Puerto Rico este un stat insular asociat Statelor Unite ale Americii, fiind situat la nord-est de Marea Caraibilor, la est de Republica Dominicană. Puerto Rico este în cea mai mare parte alcătuit din zone muntoase, coasta din nord fiind marcată de o centură de câmpie. Cel mai înalt punct din Puerto Rico este Cero de Punta, cu înălțimea de 1338 metri. Totuși, nu munții aduc cei mai mulți turiști în regiune, ci plajele fine și apele cristaline.

Apele cristaline oferă posibilitatea de a practica o multitudine de activități
Apele cristaline oferă posibilitatea de a practica o multitudine de activități / Foto: thomascook.triporati.com

Cristofor Columb a debarcat pe Insula Puerto Rico, în anul 1492, aflându-se deja la a doua vizită în frumoasa regiune. El a denumit teritoriul abia descoperit, identitatea acestuia fiind inițial San Juan Bautista. Astăzi numele capitalei din Puerto Rico este San Juan, un semn de onoare și respect față de numele pe care Cristofor Columb l-a atribuit zonei.

Plajele din Puerto Rico sunt o binecuvântare
Plajele din Puerto Rico sunt o binecuvântare / Foto: hdw.eweb4.com

Puerto Rico are un climat marin tropical, cu temperaturi plăcute pe toata perioada anului, cuprinse între 21-32 grade Celsius. Precipitațiile sunt abundente în zonele muntoase și lipsesc cu desăvârșire în zona de sud. Sezonul uraganelor are loc între lunile iunie și noiembrie, unde ploi însemnate cantitativ cad în fiecare zi. Cea mai bună perioadă pentru a-ți petrece vacanța în Puerto Rico este cuprinsă între lunile decembrie-mai.

San Juan, Puerto Rico
San Juan, Puerto Rico / Foto: bingwalls.blogspot.ro

Dacă visezi la valuri spectaculoase, plaje întinse, nisip auriu, terenuri de sport, trebuie să știi că Puerto Rico oferă călătorului posibilități nesfârșite de a petrece o vacanță de vis. În Puerto Rico timpul se petrece activ, nu stă nimeni, fiecare persoană în parte fiind antrenată în activități distractive.

Golfurile bioluminescente sunt o splendoare în Puerto Rico
Golfurile bioluminescente sunt o splendoare în Puerto Rico / Foto: www.cheapcaribbean.com

Dacă ajungi în Puero Rico nu rata golfurile bioluminescente, o experiență unică ce nu poate fi trăită oriunde în lume. Lângă Fajardo și în Vieques există aceste golfuri bioluminescente. Organismele microscopice din fiecare picătură de apă din aceste golfuri vor străluci puternic atunci când detectează mișcare în apropiere. O plimbare cu caiacul sau un tur cu barca vor dezvălui frumusețea golfurilor, noaptea fiind momentul prielnic pentru a surprinde momente inedite. În lumina puternică a soarelui, fenomenul este dificil de distins. Golful bioluminescent din Lajas este de departe cel mai faimos, în zonă existând numeroase restaurante și pub-uri care să bucure turiștii.

El Yunque, Cascada La Mina
El Yunque, Cascada La Mina / Foto: www.iwallpapersfive.com

El Yunque este o pădure tropicală din Puerto Rico, fiind un mediu natural compus din numeroase specii de animale și plante luxuriante. Dacă ești norocos poți vedea o specie de papagali aflați pe cale de dispariție, care se regăsesc numai în Puerto Rico. După o drumeție lungă pe terenul abrupt vă puteți răcori în apele revigorante ale Cascadei La Mina.

Adâncurile Oceanului Atlantic sunt alcătuite din comori nebănuite
Adâncurile Oceanului Atlantic sunt alcătuite din comori nebănuite / Foto: infinitelegroom.com

Dacă ești îndeajuns de curajos poți opta pentru o sesiune de scufundări, în apele Atlanticului ce ascund comori nebănuite. Lumea din adâncuri este complet diferită față de cea terestră, iar coastele din Puerto Rico îți oferă șansa de a-i explora frumusețile.

Plantație de cafea din Puerto Rico
Plantație de cafea din Puerto Rico / Foto: www.konaearth.com

Plantațiile de cafea, trestie de zahăr sau tutun fac parte din tradiția regiunii și sunt deschise vizitelor turistice. Puerto Rico este un teritoriu complex, o zonă plină de energie care oferă turiștilor o multitudine de posibilități în ceea ce privește petrecerea vacanței.