Pământul este o sursă inepuizabilă de obiective turistice uimitoare, formaţiuni 100% naturale care uimesc prin aspectul loc unic. Horseshoe Bend(“Cotul Potcoavei”) este acea structură surprinzătoare care te face să te întrebi cum a putut fi creată o asemenea capodoperă naturală? Horseshoe Bend este de fapt un meadru în formă de potcoavă, format de Fluviul Colorado, în apropierea Oraşului Page din Arizona. Această secţiune face parte din Marele Canion al Arizonei, locul pe care fiecare dintre noi ar trebui să-l viziteze măcar o dată în viaţă.

Mineralele au colorat întreaga regiune în nuanţe intense
Mineralele au colorat întreaga regiune în nuanţe intense / Foto: beautyof-theworld.blogspot.com

Horseshoe Bend este cu siguranţă una dintre cele mai fotografiate locaţii de pe Fluviul Colorado, fiind considerată o formaţiune ciudată sau misterioasă, un ansamblu de gresie şi roci care iau forma unei potcoave. Horseshoe Bend este rezultatul clar al forţei naturii, timp de mii de ani vântul a tot depus praful multicolor, până când s-a format această minunăţie. De-a lungul timpului, numeroase echipe de specialişti au studiat fenomenul Horseshoe Bend şi au încercat să dezvăluie cât mai multe din misterele zonei. Solul a fost supus unor teste amănunţite şi aşa s-a descoperit că Horseshoe Bend conţine diverse minerale care au colorat formaţiunea în nuanţe de maro, cărămiziu şi chiar roşu. Hematitele, platina şi granatul sunt în cantităţile cele mai mari.

Traseul până la Horseshoe Bend este destul de dificil
Traseul până la Horseshoe Bend este destul de dificil / Foto: www-personal.umich.edu

Dacă ajungi în zonă cu maşina, trebuie să ştii că drumul asfaltat duce până la baza canioniului, iar de acolo va trebui să porneşti pe jos. Traseul este destul de dificil şi abrupt, sunt o serie de suişuri şi coborâşuri, dar efortul merită din plin. Practic, de la Route 89 trebuie să urci pe o distanţă de aproximativ 1,8 kilometri.

Indicatorul vesteşte apropierea de Horseshoe Bend
Indicatorul vesteşte apropierea de Horseshoe Bend / Foto: blog.albertocuetophotography.com

Un indicator arată că mai este puţin şi ajungi la Horseshoe Bend, locul unde se va dezvălui, parcă dintr-o dată, o privelişte nemaiîntâlnită. De pe relieful înalt din jur, cu înălţimea medie de 1300  de metri, Horseshoe Bend se dezvăluie în toată splendoarea sa şi te poţi plimba de jur împrejur pentru a admira uimitoarea formaţiune în totată splendoarea sa.

În timpul prânzului, apele fluviului se colorează în verde intens
În timpul prânzului, apele fluviului se colorează în verde intens / Foto: en.wikipedia.org

Cadre spectaculoase se pot obţine cu Horseshoe Bend, de-a lungul anilor mii de echipe de fotografi au vizitat zona pentru a surprinde cele mai interesante imagini. Cel mai bun moment al zilei este acela în care soarele se află pe curba completă a fluviului, în jurul prânzului. În lumina puternică a soarelui, Fluviul Coloradă capătă o nuanţă de verde intens şi pare că toate pietrele de smaralad au alcătuit aceste ape fermecătoare. În zilele înnorate, Horseshoe Bend nu mai este colorat în nuanţe puternice, regăsindu-se doar maroul întunecat.

Apusul soarelui pune întreg peisajul într-o altă lumină
Apusul soarelui pune întreg peisajul într-o altă lumină / Foto: alierturk.deviantart.com

Aşadar, Horseshoe Bend este o altă minune a lumii, structura care ne arată că forţa naturii este infinită.