Republica Dominicană este o țară extraordinară, amplasată în inima Mării Caraibilor și ocupând cam două treimi din insula Hispaniola. Astfel se învecinează cu Haiti dar în cea mai mare parte această incredibilă țară are parte doar de țărmuri însorite și plaje cu nisip alb și fin. Ce loc poate fi mai plăcut pentru petrecerea unei vacanțe exotice, mângâiați de căldura soarelui și răcoriți de apa uneia dintre cele mai frumoase mări din lume.

Tortuga Bay
Tortuga Bay

Explorată chiar de vestitul Columb în timpul primului său voiaj din 1492, insula La Hispaniola a devenit în acei ani o importantă bază navală spaniolă. Mai târziu, pe fondul unor decizii discutabile ale regelui Spaniei, insula a ajuns parțial sub control francez, lucru ce a dus la formarea republicii Haiti. Însă adevărata afirmare a republicii dominicane a venit în anul 1844 când aceasta și-a câștigat independența.

Sosua, Republica Dominicană
Sosua, Republica Dominicană

De atunci și până azi, Republica Dominicană a trecut prin mai multe etape ce au consacrat-o în final ca o destinație turistică deosebită. Căci după o perioadă destul de lungă în care țara a fost prost condusă, anii 60 au marcat o lansare a turismului și o deschidere a Republicii Dominicane către oportunitățile oferite de natura de aici.

Relaxare pe un colț luxos de plajă
Relaxare pe un colț luxos de plajă

Climatul de aici este unul tropical-maritim cu variații foarte mici de temperatură între anotimpuri. Totuși, deoarece Republica Dominicană se află în plină alee a uraganelor, perioada dintre lunile iunie și octombrie nu este foarte potrivită pentru turism deoarece aici pot apărea furtuni foarte violente.

Dacă nimeriți în sezonul uraganelor vă puteți aștepta la vânturi puternice
Dacă nimeriți în sezonul uraganelor vă puteți aștepta la vânturi puternice și ploi pe măsură

Atracții turistice în Republica Dominicană

Romantism în Republica Dominicană
Romantism în Republica Dominicană

Cel mai vechi oraș din această parte a lumii, Santo Domingo reprezintă capitala țării și cea mai mare localitate din Republica Dominicană. Este un oraș vibrant, plin de istorie dar și viață. Printre multele restaurante, magazine și cafenele veți avea ocazia să descoperiți oameni simpli, prietenoși dar și serviabili care vor dori să vă fie de folos.

Alcazar de Colon
Alcazar de Colon

Pornind la pas pe străzile de aici veți putea descoperi locuri istorice cum ar fi El Museo de las Casas Reales (în traducere Muzeul Casei Regale), fortăreața Ozama sau Alcazar de Colon (care se traduce ca și Castelul lui Columb. Alături de ele, grădinile exotice, palmierii și fauna insulei vă vor captiva.

Palmieri deasupra apei
Palmieri deasupra apei

Cunoscută în toată Republica Dominicană dar și peste hotare, peștera Los Tres Ojos (cei trei ochi) este un obiectiv turistic important chiar dacă la prima vedere nu pare atât de impresionant. Peștera nu are mai mult de 15 metri în adâncime, dar faptul că este înconjurată de trei lagune o face cu adevărat specială iar  în interiorul ei se găsesc numeroase stalagmite cu forme din cele mai interesante.

Los Tres Ojos
Los Tres Ojos

Desigur, într-o țară caraibeană precum este Republica Dominicană, este și păcat să petreceți tot timpul doar vizitând obiective turistice. Tocmai de aceea, aici vi se oferă nenumărate activități cum ar fi scuba diving și snorkeling, windsurfing și schi acvatic, pescuitul oceanic, ieșitul în larg la bordul unui catamaran sau bronzatul pe Playa del Macau sau pe una din celelalte plaje de aici.

Coasta Republicii Dominicane
Coasta Republicii Dominicane
Imagine exotică din Republica Dominicană
Imagine exotică din Republica Dominicană
Republica Dominicană, un colț de paradis
Republica Dominicană, un colț de paradis
Excursii pe mare
Excursii pe mare
Scuba diving printre pești
Scuba diving printre pești