Lacul Capra, comoara ascunsă a Munţilor Făgăraş

Lacul Capra, comoara ascunsă a Munţilor Făgăraş

Lacul Capra, Munţii Făgăraş
Lacul Capra, Munţii Făgăraş / Foto: www.galeriafoto.com

Frumoasele lacuri ale României alcătuiesc locuri ideale pentru escapade de weekend, zone liniştite tot mai accesate de către turiştii dornici să petreacă momente relaxante în natură. Unul dintre cele mai frumoase lacuri de pe teritoriul ţării noastre se află pe versantul sudic al Masivului Făgăraş, acesta poartă numele de Lacul Capra şi îmbie turiştii să-şi tragă sufletul chiar şi pentru câteva clipe, în mijlocul naturii.

Comoara din Munţii Făgăraş!
Comoara din Munţii Făgăraş! / Foto: samsara11.wordpress.com

Apele glaciare se află la altitudinea de 2230 de metri, întreaga zonă oferă o privelişte greu de descris în cuvinte asupra asupra vârfurilor Buda, Raiosu şi Museteica. Apele liniştite se află în apropiere de splendidul Bâlea Lac, de aici ajungi în doar 45 de minute spre Lacul Capra. Lacul glaciar are o adâncime medie de aproximativ 11 metri, ocupă o suprafaţă totală de 1,80 hectare şi are o formă neregulată, aproape rotundă.

Malul sudic este ideal pentru campare
Malul sudic este ideal pentru campare / Foto: www.ghiduri-turistice.info

Turiştii care vizitează regiunea vor fi răsplătiţi cu peisaje uimitoare, dar şi cu posibilitatea de a practica o mulţime de activităţi interesante. Iubitorii naturii pot opta pentru câteva nopţi de cazare chiar pe malul lacului, în zona de sud se află un platou foarte potrivit pentru campare, care pe lângă loc de popas este şi o regiune ce oferă privelişti impresionante. Tot pe malul sudic se află şi două monumente ridicate în memoria victimelor unei avalanşe violente ce a avut loc în anul 1963. Aceştia străbăteau pentru prima dată pe timp de iarnă traseul care duce spre Creasta Arpaselului, foarte dificil şi în afara sezonului rece.

Împrejurimile sunt perfecte pentru drumeţii montane
Împrejurimile sunt perfecte pentru drumeţii montane / Foto: www.panoramio.com

Pentru mulţi dintre noi o vacanţă la munte nu ar mai fi aceeaşi în lipsa unor drumeţii în mijlocul naturii, de aceea trebuie să ştii că lacul este punctul de pornire spre trasee montane deosebite. Un traseu care poate fi urmat de aici este cel care duce spre Vârful lui Buteanu, un drum destul de dificil, dar care merită tot efortul. Vârful măsoară 2507 metri şi oferă privelişti minunate spre Munţii Făgăraş. Poţi coborî mai apoi spre Căldarea Vaiuga, iar de aici nu mai este mult până la Bâlea Lac. Drumul marcat care duce spre Creasta Arpaselului este şi mai dificil, dar la fel de interesant.

Apele de un albastru ireal alcătuiesc unul dintre cele mai importante lacuri piscicole
Apele de un albastru ireal alcătuiesc unul dintre cele mai importante lacuri piscicole / Foto: kladia.info

Capra este unul dintre cele mai importante lacuri piscicole aflate la înălţime, iubitorii acestei activităţi pot petrece ore în şir pe malurile apelor, la pescuit. O mulţime de specii de peşti populează apele liniştite, iar amatorii sunt bucuroşi să le captureze în undiţele lor.

Peisajele uluitoare atrag mii de vizitatori
Peisajele uluitoare atrag mii de vizitatori / Foto: www.lacuri-fagaras.ro

Lacul Capra este unul dintre cele mai importante obiective turistice de pe Transfăgărăşan, fii sigur că nu ratezi această minune a munţilor dacă ajungi în zonă!