu care vă va oferi o privire de ansamblu asupra celor ce sunt considerate cele mai frumoase fântâni arteziene din lume.