Se poate să nu fi auzit niciodată de Broome dar acest oraș australian din provincia Kimberly oferă suficient motive pentru a fi descoperit. Dintr-o așezare construită în jurul perlelor recoltate aici din ocean, Broome s-a transformat într-o înfloritoare destinație turistică cu nisip auriu și apusuri de soare absolut spectaculoase.

Stâncile par colorate în roșu la apus
Stâncile par colorate în roșu la apus | Foto: 4shared.com

Broome are o istorie interesantă. Aici, în jurul anilor 1880 funcționa o înfloritoare afacere cu perle și sidef, ultimul fiind un material foarte popular din care se făceau în special mânere pentru arme dar și bijuterii destul de costisitoare. În fine, ceea ce contează este că toate acestea s-au realizat pe seama pescarilor japonezi, un număr foarte mare dintre aceștia pierzându-și viața în timpul muncii. Totuși, chiar și în ziua de azi afacerea cu perle prosperă, de această dată  în mod organizat datorită fermelor unde se cresc scoici iar condițiile de muncă sunt cu totul altele.

Portul din Broome
Portul din Broome | Foto: wikipedia

Dar dacă în sezonul umed, populația stabilă din Broome nu depășește 12000 de suflete, odată cu venirea sezonului secetos, numărul de oameni de aici crește vertiginos până în jur de 30000, căci orașul a devenit un important centru turistic. Și nici nu este de mirare având în vedere că Broome, care este situat pe malul Oceanului Indian, oferă condiții de cazare pentru toate buzunarele și niste peisaje de vis pentru cei pasionați de mare și plajă.

Cable Beach
Cable Beach | Foto: galleynews.org

Atracții turistice în Broome

Natura nu a fost zgârcită cu aceste locuri. De la plajele cu nisip ca de aur la zonele muntoase, Broome oferă peisaje extraordinare și un cer aproape magic, care în timpul zilei este de un albastru ireal iar seara se aprinde sub efectul ultimelor raze de soare. Și chiar dacă nu durează mai mult de o zi să vedeți toate atracțiile turistice din Broome, amintirile de aici vor dura o viață.

Peisaje pe malurile din Broome
Peisaje pe malurile din Broome | Foto: flickr.com

Cable Beach este principala plajă a orașului, un spațiu absolut uimitor în care natura pare că s-a apucat de pictat cele mai superbe peisaje. Însă nu foarte departe se află Gantheume Point unde, conservate în solul nisipos, se află urmele unui dinozaur, păstrate pentru eternitate. Și urme similare mai pot fi întâlnite și pe plaja Riddell nu foarte departe de Deep Water Port, un loc de amarare a ambarcațiunilor ce este legat de uscat printr-un ponton de o lungime impresionantă.

Cimitirul japonez din Broome
Cimitirul japonez din Broome | Foto: wikipedia

Cimitirul pescarilor japonezi de perle este un loc unde trebuie să vă opriți, admirând pietrele de mormânt neobișnuite și descoperind trista lor poveste. Iar dacă vreți să aflați mai multe despre povestea nașterii orașului Broome, puteți să petreceți câteva ore în muzeul de aici. Iar la final, nu foarte departe de Broome, se află Willie Creak Pearl Farm, una dintre cele mai mari ferme de perle, unde puteți vedea cum sunt cultivate și culese scoicile pentru mica bijuterie din interiorul lor. Cunoscând toate acestea, după aceea vă puteți îndrepta pașii spre Chinatown unde, expuse în magazine, se găsesc superbele bijuterii cu perle și monturi din aur ori argint.

Cable Beach la apus
Cable Beach la apus | Foto: flickr.com