Oraşul Braşov este o vastă enciclopedie, un oraş boem cu un farmec aparte ce ascunde o istorie bogată, plină de evenimente importante. Braşovul este una dintre metropolele emblematice ale României, un oraş puternic şi înfloritor cu o poziţionare geografică excelentă, aflat chiar în centrul ţării, în Depresiunea Braşovului, la o altitudine medie de 625 de metri, în curbura internă a Carpaţilor.

Biserica Neagra, Braşov
Biserica Neagra, Braşov / Foto: www.ideal-travel.ro

Biserica Neagră, simbol al oraşului

Acest lăcaş de cult este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România, un edificiu cu o lungime de peste 89 de metri, considerată a fi cea mai mare biserică din România. Anul 1689 este momentul în care lăcaşul de cult este avariat de un incendiu puternic, moment în care zidurile sale s-au înegrit primind numele actual.

Covoarele orientale din interior crează un plăcut contrast cu exteriorul
Covoarele orientale din interior crează un plăcut contrast cu exteriorul / Foto: bestofromania.eu

Covoarele orientale din Biserica Neagră sunt un alt aspect surprinzător, multe dintre ele datează din perioada cuprinsă între secolele al XV-lea şi al XVI-lea, ele provenind, în mare parte din donaţii private. Astăzi, înfrumuseţează interiorul Bisericii Negre fiind un adevărat spectacol de culoare. Interiorul contrastează cu exteriorul destul de gri şi sumbru, Biserica Neagră fiind cu siguranţă o structură unică.

Piaţa Sfatului
Piaţa Sfatului / Foto: www.ideal-travel.ro

Piaţa Sfatului, o colecţie impresionantă de evenimente

Este probabil cel mai cunoscut şi cel mai vizitat loc din Braşov, regiunea în care în Evul Mediu erau organizate târguri pentru negustorii saşi şi români. Casa Sfatului, reperul pieţei, era locul unde fiecare negustor trebuia să-şi aşeze mărfurile, funcţionarii asigurându-se că ordinea va fi respectată.

Piaţa Sfatului, seara
Piaţa Sfatului, seara / Foto: www.trips-in.eu

Astăzi, Piaţa Sfatului este locul unde se organizează evenimente culturale şi artistice de amploare, care adună an de an mii de participanţi. Piaţa Sfatului este şi un loc ideal pentru promenade, există numeroase străduţe şi bănci unde turiştii şi locuitorii deopotrivă adoră să se relaxeze.

Bastionul Postăvarilor
Bastionul Postăvarilor / Foto: www.romaniaroute.ro

Bastioanele Braşovului

Sunt construcţii deosebite, cu caracter defensiv construite cu scopul de a proteja locuitorii din Braşov de invadatori. Iniţial, au fost construite un număr de opt bastioane, din care mai există astăzi doar trei. Pe timp de pace, diferite bresle foloseau bastioanele pentru a-şi depozita mărfurile, la momentul actual sunt construcţii fabuloase care impresionează prin arhitectura medievală.

Poarta Ecaterinei
Poarta Ecaterinei / Foto: wwromania.wordpress.com

Porţile Braşovului

Sunt alte structuri care conferă unicitate acestui oraş uimitor, iniţial Braşovul a avut şapte porţi, astăzi mai există doar cinci. Toate au o frumuseşe unică şi conferă un farmec aparte oraşului, Poarta Ecaterinei, Poarta Vămii, Poarta Principală, Poarta Străzii Negre,  Poarta Şchei, sunt cele care mai există astăzi.

Oraşul Braşov, noaptea
Oraşul Braşov, noaptea / Foto: djcyd.deviantart.com

Aşadar, Braşov este cel mai frumos şi mai complex oraş din România, pentru a-l admira în toată splendoarea lui ar trebui să-ţi rezervi cel puţin 3-4 zile. Relieful înalt din jur oferă privelişti deosebite asupra oraşului, profită şi de această oportunitate pentru a vedea o panoramă de excepţie a Braşovului.