Arhus este al doilea cel mai mare oraș din Danemarca și principalul oraș din Peninsula Jutland. Arhus este o combinație inedită între eleganța unui oraș cosmopolit și farmecul unei metropole mici cu pub-uri minunate, restaurante și locuri destinate cuplurilor romantice. Locuitorii sunt în general persoane tinere, acest fapt se datorează, în principal, faptului că în Arhus se regăsesc universități, spații unde studiază cetățeni ai Danemarcei și nu numai.

Mare parte dintre clădirile orașului sunt construite după același tipar
Mare parte dintre clădirile orașului sunt construite după același tipar / Foto: http://travel-wonders.com

De-a lungul anilor, Arhus a fost supranumit “Orașul Zâmbetelor”, fapt datorat campaniilor create de studenți care și-au dorit să schimbe imaginea orașului. De asemeni, metropola a mai fost denumită “Orașul Cafenelelor”, daca vei vizita orașul vei afla și de ce. Întregul oraș este curat și foarte bine organizat, fapt care face mersul pe jos o excelentă manieră de a vizita metropola. Numai așa te vei bucura de atmosfera specific daneză și vei fi sigur că vei vizita cele mai importante obiective turistice din Arhus.

Catedrala din Arhus
Catedrala din Arhus / Foto: http://calvers.blogspot.ro

Turiștii care apreciază arhitectura europeană se vor bucura din plin de caracteristicile sale în Arhus. Catedrala orașului este cel mai important lăcaș de cult din zonă, o clădire somptuoasă, cu turn, locul unde se roagă zilnic sute de credincioși. Catedrala este cea mai mare din Danemarca, cei 93 de metri lungime și înălțimea de 96 de metri sunt cifre care au propulsat-o direct pe locul întâi în topul celor mai mari biserici daneze. Construirea ei a început în secolul al XII-lea, fiind astăzi edificiul care poate găzdui, în același timp, aproximativ 1200 de persoane.

Teatrul din Arhus
Teatrul din Arhus / Foto: http://hdrcreme.com

În Arhus se regăsesc numeroase muzee, iar exponatele acestora arată constant trecutul istoric al orașului. Muzeul de Artă este unul dintre cele mai mari din Danemarca, ar fi păcat să ratezi un asemenea loc plin de culoare. Muzeul Vikingilor sau Muzeul Moesgaard sunt alte două obiective turistice pe care ar trebui să le vizitezi.

Peste tot în Arhus se găsesc biciclete de închiriat
Peste tot în Arhus se găsesc biciclete de închiriat / Foto: http://sweetnothings04.blogspot.com

Se știe deja că Danemarca este țara bicicletelor, locul unde locuitorii și turiștii deopotrivă se deplasează cu acest mijloc de transport din mai multe motive. Primul ar fi faptul că nu poluează aerul, mersul pe bicicletă fiind și o bună manieră de a face sport. Și în Arhus mersul pe bicicletă este la fel de popular, astfel, în mai multe zone ale orașului vei găsi spații de unde poți lua, gratuit o bicicletă. Poți face un tur complet al orașului, alături de alți bicicliști care se bucură de o plimbare într-unul dintre cele mai frumoase orașe din Danemarca.

Locuitorii și turiștii deopotrivă obișnuiesc să se relaxeze pe iarbă
Locuitorii și turiștii deopotrivă obișnuiesc să se relaxeze pe iarbă / Foto: http://www.traveltop.net

Așadar, Arhus este un oraș tânăr, plin de energie și vitalitate, o metropolă splendidă care are multe de oferit vizitatorilor săi.