Langkawi este un arhipelag constituit dintr-un număr de 104 insule, aflate în Marea Andaman, unele dintre ele se află la doar 30 de kilometri nord-vest de coasta Malaeziei. Insulele Langkawi alcătuiesc o destinație de vacanță superbă, un loc exotic unde oricine se va bucura de soare, plaje infinite și un peisaj de poveste.

Peisajul este de vis!
Peisajul este de vis! / Foto: http://www.traveltodaylah.com.my

Insulele Langkawi, toatele cele 104, ocupă o suprafață generoasă de 47 848 de hectare, insula principală fiind de 25 de kilometri, de la nord la sud. Insulele sunt bogate și din punct de vedere al vegetației, mai bine de două treimi din suprafață este acoperită cu păduri tropicale bogate, fapt care a condus și la formarea unei faune pe măsură. Dacă ajungi în Insulele Langkawi te vei bucura în primul rând de plaje infinite, dar și de facilitățile pe care zona le pune la dispoziția turiștilor săi. Insulele Langkawi sunt foarte bine dezvoltate din punct de vedere turistic, există o sumedenie de locuri de cazare, hoteluri cu spații de relaxare, piscine, jacuzzi. Și restaurantele au un meniu foarte bogat, iar dacă ajungi trebuie să testezi neaparat felurile de mâncare tradiționale.

Numeroase hoteluri de lux se regăsesc în Insulele Langkawi
Numeroase hoteluri de lux se regăsesc în Insulele Langkawi / Foto: http://wellwornroad.com

Climatul din Insulele Langkawi se rezumă la două sezoane, unul uscat și celălalt foarte ploios. Din martie și până în noimebrie plouă foarte mult, luna august fiind cea mai ploioasă lună din an. Sezonul uscat este cuprins între lunile decembrie și februarie, o perioadă bună pentru a vizita Insulele Langkawi. Dacă îți planifici deja vacanța în Insulele Langkawi, trebuie să știi că ai două variante. Fie vizitezi Insulele de Sud, mult mai dezvoltate din punct de vedere turistic, fie alegi Insulele de Nord-Est, care sunt mult mai retrase și mai liniștite.

Plajele fine oferă turiștilor multe oportunități
Plajele fine oferă turiștilor multe oportunități / Foto: http://ayie-traveling.blogspot.com

Plajele din Insulele de Sud devin arhipline în timpul sezonului uscat, turiști de toate naționalitățile se bucură de o vacanță perfectă pe plajele cu nisip alb, incredibil de fin. Cele mai populare plaje sunt Pantai Cenang, Burai Bay, Pantai Kok și Datai Bay. Există numeroase restaurante și baruri deschise non-stop, tineretul obișnuiește să petreacă noaptea pe plaje până la răsăritul soarelui. Nucii de cocos înalți crează un fel de contur pe marginea plajelor, iar peisajul este deosebit.

Langkawi Sky Bridge
Langkawi Sky Bridge / Foto: http://bingwallpaper.anerg.com

Insulele Langkawi sunt oportunități infinite pentru turiși și pentru a admira cu adevărat peisajul deosebit trebuie să optezi pentru o plimbare cu telecabina. Traseul duce chiar spre Lankawi Sky Bridge, o construcție inedită care facilitează accesul spre regiunile opuse. Construcția a fost finalizată în anul 2005, aflându-se la o altudine de 700 de metri deasupra mării. Priveliștea este deosebită și nu poți admira Langkawi Sky Bridge decât din telecabină.

Insulele Langkawi, un loc deosebit
Insulele Langkawi, un loc deosebit / Foto: http://www.asia-trip.info

Așadar, Insulele Langkawi alcătuiesc un tărâm exotic, un spațiu natural binecuvântat cu numeroase structuri unice.