Fiindcă vara se apropie cu pași mari iar majoritatea dintre noi deja ne plănuim concediul sau vacanța de vară, vă prezint o destinație foarte apreciată în ultima vreme și anume Muntenegru. Mai exact am întocmit un top al celor mai frumoase plaje din Muntenegru unde să vă răsfățați și să vă relaxați bucurându-vă în același timp de  briza mării.

Plaja Sveti Stefan, Muntenegru – pentru o relaxare perfectă

Începem topul celor mai frumoase plaje din Muntenegru cu o plajă cu nisip fin care aparține de Insula Sveti Stefan. Fiind o plajă cu nisip fin, plaja Sveti Stefan este perfectă pentru relaxare și pentru a sta ore în șir în adierea brizei mării, fără griji și fără probleme. Mai mult decât atât, starea de bine îți va fi întărită de frumusețea locului: casele din piatră albă și țiglă roșie împreună cu peisajul superb. Nu e de mirare că plaja Sveti Stefan este una dintre cele mai iubite destinații de vară din Muntenegru.

Plaja Sveti Stefan, Muntenegru
Plaja Sveti Stefan, Muntenegru

Plaja Saint Nikola, Muntenegru – O oază de liniște

Pentru cei care iubesc locurile liniștite, departe de privirile curioșilor și de agitația orașului, plajele de pe insula Saint Nikola sunt cele mai potrivite. Aici vei găsi trei plaje cu nisip fin, pietricele și o vegetație bogată. Ce este foarte atractiv în ceea ce privește aceste plaje este faptul că se poate ajunge la ele doar cu barca.

Plaja Saint Nikola, Muntenegru – O oază de liniște
Plaja Saint Nikola, Muntenegru – O oază de liniște

Plaja Jaz, Muntenegru – perla Mării Adriatice

Situată în orașul Budva, plaja Jaz are o lungime de peste 1 kilometru și se numără printre cele mai frumoase plaje de pe coasta Mării Adriadice. Aici vei găsi și o zonă de camping cu o capacitate de 2,000 de locuri unde îți poți întinde liniștit cortul. O altă atracție a acestei plaje sunt concertele extraordinare organizate aici. Anual, numeroși artiști evoluează în aer liber pe Plaja Jaz, spre deliciul turiștilor. Desi plaja Jaz nu este o plajă nisipoasă, fundul mării este catifelat iar apa foarte limpede.

Plaja Jaz, Muntenegru – perla Mării Adriatice
Plaja Jaz, Muntenegru – perla Mării Adriatice

Plaja Mogren, Muntenegru – aurul Muntenegrului

Premiată cu trofeul „Steagul Albastru”, plaja Mogren este alcătuită din două părți unite printr-un  tunel și se mândrește cu un nisip foarte fin și auriu. Plaja este foarte curată și bine securizată, astfel că aici te vei simți în siguranță indiferent de ora la care vei dori să te bucuri de peisajul marin. Se spune că numelei ei provine de la marinarul spaniol – Morgini care a naufragiat în acest loc.

Plaja Mogren– aurul Muntenegrului
Plaja Mogren – aurul Muntenegrului

Plajele din Lustica, Muntenegru – pentru o vacanță de vară reușită

În peninsula Lustica vei descoperi unele dintre cele mai frumoase plaje din Muntenegru. Voi începe prin a spune că plaja Dobrec te va cuceri cu apa sa cristalină, Plava Spija sau Grota Albastră prin așezarea sa inedită, iar plaja Przno te va impresiona prin autenticitatea sa.

Plava Spija sau Grota Albastră
Plava Spija sau Grota Albastră

Așadar, dacă insulele grecești, Coasta de Azur sau litoralul românesc nu te mai atrag în acest an, plajele din Muntenegru pot fi cea mai bună alegere pentru vacanța de vară.