Bogota, o vacanță perfectă în capitala columbiană

Bogota, o vacanță perfectă în capitala columbiană

Bogota, Columbia
Bogota, Columbia / Foto: http://www.skyscrapercity.com

Bogota este un oraș imens, capitala Columbiei și locul unde turiștii pot avea parte de o vacanță perfectă. Cu o populație de aproximativ 8,8 milioane de oameni, Bogota este un oraș energic, plin de viață și inevitabil mai tot timpul aglomerat. Deși este o metropolă uriașă, este foarte ușor să te orientezi în Bogota, fapt datorat, în principal, așezării geografice a orașului. Bogota se află la o înălțime ce depășește 2640 metri, în regiunea columbiană Andes, iar munții din jur facilitează orientarea.

Bogota, un oraș plin de viață și energie
Bogota, un oraș plin de viață și energie / Foto: http://toptravellists.net

Bogota poate fi catalogat cu ușurință ca fiind un oraș al contrastelor, locul unde elemente aparent opuse conviețuiesc în armonie de sute de ani încoace. Aspecte noi și vechi crează un tot unitar, liniștea și energia se compensează una pe alta, iar bisericile și clădirile vechi par a fi umbrite de zgârie-norii construiți după ultimele standarde în arhitectură. Traseele pașnice pentru bicicliști contrastează cu traficul supraaglomerat din oraș, iar univeritățile vechi cu marile centre de afaceri din oraș. Bogota oferă o experiență unică vizitatorilor săi, fiind locul care va lăsa pentru totdeauna amintiri de neuitat, demne de a fi povestite stră-strănepoților.

Bogota, noaptea
Bogota, noaptea / Foto: http://hdfons.com

Bogota este unul dintre cele mai moderne orașe din America e Sud, o metropolă care poate să satisfacă preferințele fiecărui turist în parte. Influențele europene și nord-americane se resimt din plin, mai ales în ceea ce privește numărul mare de baruri, cafenele cochete, fast-fooduri și restaurante.

La Candelaria, cartierul cu străduțe înguste
La Candelaria, cartierul cu străduțe înguste / Foto: http://commons.wikimedia.org

La Candelaria, cel mai vechi cartier din Bogota

Multe evenimente din istoria Columbiei s-au desfășurat în La Candelaria, un cartier care va rămâne pentru totdeuna în trecutul țării. Cele mai importante lupte pentru indepență au avut loc în La Candelaria, districtul fiind și locul unde multe persoane au fost ucise în timpul acestor războaie violente. Cu toate că zona păstrează încă amprentele unor evenimente nefericie, este unul dintre cele mai importane obiective turistice din Bogota, locul care adăpostește o mulțime de muzee interesante și biserici vechi.

Numeroase biserici vechi se regăsesc în La Candelaria
Numeroase biserici vechi se regăsesc în La Candelaria / Foto: http://commons.wikimedia.org

Unele străzi au devenit în totalitate zone pietonale, tocmai pentru ca turiștii să nu mai ducă grija traficului aglomerat. Arhitectura interesantă a clădirilor din cel mai vechi cartier al orașului crează uimire în rândul vizitatorilor și important este că mai toate muzeele oferă intrarea liberă.

Turnul Colpatria, cel mai înalt edificiu din Bogota
Turnul Colpatria, cel mai înalt edificiu din Bogota / Foto: http://blogdepelusita.wordpress.com

Turnul Colpatria

A devenit deja o emblemă a orașului, fiind cea mai înaltă structură din capitala columbiană și una dintre cele mai înalte clădiri din America de Sud. Turnul Colpatria se află în Centrul Internațional și are o punte de vizualizare care oferă o panoramă deosebită a orașului. Edificiul este deschis doar la sfârșitul săptămânii și în zilele cu sărbători legale, așa că dacă te afli în Bogota în aceste zile ar fi bine să profiți de șansa pe care ți-o oferă Turnul Colpatria.

Muzeul Aurului este locul unde sunt expuse fel de fel de obiecte interesante, din aur
Muzeul Aurului este locul unde sunt expuse fel de fel de obiecte interesante, din aur / Foto: http://connect.everythingzoomer.com

Bogota, orașul muzeelor

În Bogota există o multitudine de muzee organizate pe teme și domenii diferite. Trebuie doar să-ți dorești să afli mai multe lucuri despre o zonă cu o istorie atât de bogată. Milioane de exponate te așteaptă în vitrinele muzeelor, trebuie doar să vrei să le descoperi. Muzeele de istorie, cultură sau de artă expun lucrări ale celor mai mari artiști columbieni, dar și ale altor personalități străine. Deseori lucrări ale artiștilor străini sunt expuse în alte colțuri ale lumii, acest fapt s-a întâmplat și în Bogota cu lucrări ale creatorilor europeni și nu numai.

Smaraldul, piatră prețioasă din care sunt fabricate fel de fel de bijuterii
Smaraldul, piatră prețioasă din care sunt fabricate fel de fel de bijuterii / Foto: http://www.thejewelleryeditor.com

Columbia este cel mai mare producător de smaralde din întreaga lume și în Bogota există și un mic muzeu unde vizitatorii pot admira deosebitele pietre prețioase. În timpul vizitei la Muzeul de Smarald puteți urmări un întreg proces de prelucrare al smaraldelor, atunci când pietrele prețioase trec prin procese complexe, înainte de a fi transformate în bijuterii. Din categoria materialelor prețioase mai puteți vizita Muzeul Aurului, o colecție impresionantă de elemente prețioase ce au aparținut Columbiei și națiunilor din jur.

Străzile din Bogota sunt pline de oameni care știu să se răsfețe
Străzile din Bogota sunt pline de oameni care știu să se răsfețe / Foto: http://www.gentside.com

Columbienii chiar știu să petreacă!

Columbienii acordă mare atenție modului în care își petrec timpul liber, iar acest lucru nu mai este un secret. De obieci, locuitorii din Bogota preferă să petreacă clipe minunate alături de prieteni, iar acest lucru se vede mai ales în aglomerațiile din baruri, cafenele și restaurante. De obicei, bărbații stau la o bere cu prietenii, iar femeile cutreieră mallurile în căutarea articolelor perfecte. În week-end, în zonele pietonale din Bogota răsună muzica live și ar fi frumos să iei parte la aceste spectacole pentru a simți pe pielea ta spiritul și energia orașului.

Empanadas, un fel de plăcintă columbiană
Empanadas, un fel de plăcintă columbiană / Foto: http://www.flickr.com

Gastronomie

Gastronomia columbiană nu este atât de renumită în lume, dar trebuie să știi că există o multitudine de alimente locale cu adevărat delicioase. Chiar dacă alimentele columbiene nu-ți fac cu ochiul, ar trebui să te delectezi cu un preparat local, fie un fel de mâncare principal, fie un desert. Arepas este o clătită din făină de porumb, făcută cu brânză ușor sărată. Mai poți opta pentru Ajiaco, o supă tradițională, cu pui, diverse legume, printre care și nelipsitul porumb. Empanadas este un produs foarte popular în America de Sud, un fel de plăcintă cu umplutură din carne sau legume, învelite într-o crustă de…porumb.

Bogota, unul dintre cele mai moderne orașe ale lumii
Bogota, unul dintre cele mai moderne orașe ale lumii / Foto: http://geeksonaplane.com

Așadar, Bogota este un oraș splendid, locul de unde vei pleca mult mai bogat sufletește. Cultura columbiană este cu totul și cu totul specială, iar dacă vei vizita Bogota vei cunoaște puțin din această cultură aproape paralelă cu cea europeană.