Fiji, paradisul celor 330 de insule

Fiji, paradisul celor 330 de insule

Insulele Monukiri și Monu, Fiji
Insulele Monukiri și Monu, Fiji / Foto: www.selectvacations.com.au

Fiji este un stat din Oceanul Pacific de Sud, constituit dintr-un arhipelag alcătuit din peste 330 de insule, dintre care doar aproximativ 110 sunt locuite. Fiji este rezultatul activităților munților vulcanici și al apelor tropicale. Mediul natural este unul complex, numeroasele recife de corali sunt un magnet pentru turiștii de pretutindeni.

Insulele Fiji, un paradis tropical
Insulele Fiji, un paradis tropical / Foto: 4photos.net

Istoria Insulelor Fiji este marcată de războaie tribale brutale și canibalism și nimeni nu-și închipuia atunci că teritoriul va deveni una dintre cele mai frumoase zone de pe Pământ. Astăzi, Insulele Fiji sunt un teren imens de păduri tropicale, plantații de nucă de cocos, plaje fine, ape cristaline. Toate aceste elemente crează un mediu unic, peisaje de poveste care atrag annual milioane de turiști de pretutindeni.

Plajele întinse din Fiji sunt un bun prilej de relaxare
Plajele întinse din Fiji sunt un bun prilej de relaxare / Foto: www.travel4kids.com.au

Chiar și astăzi s-a mai păstrat câte ceva din violențele din trecut, fapt care îndepărtează turiștii. Pentru a stopa pierderea vizitatorilor, oficialii au decis scăderea prețurilor, dar chiar așa, viața este mai importantă decât orice pe lume. Dacă vrei să vizitezi Fiji ar fi mai bine să pleci în vacanță prin intermediul unei companii de turism, pentru mai multă siguranță.

Apus de soare in Insula Denarau, Fiji
Apus de soare in Insula Denarau, Fiji / Foto: stylefavor.com

În Fiji există numeroase locații de lux, dar și zone în care prețurile sunt chiar accesibile. În general, cei bogați aleg insulele izolate, care sunt mai greu de accesat, însă mediul natural este la fel de frumos și luxuriant peste tot în Fiji. Cele mai vizitate insule din Fiji sunt Insulele Mamanuca, Coasta de Corali și Insula Denarau.

Insulele Fiji, un cadru romantic
Insulele Fiji, un cadru romantic / Foto: www.wallarc.com

În ultimii ani, renumele Insulelor Fiji a crescut considerabil și pe alte planuri. Regiunea a devenit populară pentru petrecerea lunilor de miere și pentru escapadele romantice. În august 2013, cinci cupluri s-au căsătorit în avion, la 41 de metri altitudine deasupra Insulelor Fiji. Insulele Fiji sunt cadrul perfect pentru o vacanță reușită și pentru familiile care au copii. Există numeroase stațiuni care pun la dispoziție facilități pentru copii, inclusive bone care îți pot supraveghea copilul în timp ce tu te relaxezi pe nisipul fin.

Numeroase specii de orhidee se regăsesc în Grădina uriașului adormit
Numeroase specii de orhidee se regăsesc în Grădina uriașului adormit / Foto: thisoldauntquilts.blogspot.ro

Dacă ajungi în Fiji, nu rata Grădina uriașului adormit, un spațiu ce ocupă 20 de hectare pline cu specii de orhidee specifice regiunii și alte mii de tipuri de flori exotice. Grădina uriașului adormit este un spațiu uimitor ce include și un iaz și multe plante exotice. Dacă vrei să cunoști mai multe aspecte legate de istoria regiunii, vizitează Muzeul Fiji ce adăpostește numeroase exponate din tradiția și cultura națiunii.

Adâncurile oceanului ascund o lume nouă
Adâncurile oceanului ascund o lume nouă / Foto: www.5starstravel.it

Dacă ajungi în Insulele Fiji plimbă-te cu caiacul, ambarcațiune specifică zonei. Dacă totuși această idee nu-ți surâde, atunci trebuie să știi că în Fiji există numeroase companii care închiriază yachturi pentru plimbări sau mici excursii în împrejurimi. Curajoșii se pot scufunda în adâncurile oceanului, acolo unde li se va dezvălui un mediu nou, imprevizibil. Recifele de corali sunt o minune în adâncuri, iar Fiji oferă șansa de a le explora.

Așadar, Insulele Fiji sunt un spațiu exotic, o regiune care are atât de multe de oferit turiștilor săi!