Lumea întreagă este de fapt un paradis natural, fiind formată din numeroase obiective turistice interesante, locuri capabile să aducă relaxare și liniște. Din această categorie face parte și Lacul Maligne, din Parcul Național Jasper, Alberta, Canada. Acesta este renumit pentru culoare apei, pentru vârfurile din jur, ghețarii săi și mica Insulă Spirit ce completează perfect acest peisaj idilic. Toate aceste elemente alcătuiesc una dintre cele mai fotografiate locații din întreaga lume.

Deseori, imaginile cu Lacul Maligne par a fi ireale
Deseori, imaginile cu Lacul Maligne par a fi ireale / Foto: http://www.1zoom.net

Lacul Maligne este situat la 44 de kilometri distanță de oraș, în sudul Jasperului, fiind ușor de accesat atât cu automobilul, cât și cu mijloacele de transport în comun. Mai mult decât atât, se organizează excursii pe lac foarte apreciate de către vizitatori. Lacul Maligne are o lungime de aproximativ 22,5 kilometri, cu o adâncime medie de aproape 35 de metri. Acesta se află la o înălțime de 1670 de metri, într-un cadru natural de o frumusețe impresionantă, fiind locul unde turiștii pot desfășura o sumedenie de activități interesante.

Plimbările pe apă dezvăluie și mai mult din frumusețile zonei
Plimbările pe apă dezvăluie și mai mult din frumusețile zonei / Foto: http://sciencelakes.com

Lacul Maligne este mai mult o destinație de weekend, fiind zona unde canadienii vin cu plăcere, în orice sezon din an. Locul este popular pentru pescuitul sportiv, iar pasionații pot avea în undițele lor păstrăv curcubeu, păstrăv fântânel și multe alte specii de pești. Plimbările cu caiacul și canoe sunt la fel de apreciate, fiind activități care evidențiază și mai mult din frumusețile Lacului Maligne.

Apele lacului sunt uneori foarte transparente
Apele lacului sunt uneori foarte transparente / Foto: http://wallpaperswiki.org

Istoria zonei este îndelungată și numeroase aspecte de la începurile Lacului Maligne au rămas încă necunoscute. Denumirea lacului provine din limba franceză, maligne însemnând “rău”. Acest nume ar fi fost folosit ca o descriere a turbulențelor râului care alimentează în permanență lacul. Primăvara, debitele apelor sunt foarte mari, iar acest cuvânt descrie perfect imaginea.

Boathouse, Lacul Maligne
Boathouse, Lacul Maligne / Foto: http://en.wikipedia.org

Dacă ajungi la Lacul Maligne, trebuie să știi că zona este foarte dezvoltată din punct de vedere turistic. Există numeroase facilități, o multitudine de locuri de cazare, de la cabane la camere mai luxoase. În zonă există și două clădiri istorice, Cabana Lacului Maligne și Boathouse. Cabana este de fapt un complex alcătuit camere de oaspeți și de zi, camera de spălat,  toate construite în anul 1927. Boathouse este un hangar pentru bărci, primul de pe lac construit în anul 1928 de către Donald Phillips, persoana care și-a dorit foarte mult ca Lacul Maligne să fie vizitat de către turiști. Donald Philips a locuit o perioadă în acel hangar pentru bărci, până la momentul în care a murit într-o avalanșă la vârsta de 52 de ani.

Priveliștea este superbă!
Priveliștea este superbă! / Foto: http://hqwide.com

Așadar, Lacul Maligne este un loc de vis și de multe ori turiștii nu au crezut că acest loc există cu adevărat, până când nu s-au convins de acest lucru. În ultimul timp, numărul vizitatorilor a crescut, peste un million de turiști vizitează Lacul Maligne în fiecare an.