Lombardia – ținutul lacurilor

Lombardia – ținutul lacurilor

Lombardia - ținutul lacurilor
Lombardia - ținutul lacurilor

Lombardia, regiunea nordică a Italiei, oferă iubitorilor de natură o gamă variată și impresionantă de lacuri naturale care mai de care mai atractive. Să vizitezi Lacul Garda, Lacul Maggiore, Lacul Como sau Lacul Iseo, înseamnă să te scufunzi într-o natură luxuriantă capabilă să revigoreze corpul și mintea și să restabilească liniștea interioară.

Lombardia merită vizitată atât pentru lacurile sale cât și pentru farmecul peisajelor, sate vechi, pitorești , vile magnifice, castele și mănăstiri sau muzee interesante pline de istorie și artă.

Lombardia – un loc pentru suflet

Vizita ta la lacurile din Lombardia nu înseamnă doar peisaje. Dacă ești un iubitor al sportului în aer liber, te vei bucura de numeroase spații dedicate sportului în aer liber, sporturi de apă, canotaj, înot, windsurfing, alpinism, ciclism montan, drumeții, rafting, golf și nu numai. În plus, locația privilegiată a fiecărui lac, permite vizitatorilor să se bucure de un sejur relaxant si facilitează accesul către diferite orașe mari bogate în artă, istorie și cultură precum Milano, Brescia , Mantova sau  Bergamo.

Lombardia - un loc pentru suflet
Lombardia – un loc pentru suflet

Lago di Garda

Fiecare lac din Lombardia oferă o experiență unică. De exemplu, Lago di Garda este cel mai mare lac din Italia iar peisajele sale magnifice au fost apreciate de oameni celebri cum ar fi Dante, Goethe, Byron sau Stendhal. Acest lac permite tuturor să își croiască o vacanță personalizată: de la sate liniștite la centrele aglomerate și pline de viață; de la plajele ideale pentru familii la parcurile de distracții, parcuri naturale sau SPA- aici se află celebrul Parc Istoric de Apă Termală Sirmione.

Lago di Garda - CEl ami mare lac din Italia
Lago di Garda – CEl ami mare lac din Italia

Lago Maggiore

Lago Maggiore este al II-lea ca mărime din Italia și este încadrat într-un peisaj mirific cu munți falnici, dealuri înverzite și castele boeme. Bucurându-se de o climă blândă, Lago Maggiore a căpătat popularitate de pe vremea Gran Tour – o expediție lungă în Europa Continentală relizată de tinerii aristocrați bogați ai secolului XVII. Această expediție avea menirea de a le îmbunătăți semnificativ cunoștințele în toate domeniile și avea ca punct de plecare/sosire același loc, respectiv Lago Maggiore.

Lago Maggiore - Lacul aristocraților
Lago Maggiore – Lacul aristocraților

Lago Maggiore este și unul dintre cele mai spectaculoase locuri din lume pentru navigație dar și printre cele mai căutate de amatorii de golf datorită zonelor sale ”green”, pline de verdeață. De asemenea, această zonă adapostește Parcul Național Val Grande, una dintre cele mai mari suprafețe naturale protejate din Italia.

Lago Maggiore - VEdere panoramică
Lago Maggiore – VEdere panoramică

Lago di Como

Acest lac, cu forma sa caracteristica de Y întors reprezintă locul natal al unor personaje celebre precum inventatorul Alessandro Volta sau scriitorul Alessandro Manzoni. Centru lacului, punctul de întâlnire al celor trei ramuri este cel mai impresionant loc din ansamblul peisajului întrucât întruchipează cu succes frumusețea naturală. Lacul este un paradis pentru iubitorii de sporturi acvatice, zborul cu parapanta, drumeții, echitație, ciclism montan sau golf. Pe malurile sale s-au construit vile magnifice printre care și cea a celebrului George Clooney.

Lago di Como - întruchiparea frumuseții naturale
Lago di Como – întruchiparea frumuseții naturale

Lago d’Iseo

Lacul Iseo este cel mai mic dintre Marile Lacuri însă asta nu înseamnă că nu are multe de oferit. Este situat între provinciile Bergamo și Brescia și se poate lăuda cu cea mai mare insulă lacustră din Europa, Monte Isola. Insula este situată în mijlocul lacului și îi dă o aură aparte, la fel cum o perlă dă valoare scoicii din care se naște. În timpul verii vă puteți bucura de o varietate de sporturi acvatice în timp ce iarna iubitorii de zăpadă se vor bucura de pârtiile de schi din Valcamonica.

Lago d`Iseo și Monta Isola
Lago d`Iseo și Monte Isola

Aceste locuri nu oferă doar peisaje sau activități în natură ci și o bucătărie de calitate. Gurmanzii sunt răsfățați în restaurantele locale cu delicatese din  pește proaspăt precum crap, coregon, păstrăv de lac, știucă sau biban servite cu un ulei de măsline de cea mai bună calitate și un excelent vin, Bardolino.

Așadar, pentru un sfârșit de săptămână relaxant, care e alegerea ta?