Dinant, Valea Sacră

Dinant, Valea Sacră

Dinant, Belgia
Dinant, Belgia / Foto: www.1zoom.net

Dinant este un oraș superb situat pe malul Râului Meuse, în provincia belgiană Namur. Dinant se află la aproximativ 90 de kilometri sud-est de Bruxelles și a devenit o destinație turistică populară în rândul călătorilor care își doresc o vacanță relaxantă într-un cadru de vis.

Dinant, noaptea
Dinant, noaptea / Foto: commons.wikimedia.org

Primii locuitori care s-au stabilit în Dinant au fost mici grupuri de oameni care au observat terenurile fertile din regiune. De la agricultură, zona a devenit una dintre cele mai apreciate destinații turistice de pe teritoriul belgian. Acest lucru pare să fi fost predestinat dacă stăm să analizăm originile numelui, în traducere, Dinant înseamnă “Valea Sacră”. Prima mențiune a regiunii ca și așezare datează din secolul al VII-lea și din acest moment Dinant a cunoscut o adevărată expansiune din toate punctele de vedere.

Dinant, un orășel de vis în Belgia
Dinant, un orășel de vis în Belgia / Foto: plus.google.com

Frumusețile zonei nu au trecut neobservate de către jefuitori care au dat startul unor lupte groaznice doar pentru a fi stăpâni absoluți asupra zonei. De aceea, construcțiile din Dinant au suferit, de-a lungul anilor, renovări cauzate de aceste distrugeri repetate. Acele vremuri au trecut și nimic din atmosfera de astăzi nu reamintește că vreodată în Dinant a fost altfel decât liniște, relaxare, seninătate.

Cetatea Dinant oferă o panoramă uimitoare
Cetatea Dinant oferă o panoramă uimitoare / Foto: topwalls.net

Dacă ajungi în regiune trebuie să vizitezi neaparat Cetatea Dinant. Aflată pe o stâncă, la mai bine de 100 de metri deasupra Râului Meuse, cetatea oferă priveliști spectaculoase ale orașului și împrejurimilor. Structura actuală datează de la începutul secolului al XIX-lea și până sus se ajunge fie pe jos, fie cu telecabina. Construcția mai găzduiește un mic muzeu de arme și multe alte obiecte interesante care dezvăluie mai multe aspecte cu privire la trecutul glorios ale acestui oraș de pe Râul Meuse.

Pereții din peșteră sunt îmbrăcați în sculpturi naturale în calcar
Pereții din peșteră sunt îmbrăcați în sculpturi naturale în calcar / Foto: www.panoramio.com

Un alt punct turistic deosebit este Peștera La Merveilleuse, un spațiu subteran înfrumusețat de mii și mii de forme calcaroase dintre cele mai interesante. Accesul în peșteră se face numai însoțit de ghidul turistic care îți va povesti mult mai multe lucruri legate de modul cum a luat naștere frumoasa peșteră, evoluția în timp, aspecte legate de elementele din interior.

Catedrala din Dinant, cea mai impunătoare clădire a orașului
Catedrala din Dinant, cea mai impunătoare clădire a orașului / Foto: commons.wikimedia.org

În Dinant este frumos să te plimbi pur și simplu pe străduțele înguste. Această activitate este extreme de relaxantă și s-ar putea să-ți faci noi prieteni. Locuitorii sunt foarte prietenoși și deseori îi întâmpină pe turiști cu un salut călduros. În Dinant este foarte foarte ușor să te deplasezi pe jos, datorită faptului că orașul este mic. O imagine superbă a regiunii o poți obține dacă închiriezi una dintre ambarcațiunile de pe râu pentru o plimbare pe apele sale liniștite.

Râul Meuse crează un cadru liniștitor
Râul Meuse crează un cadru liniștitor / Foto: commons.wikimedia.org

Așadar, Dinant este poate cel mai liniștit oraș belgian, o regiune de vis care promite o vacanță pe măsură.