Lacul Orta este o acumulare de apă din nordul Italiei, aflată la vest de Lacul Maggiore. Anterior, zona a purtat numele de Lacul Sfântului Giulio, considerat a fi protectorul întregii regiuni. Lacul Orta este o zonă cu peisaje specific italiene, un spațiu liniștit care atrage turiști de pretutindeni. Lacul Orta a fost pentru mult timp unul dintre cele mai mici și mai puțin cunoscute lacuri sub-alpine din Italia de Nord.

Lacul Orto, Italia
Lacul Orto, Italia / Foto: travel.aol.co.uk

Zonele din jurul lacului au fost de mult timp preferatele turiștilor, datorită istoriei fascinante, bogăției de comori artistice, în special romanice și elemente de arhitectură barocă. Ușor ușor, turiștii au descoperit peisajele sublime de pe Lacul Orta și nu și-au mai dorit să plece de aici.În zilele noastre, Lacul Orta este  mai degrabă un loc secret, despre care mulți italieni nu au auzit niciodată. Cei care cunosc locația de basm o aleg în defavoarea zonelor faimoase pentru mediul silențios ce oferă relaxare și liniște sufletească.

Insula San Giulio, Lacul Orta
Insula San Giulio, Lacul Orta / Foto: wallpapers.brothersoft.com

Insula San Giulio este cu siguranță punctul de interes de pe Lacul Orta. Micuța insula are 275 de metri în lungime și 140 de metri lățime. Insula San Giulio este per ansamblu un loc cu clăditi foarte pitorești, fiind locul unde Sfântul Julius din Novara a trăit încă din secolul al IV-lea. Bazilica Sfântul Giulio este cea mai faimoasă clădire de pe insula.  De-a lungul timpului, au circulat numeroase legende cu privire la Insula San Giulio. Se spune că, pe această insula din mijlocul Lacului Orta a existat odată un tărâm locuită de șerpi și monștri teribili, până în anul 390, când Sfântul Giulio a ajuns în regiune reușind să alunge toate creaturile malefice. Sfântul a fondat mai târziu un lăcaș de cult, unde mai târziu a fost înmormântat.

Malurile Lacului Orta
Malurile Lacului Orta / Foto: finestagione.blogspot.ro

Scriitorul Italian Petro Chiara a fost inspirat în scrierile sale de Lacul Orta și de Insula San Giulio, zonă pe care a denumit-o “Acuarela lui Dumnezeu”. Fațadele multicolore ale caselor de pe insula subliniază perfect cele scrise de Petro Chiara în operele sale. Lacul Orta este una dintre cele mai romantice destinații de vacanță de pe Pământ.

Numeroase ambarcațiuni te invită la o promenadă pe lac
Numeroase ambarcațiuni te invită la o promenadă pe lac / Foto: www.cepolina.com

Lacul Orta este învăluit de păduri bogate, înverzite, fiind locul ideal pentru o escapadă de week-end. Plimbările pe malul apelor sunt cea mai bună manieră de a admira frumusețile aproape ireale ale zonei și de a simți spiritul regiunii. Ai putea opta și pentru o plimbare cu barca, pe lac, o activitate care te va relaxa complet. Lacul Orta este o manieră de a evada pentru câteva clipe din activitățile cotidiene.

Lacul Orta este cadrul perfect pentru sesiunile foto
Lacul Orta este cadrul perfect pentru sesiunile foto / Foto: www.italianlakeswedding.com

În ultimii ani, Lacul Orta a devenit locul unde zeci de tineri căsătoriți aleg să se fotografieze pentru ca albumul foto să fie o comoară neprețuită. Cadrul natural, romantismul care domnește pe insulă i-a determinat, probabil, să opteze pentru Lacul Orta.