Padova, spiritul italian într-un oraș magnific!

Padova, spiritul italian într-un oraș magnific!

Padova, Italia
Padova, Italia / Foto: http://commons.wikimedia.org

Padova este un oraș italian din regiunea Veneto, o metropolă superbă situată într-un cadru natural de vis. Orașul este localizat pe malul Râului Bacchiglione, la aproximativ 40 de kilometri vest de Venezia, iar acest lucru nu face decât să sporească și mai mult frumusețile locurilor. Pitorescul oraș este alcătuit dintr-o rețea densă de străzi cu arcade ce se deschid spre piețe spațioase și multe poduri care facilitează accesul de pe un pod pe celălalt.

Râul Bacchiglione conferă zonei un aer aparte
Râul Bacchiglione conferă zonei un aer aparte / Foto: http://www.wall-online.net

Padova are o istorie îndelungată, alcătuită atât din evenimente glorioase, cât și din pasaje mai puțin fericite. Din trecutul orașului fac parte și câteva pesonalități de seamă, care au propulsat orașul într-unul dintre cele mai importante centre culturale și istorice. Celebra universitate din Padova are o vechime de peste 800 de ani și este locul unde Galileo Galilei s-a numărat printre lectorii săi. De asemeni, mare parte din acțiunea din celebra operă “Îmblânzirea scorpiei” scrisă de Shakespeare se petrece în Padova.

Grădina Botanică, prima din lume
Grădina Botanică, prima din lume / Foto: http://www.tripomatic.com

Padova are acel spirit specific orașelor italiene, este locul ce poate fi vizitat atât vara, cât și iarna, fără a pierde nimic din farmecul orașului. În Padova este frumos să te plimbi pur și simplu pe străzile orașului, pentru că doar așa vei cunoaște mai multe despre stilul de viață al italienilor. De ce nu, ai putea să începi dimineața la o cafenea cochetă unde să servești un espresso italian de cea mai bună calitate. Astfel, vei avea energie pentru ziua lunga ce urmează și vei putea vizita toate obiectivele interesante din Padova.

Catedrala Sfântul Anton
Catedrala Sfântul Anton / Foto: http://wallpapers.brothersoft.com

Padova se evidențiază prin numărul mare de biserici și muzee pe care le deține. Cel mai renumit obiectiv turistic din Padova este Catedrala Sfântul Anton, loc vizitat an de an de milioane de pelerini din întreaga lume. Construită imediat după moartea Sfântului Anton, în anul 1200, catedrala este spațiul care adăpostește mormântul său și alte relicve notabile. Stauile și crucifixul de pe altar sunt elemente pe care trebuie să le studiezi cu atenție dacă vizitezi lăcașul de cult. Domul din Padova sau Capela lui Scrovegni sunt alte două obiective turistice pe care ar trebui să le bifezi în itinerariul tău.

Piețele din Padova sunt locuri perfecte pentru plimbări
Piețele din Padova sunt locuri perfecte pentru plimbări / Foto: http://www.nikonclub.it

Dacă vizitezi Padova într-o zi însorită de vară, ar fi păcat să nu profiți de o plimbare într-una din piețele orașului. Acestea sunt excelente zone pietonale, constituite din terase, cafenele, restaurante și numeroase magazine interesante. Ideală pentru plimbări este și Grădina Botanică, prima din lume, aflată deja pe listele Patrimoniului Mondial UNESCO încă din anul 1997. Aceasta nu este o grădină mare, dar este constituită din numeroase specii de plante, dintre care cele carnivore rămân cele mai interesante.

Străduțele înguste, specific italiene, îmbie la plimbări îndelungate
Străduțele înguste, specific italiene, îmbie la plimbări îndelungate / Foto: http://paradiseintheworld.com

Așadar, Padova este unul dintre cele mai frumoase orașe italiene, o metropolă destul de liniștită, dar absolut fermecătoare!