Almeria, Oglinda Mării Mediterane

Almeria, Oglinda Mării Mediterane

Muzeul din Almeria, Spania
Muzeul din Almeria, Spania / Foto: paradiseintheworld.com

Spania este o ţară de vis, un teritoriu care surprinde prin structuri unice, oraşe uimitoare, peisaje care îţi taie răsuflarea. Totuşi, multe regiuni din Spania au rămas necunoscute, iar Almeria este una dintre ele. Almeria este un oraş din zona Andaluzia, situat în sud-estul Spaniei, chiar pe malul Mării Mediterane. Almeria este capitala şi în acelaşi timp cel mai mare oraş al provinciei cu acelaşi nume. Almeria este un cuvânt arab care în traducere înseamnă “oglinda mării”. Oraşul şi-a păstrat denumirea araba, chiar şi după ce a fost recucerit de spanioli, fiind astăzi o metropolă liniştită, unde locuiesc puţin peste 200 000 de oameni.

Plaja Las Salinas, Almeria
Plaja Las Salinas, Almeria / Foto: paradiseintheworld.com

Turiştii vizitează Almeria din mai multe motive. Plajele şi apele învolburate ale mării par a fi principalele puncte de atracţie, Almeria excelează la acest capitol şi datorită modernizărilor care s-au efectuat în ultimii ani. Plajele sunt amenajate după ultimele standarde în domeniu, turiştii se pot bucura cât e ziua de lungă de nisipul fin şi pot continua în acelaşi ritm chiar şi în timpul nopţii la petrecerile ce se sfârşesc în zorii zilei.

Marea Mediterană, o splendoare
Marea Mediterană, o splendoare / Foto: spainnowwalking-spainnowwalking.blogspot.com

Aventurile pe apă nu mai sunt un secret în Almeria, turiştii pot alege dintr-o paletă largă de activităţi pline de adrenalină. Scufundările, yachtingul sau scubadiving sunt doar câteva dintre ele, apele Mării Mediterane fiind perfecte pentru a te bucura de toate. Chiar pe plajă există o mulţime de terase şi restaurant cochete, gata pregătite să satisfacă până şi cele mai sofisticate gusturi. Preparatele pe bază de fructe mare şi peşte sunt cele mai populare, însă vasta gastronomie spaniolă îţi stă la dispoziţie şi cu alte preparate delicioase.

La Alcazaba, zidurile de apărare ale oraşului
La Alcazaba, zidurile de apărare ale oraşului / Foto: es.wikipedia.org

Almeria este o destinaţie de vacanţă complexă ce include şi farmecul mării şi frumuseţea unei metropole în adevăratul sens al cuvântului. În oraş, există numeroase monumente istorice, structuri unice care au rolul de a păstra vie istoria bogată a Almeriei. La Alcazaba este unul dintre cele mai vechi monumente din oraş, o frumoasă fortificaţie ce a fost odată zonă de apărare a metropolei. Pereţii solizi din piatră sunt şi astăzi în perfectă stare, iat turiştii şi locuitorii deopotrivă adoră să se plimbe pe îngustele alei pietruite.

Almeria,noaptea
Almeria,noaptea / Foto: paradiseintheworld.com

În Almeria există şi o sumedenie de palate, multe dintre ele datează din perioada dominaţiei arabe, fiecare cu un farmec aparte. Catedrala Sfânta Maria este principalul lăcaş de cult din oraş, un loc cu o spiritualitate aparte ce devine arhiplin mai ales în zilele de sărbătoare.

Parcul Naţional Cabo de Gata Nijar, o destinaţie de vis!
Parcul Naţional Cabo de Gata Nijar, o destinaţie de vis! / Foto: www.wallconvert.com

Dacă vrei vizitezi împrejurimile te poţi orienta spre Parcul Naţional Cabo de Gata Nijar, o zonă vulcanică, cu plaje virgine şi golfuri izolate. Această rezervaţie naturală, împreună cu Almeria alcătuiesc zonele secrete ale Spaniei, iar turiştii rămân uimiţi de frumuseţile pe care le regăsesc în aceste zone pline de mistere.