Lacul Superior este localizat în America de Nord, la sud de Ontario fiind considerat cel mai mare lac de apă dulce din lume, după criteriul suprafeţei. Lacul Superior ocupă în total 82 103 kilometri pătraţi, cifră care justifică plasarea sa pe locul întâi. Adâncimea maximă este de aproximativ 406 de metri, având ţărmul cu o lungime ce depăşeşte 4000 de metri. Lacul Superior s-a format în istoria timpurie a Pământului. Munţii din jur s-au aflat într-un proces continuu de erodare, s-au depus sedimente şi în combinaţie cu ploile abundente a rezultat aceast minunăţie naturală. Regiunea din jurul lacului a devenit bogată în metale preţioase ca argint, aur, cupru, fier sau nichel.

Lacul Superior, America de Nord, apus de soare
Lacul Superior, America de Nord, apus de soare

Climatul regiunii în care este situat Lacul Superior este unul moderat, cu temperaturi cuprinse între 0 şi 13 grade Celsius pe tot parcursul anului. Totuşi, în lunile de iarnă zona este acoperită de zăpadă şi se crează acel efect de lac de gheaţă, deşi apele nu îngheaţă până în adâncurile lor.

Lacul Superior, America de Nord
Lacul Superior, America de Nord

Primii oameni au ajuns în zona Lacului Superior acum 10 000 după retragerea gheţarilor, motivul lor fiind acela de a căuta hrană. Ei au fost deschizătorii drumurilor, pentru că, mai târziu zona a fost străbătută în lung şi-n lat de tot felul de popoare. Scopul lor a fost întotdeauna acelaşi, de a căuta hrană şi de a colecta materialele preţioase puse la dispoziţie de Lacul Superior. Într-o perioadă, Lacul Superior a devenit un fel de târg în care se făcea cu comerţ cu blănurile animalelor vânate în regiune.

Surfing pe apele Lacului Superior, America de Nord
Surfing pe apele Lacului Superior, America de Nord

Aceste vremuri au apus şi astăzi, Lacul Superior este o zonă intens vizitată de turiştii aventurieri atraşi de zona liniştită şi de ţărmurile robuste. Apele întinse ale lacului sunt un bun prilej de a desfăşura diverse activităţi. Excursioniştii vin la Lacul Superior pentru a se bucura de priveliştea ce emană linişte absolută dar şi pentru a-şi pune în practică pasiunile. Unii aleg să citească o carte bună pe malurile lacului, alţii se aventurează în apele sale sau aleg să privească răsăritul de soare dintr-o ambarcaţiune confortabilă. Trebuie să ştiţi că oricare ar fi opţiunea dumneavoastră, alegerea este cea mai bună deoarece clipele petrecute pe Lacul Superior sunt inegalabile.

Lacul Superior, pescarii îşi exercită pasiunea până la apusul soarelui
Lacul Superior, pescarii îşi exercită pasiunea până la apusul soarelui

Dacă eşti pescar experimentat sau doar amator, tebuie să ştii că Lacul Superior este locul ideal pentru a-ţi pune în practică abilităţile. Adâncurile apelor dulci ascund peste 80 de specii de peşti, iar cele mai râvnite sunt: ştiuca, păstrăvul, hering, sturionii, bibani şi multe altele. Mai multe specii de peşti au fost introduse intenţionat sau accidental în Lacul Superior aşa că nu ar fi de mirare dacă aţi prinde în undiţe somon roz, păstrăv curcubeu, biban alb sau somon Chinook.

Lacul Superior, America de Nord
Lacul Superior, America de Nord

De-a lungul anilor, Lacul Superior şi regiunile înconjurătoare au avut de suferit din cauza acţiunilor unor factori externi. Într-o perioadă, populaţia de peşti scăzuse drastic din cauza pescuitului excesiv şi al introducerii de specii noi. De asemeni, renumele lacului a crescut considerabil fapt care a atras exploratorii de metale preţioase care nu au ţinut cont de efectele acţiunilor lor asupra mediului natural. Important este că aceste probleme au fost redresate la timp, iar astăzi, Lacul Superior este mai înfloritor ca oricând.

Aşadar, Lacul Superior este o minune naturală care oferă multe beneficii populaţiei de pe întreg Globul. Regiunea este o oază de relaxare în mijlocul agitaţiei specific americane.