Insulele exotice sunt poate cele mai frumoase destinații de vacanță din lume, locuri perfecte pentru concediile de vară, dar și pentru relaxare. Din această categorie face parte și Insula Maui care ocupă o suprafață de 1883 de kilometri, a doua cea mai mare din Insulele Hawaii. Acest teritoriu minunat a fost descoperit cu sute de ani în urmă de către navigatorii portughezi și de atunci și până astăzi milioane de oameni de pe întreg mapamondul s-au bucurat de frumusețile ei.

Insula Maui, un teritoriu de vis!
Insula Maui, un teritoriu de vis! / Foto: http://www.travelsworlds.com

Peisajele diverse din Maui fac din acest teritoriu un loc unic, ele fiind rezultatul combinației unice de geologie, topografie și climat. Fiecare con vulcanic din Insulele Hawaii este alcătuit din pietre negre, care au turnat lava în mii de găuri, un proces îndelungat care a durat milioane de ani. Se pare că acesta este și mecanismul de formare a Insulei Maui, un proces complex care rămâne și astăzi destul de misterios. Ultimele erupții vulcanice din Maui au avut loc în jurul anului 1790, dar activitatea vulcanică există și astăzi,  o nouă erupție se poate produce oricând, deși nu există avertizări în acest sens.

Vegetația luxuriantă crează un cadru unic
Vegetația luxuriantă crează un cadru unic / Foto: http://wallpoper.com

Astăzi, Insula Maui este un loc foarte bine dezvoltat din punct de vedere turistic, acea destinație de vacanță ce pune la dispoziția turiștilor tot confortul și toate facilitățile. Pe Insula Maui există o multitudine de locuri de cazare, hoteluri și complexuri de lux, care își centrează toată atenția pe relaxarea vizitatorilor, fapt sugerat de numeroasele centre SPA din incinta acestora. Masajele de relaxare, sauna, jacuzzi și piscinele imense se numără printre cele mai căutate activități de relaxare, preferatele turiștilor. Insula Maui este ușor de accesat, datorită rețelei de transport, numeroase autostrăzi facilitează accesul, șerpuind printre plajele cu nisip negru și printre munții acoperiți de păduri luxuriante.

Apus de soare pe Insula Maui
Apus de soare pe Insula Maui / Foto: http://www.travelsworlds.com

Dar Insula Maui nu înseamnă doar atât, este locul unde fiecare turist în parte poate desfășura fel de fel de activități interesante. Această destinație de vacanță exotica este potrivită pentru toate tipurile de turiști, atât pentru cei liniștiti, cât și pentru cei aventurieri, pentru cei care vor doar să se relaxeze, sau pentru cei care vor să petreacă la maxim. Sporturile pe apă sunt foarte populare pe Insula Maui, snorkelingul și surfingul sunt cele mai apreciate de către turiști. Cei care nu sunt adepții sporturilor extreme se pot relaxa în voie pe plajele deosebite, cu nisip negru sau alb, pe un șezlong confortabil cu un cocktail din fructe răcoritor.

Windsurfing, un sport adorat de către turiștii care ajung pe Insula Maui
Windsurfing, un sport adorat de către turiștii care ajung pe Insula Maui / Foto: http://pcwalls.net

Pe insulă există numeroase restaurant, terase și cafenele cochete, locuri un poți servi preparate delicioase, sau unde te poți răcori cu o înghețată sau o băutură cu multă gheață. În general, se servesc preparate pe bază de pește și fructe de mare, dar există multe alte delicatese care te vor încânta.