Evora, metropola ruinelor romane

Evora, metropola ruinelor romane

Evora, Portugalia
Evora, Portugalia / Foto: http://tantanurse.blogspot.com

Evora este un oraș superb din sudul Portugaliei, o metropolă de mare valoare pentru teritoriul în care se află. Evora este un oraș istoric, este locul se regăsesc numeroase clădiri interesante, vestigii și multe alte obiective turistice care atrag anual milioane de turiști de pretutindeni. Evora este unul dintre cele mai vechi orașe din lume, zona este alcătuită dintr-o multitudine de monumente romane și medievale, unele s-au conservat mai bine în timp, altele mai puțin. O parte dintre edificiile din Evora sunt protejate de Patrimoniul Mondial UNESCO și sunt o adevărată mândrie pentru statul portughez.

Ruinele romane, cea mai mare atracție din Evora
Ruinele romane, cea mai mare atracție din Evora / Foto: http://image.3sir.net

Cea mai mare atracție din Evora sunt cu siguranță ruinele romane. Acest popor uimitor a lăsat în urma sa numeroase amprente ale existenței, unele dintre ele au rămas pentru totdeauna în Evora. Templul Dianei este cel mai bine conservat element care aparține poporului roman și cel mai apreciat de către vizitatorii de pretutindeni. Numeroase persoane petrec minute bune din dorința de a obține o fotografie bună cu Templul Dianei.

Catedrala Oaselor, un loc destul de înfricoșător
Catedrala Oaselor, un loc destul de înfricoșător / Foto: http://www.panoramio.com

Bone Chapel sau Capela Oaselor este un obiectiv turistic mai ciudat și ușor înfiorător pentru turiștii care au experimentat vizita în incinta capelei. Capela Oaselor este decorată în totalitate cu oase umane, cranii și alte rămășițe osoase iar aceste detalii transformă zona într-un loc înspăimântător. Totuși, există și adepți care își doresc nespus să ajungă la Capela Oaselor, totul depinde de preferințele fiecărui turist în parte. Unii au catalogat experiența ca fiind unică, alții au menționat că nu vor mai reveni niciodată din cauza atmosferei apăsătoare și a unor sunete ciudate care s-ar fi auzit în interiorul capelei.

Catedrala din Evora
Catedrala din Evora / Foto: http://semanasantainandalusia.blogspot.com

În Evora există și o catedrală în adevăratul sens al cuvântului, un lăcaș de cult unde oamenii vin zilnic pentru a se ruga. Edificiul din piatră este destul de impunător, una dintre cele mai mari clădiri din oraș, chiar un punct de reper în Evora. Catedrala este construită din piatră, material care i-a asigurat o bună rezistență în timp. Catedrala are un portal principal cu statui ale apostolilor, în jur de 1335, un naos frumos și o mănăstire.

Palatul Ducilor
Palatul Ducilor / Foto: http://www.viajar.clix.pt

De menționat este faptul că obiectivele turistice din Evora sunt foarte apropiate între ele, astfel îți va fi ușor să te deplasezi de la o zonă la alta, pe jos. Fiecare clădire din oraș este specială în felul său, așa încât ar fi recomandat să le vezi pe toate. Și palatele din Evora sunt monumente de o frumusețe aparte, Palatul Ducilor și Palatul Regal fiind cele mai apreciate.

Străduțele orașului sunt înguste și pietruite
Străduțele orașului sunt înguste și pietruite / Foto: http://www.panoramio.com

Așadar, Evora este un oraș portughez interesant, locul unde și-au lăsat amprenta mai multe popoare cu obiceiuri interesante.