Fort Worth se găsește în zona Prairies and Lakes din Texas, fiind al cincilea mare oraș din statul celebru deja pentru turmele de vite, cowboy și…familia Ewing. În orice caz, chiar dacă face parte din metroplexul Dallas/Forth Worth, cel din urmă reprezintă în sine o atracție turistică iar faptul că se află destul de aproape de vecinul său mult mai celebru nu face decât și înlesnească și mai mult o vizită aici.

Longhorn Cattle, simbolul orașului Fort Worth
Longhorn Cattle, simbolul orașului Fort Worth

Totuși, spre deosebire de marile orașe ale Americii, Fort Worth a avut la bază nu o colonie civilă ci o tabără militară înființată aici la finele războiului cu Mexicul de către generalul Winfield Scott. Însă dacă la început aici nu se găseau decât 42 de soldați cu familiile lor, nu a durat mult până când s-a stabilit o rută de diligențe din Forth Worth către Yuma. De aici lucrurile au evoluat foarte mult iar după Războiul Civil ce a măcinat America vreme de câțiva ani, Forth Worth s-a transformat într-un adevărat centru comercial, favorizat în special de turmele de bovine ce era tranzitate pe aici.

Clădirea Burk Burnett, una dintre cele mai frumoase din centrul orașului
Clădirea Burk Burnett, una dintre cele mai frumoase din centrul orașului

Atracții turistice în Fort Worth

La fel ca multe alte orașe americane importante, transportul în comun este bine organizat și poate fi ușor folosit pentru a ajunge în diferitele puncte din Fort Worth, mai ales că există numeroase atracții răspândite la propriu prin tot orașul.
Deși mulți ar crede că texanii sunt mai degrabă pasionați de rodeo decât de artă și istorie, Fort Worth dovedește contrarul. Kimbell Art Museum adăpostește una dintre cele mai frumoase colecții de artefacte istorice șiu opere de artă din America. La de interesant este și Amon Carter Museum ce îmbină arta americană cu fotografia și alte elemente similare. Iar Stockyards Museum oferă o istorie amănunțită a modului în care a apărut, s-a format și a evoluat Forth Worth până în ziua de azi.

Fort Worth și una dintre cele mai cunoscute clădiri din oraș
Fort Worth și una dintre cele mai cunoscute clădiri din oraș

Desigur, nu putem neglija totuși faptul că ne află în ”the great state of Texas”, prin urmare era imposibil să nu existe și un Texas Cowboy Hall of Fame, locul unde sunt amintiți toți marii cowboy și variantele lor femininecare au scris istoria în rodeo și alte sporturi locale. De asemenea, tot în Fort Woth se mai găsește și National Cowgirl Museum and Hall of Fame care ridică cortina de peste o parte mai puțin știută a Vestului Sălbatic: femeile care au avut curajul să se urce în șa și să devină pionieri ai acestor locuri.

Catedrala St Patrick, o cu totul altă arhitectură decât ne-am aștepta să vedem într-un oraș precum Fort Worth

Printre alte atracții turistice locale se mai numără și Sundance Square, o zonă ce se întinde pe suprafața a câteva cartiere, fiind tixită cu magazine, baruri și restaurante. Printre clădiri moderne dar și istorice, localnicii și turiștii se amestecă explorând cu orele acest spațiu bun nu doar pentru a cumpăra suveniruri dar și pentru a descoperi bucătăria locală cu mâncărurile și băuturile ei specifice.

Monument dedicat lui Quanah Parker, unul dintre șefii tribului Comanche