Australia este singura ţară care ocupă un întreg continent, o destinaţie turistică fascinantă, fiind de asemeni una dintre cele mai interesante ţări din lume. Canberra este capitala Australiei, un oraş bine planificat în ceea ce priveşte existenţa, dar mai ales diversitatea obiectivelor turistice. O mulţime de muzee, monumente naţionale şi galerii au fost înfiinţate în jurul frumoaselor lacuri artificiale din Canberra. Capitala australiană este de asemeni locul minunat unde te poţi bucura de aer liber, trasee cu bicicleta sau plimbări în vastele parcuri, grădini sau rezervaţii naturale.

Memorialul Războiului, Canberra
Memorialul Războiului, Canberra / Foto: www.colourfultrips.com

Memorialul Războiului, simbolul istoriei australiene

Memorialul Războiului este unul dintre muzeele de primă clasă ale Australiei, ce acoperă istoria militară de la Federaţie şi până în prezent. Exponatele din interior sunt de-a dreptul fascinante, includ uniforme, echipamente de luptă şi chiar muniţie. Ai petrece cu uşurinţă o zi întreagă la Memorialul Războiului, atunci când vremea este însorită turiştii şi locuitorii deopotrivă obişnuiesc să se relaxeze pe peluzele din faţă. Muzeul şi Galeria Canberra sau Muzeul Naţional al Australiei sunt două alegeri foarte bune dacă doreşti să explorezi şi mai mult istoria acestui teritoriu minunat.

Turnul de pe Muntele Negru, structura care oferă privelişti uimitoare
Turnul de pe Muntele Negru, structura care oferă privelişti uimitoare / Foto: commons.wikimedia.org

Turnul de pe Muntele Negru

Este locul care oferă cele mai frumoase privelişti asupra capitalei australiene, inedita construcţie are înălţimea de 195 de metri, fiind localizată chiar pe Muntele Negru. De pe o platformă de vizionare a turnului, Canberra îţi stă la picioare, priveliştea este deosebită atât ziua, cât mai ales noaptea. În zonă există chiar şi un magazin de suvenituri, asta dacă vrei să pleci cu o amintire de la Turnul de pe Muntele Negru. Canberra este înconjurată de dealuri, aşa încât mai poţi vedea panorama oraşului şi de pe Muntele Majura, Muntele Taylor sau Muntele Ainslie.

Celebrii canguri australieni se regăsesc şi în Canberra
Celebrii canguri australieni se regăsesc şi în Canberra / Foto: www.pageresource.com

Cangurii australieni, în toată splendoarea lor

Cangurii australieni sunt deja un simbol al acestei ţări minunate, iar ei se regăsesc şi în Canberra, chiar în mediul lor natural. Capitala Australiei adăposteşte o frumoasă rezervaţie naturală, locul unde celebrii canguri duc o viaţă liniştită la umbra copacilor. În timpul zilei stau la umbra copacilor, iar dimineaţa devreme şi seara pasc din iarba deasă a parcului. Priveliştea este de vis!

Floriade, un eveniment plin de energie şi culoare
Floriade, un eveniment plin de energie şi culoare / Foto: speakertv.com

Natura este sărbătorită din plin în Canberra, iar Floriade este un eveniment ce nu trebuie ratat. În perioada cuprinsă între lunile septembrie-octombrie a fiecărui an, are loc acest festival al florilor, atunci când aleile multicolore sunt înfrumuseţate cu mii de flori. Lalelele par a fi vedeta evenimentului, dar există şi alte tipuri de flori, toate la fel de frumoase. Muzica live, restaurantele, micile magazine cu sculpturi întregesc peisajul şi atmosfera de sărbătoare. Floriade este unul dintre cele mai apreciate evenimente din Canberra.

Parlamentul din Canberra
Parlamentul din Canberra / Foto: www.hdwpapers.com

Aşadar, Canberra este un oraş superb, locul care îmbină într-o armonie perfectă o sumedenie de elemente unice.