Beijing este capitala celei mai populate țări din lume, fiind a doua cea mai mare metropolă din China, după Shanghai. Beijing este un important centru politic, educațional și cultural, ca urmare este bogat în spații istorice și culturale de o valoare incontestabilă. Orașul este localizat în nordul Chinei, în traducere Beijing înseamnă “Capitala Nordului”.
Piața Tiananmen
Este cu siguranță cel mai bun punct de reper din oraș, fiind cea mai mare piață publică din lume și o zonă pe care turiștii nu trebuie să o rateze atunci când ajung în Beijing. Piața Tiananmen este înconjurată de clădiri grandioase, Sala Mare a Poporului, Muzeul de Istorie din China, Poarta Qianmen și Orașul Interzis. Zona ascunde o serie de vestigii remarcabile ce datează din Epoca Medievală și este spațiul unde au loc tot felul de evenimente culturale și parade militare.
Palate, temple, parcuri
Beijing deține multe oaze verzi, locuri minunate pentru plimbări îndelungate și recreere. Aleile înguste nu se sfârșesc niciodată, iar localnicii le străbat ori de câte ori au timp. Zonele verzi sunt de asemeni un bun motiv pentru practicarea sportului și dansului. Parcul Zhongshan sau Beihai sunt adevărate oaze de liniște într-o metropolă atât de aglomerată și agitată.
Palatele din Beijing sunt edifcii cu o istorie bogată pe care turiștii de pretutindeni vor să o cunoască îndeaproape. Cel mai important palat din Beijing este Orașul Interzis, un simbol al Beijingului fiind de asemeni o zonă care s-a conservat foarte bine în timp. Templul Cerului din Districtul Chongwen este o emblemă a Beijingului, fiind un edificiu cu importante conotații religioase și istorice.
Olympic Water Park acoperă o suprafață de 32 000 de metri pătrați, fiind desemnat ca și loc de întâlnire ai campionilor lumii la sporturi de apă. Cele mai importante concursuri de canotaj și înot au loc la Beijing, Olympic Water Park a fost gazda Jocurilor Olimpice în anul 2008.
Cubul Magic din Beijing
Centrul Acvatic din Beijing a fost construit pentru Jocurile Olimpice de vară din 2008 și după terminarea competițiilor s-a decis fructificarea proiectului. Ca urmare, în 2011, spațiul a fost transformat în Cubul Magic, un parc acvatic de interior ce poate fi accesat pe tot parcursul anului.
Imediat după lansare, Cubul Magic a devenit al doilea cel mai vizitat punct turistic din Beijing, după Marele Zid Chinezesc. Parcul acvatic este de asemeni o destinație populară pentru familiile locale, fiind unul dintre cele mai mari parcuri de apă din Asia.
Gastronomia asiatică
Beijing este un loc foarte interesant de explorare a culturii și tradițiilor prin alimente. Dacă ajungi în capitala chineză ar fi mare păcat să nu te delectezi cu ceva preparate gătite în binecunoscutul stil asiatic. Bucătăria chinezească este cea mai bogată moștenire culinară de pe Pământ, bazată pe orez, legume și tăiței. Chinezii sunt de părere că este barbar să folosești cuțitul la masa, de aceea, preparatele lor sunt tăiate în bucățele mici, potrivite pentru a fi mâncate.
În concluzie, Beijing este o emblemă a culturii și istoriei chineze, fiind locul care pune pe tapet trecutul celui mai populat stat al lumii.