Sardinia, specificul italian pe o insulă din Mediterana

Sardinia, specificul italian pe o insulă din Mediterana

Insula Sardinia
Insula Sardinia

Sardinia este a doua cea mai mare insulă din Marea Mediterană, fiind o regiune autonomă din Italia. Insula Sardinia are o suprafaţă de 23 821 kilometri pătraţi, iar ţărmurile sale sunt ridicate şi stâncoase, cu câteva golfuri largi şi diverse insule mai mici. Aceste elemente îi sporesc farmecul şi plasează Insula Sardinia în categoria regiunilor cu forme de relief complexe şi în acelaşi timp spectaculoase.

Insula Sardinia
Insula Sardinia

Formarea Insulei Sardinia datează de la începuturile istorice ale Pământului, fiind rezultatul eroziunilor masive ale munţilor înalţi ce existau odată în regiune. În momentul de faţă, cel mai înalt punct de pe Insula Sardinia este  Puna la Marmora cu 1834 metri. Formele de relief sunt de o varietate greu de imaginat, Insula Sardinia deţine pe teritoriile sale râuri, lacuri artificiale, câmpii, păduri, podişuri şi văi.

Scufundările în adâncurile Mediteranei oferă o privelişte de vis
Scufundările în adâncurile Mediteranei oferă o privelişte de vis

Insula Sardinia propune diverse activităţi distractive pentru turişti, în funcţie de sezon şi de schimbările climaterice. Peisajul pe care îl oferă insula şi împrejurimile este de vis, plaje fine, ape cristaline, supravegheate îndeaproape de crestele dealurilor şi munţilor din împrejurimi. Sporturile maritime s-au dezvoltat foarte mult în ultimii 30 de ani aşa încât puteţi alege dintr-o paletă largă de aventuri pe apă. Snorkeling, scuba diving, plimbări cu parapanta şi multe altele vă aşteaptă pe Insula Sardinia.

Numeroasele ambarcaţiuni din Sardinia sunt pregătite să vă ducă într-o călătorie de vis
Numeroasele ambarcaţiuni din Sardinia sunt pregătite să vă ducă într-o călătorie de vis

Dacă totuşi aventurile nu sunt punctul forte puteţi alege să plutiţi pe apele Mării Mediterane într-o ambarcaţiune confortabilă. Relaxarea nu ar fi completă fără un cockteil sau o băutură rece. Yacht-urile sau bărcile cu diverse dimensiuni sunt pregătite să vă ducă într-o călătorie în care timpul parcă stă în loc. Valurile Mediteranei vă vor purta pe teritorii nebănuite care vor oferi continuu alte şi alte perspective ale Insulei Sardinia.

Munţii Gennargentu pe timp de iarnă, Sardinia
Munţii Gennargentu pe timp de iarnă, Sardinia

Dacă iubiţi mai mult munţii decât plajele este momentul să vă orientaţi spre crestele din Insula Sardinia. Nu vă lăsaţi înşelaţi! Deşi nu depăşesc 2000 de metri, munţii din regiune au un teren abrupt, însă există trasee atât pentru experimentaţi cât şi pentru începători. În timpul iernii se poate schia în voie pe una dintre cele patru pârtii amenajate în zona Gennargentu.

Echitaţie pe Insula Sardinia
Echitaţie pe Insula Sardinia

Echitaţia este o activitate foarte populară în Insula Sardinia. Insula are în spate o adevărată tradiţie în ceea ce priveşte caii. Sardinia anglo-arab este o rasă de cai foarte apreciată în rândul cunoscătorilor din întreaga lume, fiind o specie înfiinţată pe teritoriul insulei. În Insula Sardinia există numeroase ferme ce deţin cai special antrenaţi pentru plimbări cu turiştii. Echitaţia prin pădure sau de-a lungul plajelor este o activitate foarte populară în rândul excursioniştilor.

Paradă pe cai, Insula Sardinia
Paradă pe cai, Insula Sardinia

Deşi la prima vedere Insula Sardinia pare a fi doar un loc exotic şi atât, trebuie să ştiţi că locuitorii sunt încă înrădăcinaţi în tradiţiile lor străvechi. Nu ar fi de mirare să vedeţi localnici îmbrăcaţi în frumoasele costume tradiţionale plimbându-se în regiune. Cel mai probabil are loc vreo sărbătoare specifică zonei care se poate desfăşura pe durata mai multor zile. Cursele şi paradele de cai sunt frecvente în Insula Sardinia fiind evenimente spectaculoase care mai dezvăluie puţin din secretele zonei.

Aşadar, Insula Sardinia este un ansamblu bogat de elemente şi structuri. Este cu siguranţă locul perfect pentru orice turist din lume pentru că pune la dispoziţie practicarea unui număr uriaş de activităţi. Tradiţiile şi cultura transformă Insula Sardinia într-un loc unic.