Este un celebru oraş al Japoniei situat în partea centrală a Insulei Honshu. Kyoto este una dintre cele mai vechi şi mai renumite metropole ale Japoniei, fiind un mix de temple, cartiere de afaceri, parcuri, moşii regale. Toate aceste elemente fac din Kyoto un oraş plin de viaţă care emană energie şi veselie.

Kyoto este metropola unde tehnologia informaţiilor şi a electronicelor se află într-o continuă ascensiune. În cadrul oraşului există cele mai mari sedii ale unor branduri de electronice arhicunoscute: Nintendo, Tose, Omron, Horiba şi multe altele. Turismul joacă, de asemeni, un rol important în dezvoltarea financiară a oraşului. Moştenirile culturale ale oraşului sunt vizitate constant de turişti din întreaga lume, Kyoto fiind clasat ca al doilea cel mai vizitat oraş al Japoniei după Tokyo.

Grădină publică din Kyoto, Japonia
Grădină publică din Kyoto, Japonia

Kyoto oferă un număr incredibil de atracţii pentru turişti şi va fi nevoie ca excursioniştii să-şi stabilească un itinerariu pentru a vizita cât mai multe dintre ele. În cele ce urmează vom vedea care sunt cele mai interesante obiective turistice din Kyoto.

Templul Kinkakuji, Kyoto, Japonia
Templul Kinkakuji, Kyoto, Japonia

Monumentele istorice din Kyoto

Din această categorie fac parte miile de temple budiste din Kyoto. Templele Enryaku-ji şi Kinkakuji sunt două dintre cele mai bune exemple ale tradiţiei budiste, unde cele arzătoare rugăciuni se îndreptau spre zeul suprem. Interioarele templelor au fost împodobite cu aur, argint şi pietre preţioase.

Altarele de rugăciune denumite Shinto, Kyoto, Japonia
Altarele de rugăciune denumite Shinto, Kyoto, Japonia

Pe lângă templele budiste, din categoria monumetelor istorice mai fac parte aproximativ 400 de altare Shinto. Aceste spaţii erau dedicate tot rugăciunilor, fapt care subliniază ideea că japonezii sunt un popor credincios.

Palatul Imperial, Kyoto, Japonia
Palatul Imperial, Kyoto, Japonia

Palatul Imperial din Kyoto este fosta locaţeie de guvernământ al Împăratului Japoniei. Clădirea a fost utilizată în acest scop până în anul 1869. Edificiul include numeroase săli, holuri, camere speciale pentru primirea oaspeţilor din străinătate. Secţiuni ale Palatului Imperial au fost construite din lemn de chiparos, iar pentru a asorta nuanţa de brun închis a acestuia s-au colorat pereţii în crem. Astăzi clădirea este deschisă publicului larg şi se organizează tururi de vizite de cîteva ori pe zi.

Celebrii cireşi înfloriţi, Kyoto, Japonia
Celebrii cireşi înfloriţi, Kyoto, Japonia

Plimbări printre copacii de cireş

Kyoto este recunoscut în lume ca fiind unul dintre cele mai bune locuri în care pot fi admiraţi copacii de cireş înfloriţi. Zona Ninnaji este locul învăluit în mirosul florilor de cireş în sezonul de primăvară. O plimbare este binevenită, mai ales că teritoriul deţine şi numeroase temple pe care le puteţi vizita.

Zi de sărbătoare în Kyoto, când locuitorii îmbracă kimono-ul tradiţional şi vizitează templele oraşului
Zi de sărbătoare în Kyoto, când locuitorii îmbracă kimono-ul tradiţional şi vizitează templele oraşului

Festivaluri şi evenimente în Kyoto

În oraşul Kyoto se organizează frecvent diverse evenimente, prin intermediul cărora vei cunoaşte mai multe despre frumoasa cultură japoneză. De-a lungul întregului an au loc diverse sărbători, când locuitorii poarte haine tradiţionale. Unele dintre ele sunt evenimente religioase, altele includ spectacole de dans şi muzică specific japoneze. Deseori străzile şi templele oraşului sunt decorate cu flori şi felinare care sugerează şi mai mult ideea de sărbătoare.

Evantaie realizate manual de locuitorii din Kyoto, o frumoasă amintire a oraşului
Evantaie realizate manual de locuitorii din Kyoto, o frumoasă amintire a oraşului

Obiectele tradiţionale din Kyoto

Japonezii sunt renumiţi pentru suvenirurile lucrate manual. Materialul preferat este lemnul comprimat din care confecţionează fel de fel de păpuşi tradiţionale sculptate. De asemeni, în Kyoto se comercializează diverse dulciuri locale făcăte în casă de către japonezi. Tot ei lucrează şi cele mai colorate şi mai spectaculoase evantaie. În trecut, Kyoto era pe primul loc în ceea ce priveşte linia de fabricaţie a kimono-urilor. Astăzi, încă mai există astfel de mici întreprinderi, dar nu mai au vânzări atât de mari ca în secolul trecut.

Aşadar, Kyoto este simbolul culturii japoneze, dar şi locul unde tehnologia capătă alte dimensiuni. Kyoto rămâne o metropolă intens vizitată mai ales pentru spiritul său specific.