Dacă nu ţi-e frică de înălţime, ai spirit de aventură şi vrei să simţi cum îţi creşte adrenalina, atunci cu siguranţă vei vrea să treci peste cele mai înspăimântătoare poduri din lume. Fie că sunt susţinute de frânghii, fie că sunt construcţii solide, au în comun sfidarea legii fizicii. De aceea mii de turişti sunt atraşi de aceste minuni inginereşti. Iată un top 13 a celor mai înfricoşătoare poduri din lume:

13 Monkey Bridge, Vietnam. Podul are un singur strat de bambus pe post de podea şi o singură balustradă pentru a te sprijini, însă este foarte instabil. Ai spune că doar o maimuţă îl poate escalada. Dacă te aventurezi să îl treci, ia – ţi şi un prosop cu tine, cu siguranţă vei avea nevoie de el.

Monkey Bridge Vietnam
Monkey Bridge Vietnam

12 Trift Bridge, Elveţia. Acest pod suspendat se întinde pe o lungime de 170 metri şi este extrem de instabil, probabil din cauza faptului că a fost construit în doar 6 săptămâni. Întrucât acesta se mişcă foarte tare atunci când bate vântul, fiind foarte periculos, este deschis doar în lunile Iunie şi Octombrie, când vremea este prielnică. Turiştii curajoşi care îndrăznesc să treacă podul au parte de o panoramă încântătoare asupra Alpilor elveţieni. Ce zici, ai avea curaj?

Trift Bridge, Elveţia
Trift Bridge, Elveţia

11 Kawarau Gorge Suspension Bridge, Noua Zeelandă. Podul Kawarau este un loc destul de înfricoşător deoarece acesta traversează râul Kawarau şi este suspendat la aproximativ 43 metri deasupra nivelului apei. Acest pod a fost primul din lume care a fost folosit pentru bungy jumping. De asemenea, podul face parte din Quenstown Trail şi permite alergătorilor şi bicicliştilor să treacă peste râu.

Trift Bridge, Elveţia
Trift Bridge, Elveţia

10 Daedunsan Mountain Suspension Bridge, Coreea de Sud.  Este suspendat la 50 metri deasupra prăpastiei a muntelui Daedunsan şi face parte din traseul de munte. Podul are o culoare interesantă – roşie şi este foarte abrupt în multe locuri, crescând emoţiile celor care îl trec.

Daedunsan Mountain Suspension Bridge, Coreea de Sud
Daedunsan Mountain Suspension Bridge, Coreea de Sud

9 Hanging Bridge of Ghasa, Nepal. Acest pod este deosebit nu doar datorită aspectului său învechit ce seamnănă cu un montagne russe abandonat, ci şi datorită faptului că este folosit în mod constant pentru a transporta turme de animale dintr-o parte în alta a muntelui. Aşa că dacă te vei decide să îl traversezi, fii pregătit să îl împarţi cu numeroase creaturi patrupede.

Hanging Bridge of Ghasa, Nepal
Hanging Bridge of Ghasa, Nepal

8 Hungshan, China. Acest pod este cunoscut şi sub numele de „Bridge of Immortals”, este foarte îngust şi este situat în Munţii Galbeni din China. Curajoşii care traversează podul, vor putea admira o panoramă spectaculoasă a munţilor din jur şi dacă au noroc, vor putea privi lumea de deasupra norilor. Cu siguranţă este o experienţă de neuitat!

Hungshan sau „Bridge of Immortals”, China
Hungshan sau „Bridge of Immortals”, China

7 Langkwi Sky Bridge, Malaezia. Acest pod situat pe muntele Gunung Mat Cincang, poate fi accesat doar cu telecabina. Podul este suspendat la aproximativ 700 metri deasupra nivelului mării şi oferă o panoramă absolut superbă asupra insulelor Langawi. Interesant este şi faptul că podul a fost construit în întregime le sol, iar apoi a fost ridicat şi montat cu ajutorul unor elicoptere speciale.

Langkwi Sky Bridge, Malaezia
Langkwi Sky Bridge, Malaezia

6 Carrick-a-Rede Rope Bridge, Irlanda de Nord. Acest bine – cunoscut pod leagă Irlanda continentală de Insula Carrickarede. Are o lungime de 20 de metri şi este suspendat la o înălţime de 30 de metri deasupra stâncilor.  Trecerea podului este o experienţă înfricoşătoare datorită instabilităţii dată de funiile din care este construit, însă riscul de a cădea în gol este minim. Cei mai temători dintre turişti aleg însă să facă trecerea prin intermediul bărcilor.

Carrick-a-Rede Rope Bridge, Irlanda de Nord
Carrick-a-Rede Rope Bridge, Irlanda de Nord

5 Capilano Suspension Bridge, Canada. Podul Capilano din Canada a primit şi titlul de „unul dintre cele mai lungi poduri suspendate din lume”. Traversează râul Capilano şi are o înălţime de 60 de metri. Podul Capilano Suspension Bridge este înfricoşător datorită numeroaselor poveşti despre călătorii care au murit pe acest pod. Dacă îţi vei  învinge frica de moarte şi te decizi însă să îl traversezi, panorama de care vei avea parte este absolut inedită.

Capilano Suspension Bridge, Canada
Capilano Suspension Bridge, Canada

4 Musou Tsuribashi, Japonia. Acesta este fără îndoială cel mai înfricoşător pod din Japonia. Este foarte şubred, vechi de peste 50 de ani de aceea trebuie să fii foarte atent pe unde calci. În orice moment, poţi călca pe o zăbrea putredă şi poţi ateriza în apă, însă locul este absolut suberb.

Musou Tsuribashi, Japonia
Musou Tsuribashi, Japonia

Urmează primele trei poziţii din topul celor mai înfricoşătoare poduri din lume:

3 Quepos Bridge, Costa Rica. Acest pod este destinat şi traficului rutier deşi este extrem de îngust. De fapt, la un moment dat, maşinile pot trece doar într-un singur sens, cele ce vin din sensul opus trebuind să – şi aştepte rândul. Podul este foarte înfricoşător deoarece scârţâie foarte tare la trecerea maşinilor dând impresia că în orice moment se va prăbuşi.

Quepos Bridge, Costa Rica
Quepos Bridge, Costa Rica

2 Aiguille du Midi Bridge, Franţa. Acest pod impresionează prin aşezarea sa în Alpii francezi, suspendat la o înălţime de 4.000 de metri deasupra nivelului mării. Accesul la acest pod este destul de greoi, fiind necesară străbaterea muntelui cu telecabina pe o distanţă de  aproximativ 2.700 metri. Trecerea podului îţi creşte bătăile inimii până la extrem, însă şi panorama este impresionantă.

Aiguille du Midi Bridge, Franţa
Aiguille du Midi Bridge, Franţa

1 Siduhe River Bridge, China. Prima poziţie în top este ocupată de Siduhe River Bridge, China. Acest pod suspendat este situat la 460 de metri deasupra prăpastiei şi se întinde pe o lungime mai mare de 1.300 metri legând Shanghai –ul de Chendo. A fost dat în folosinţă în 2009 când a fost declarat cel mai înalt pod din lume. Cei care au ocazia să îl traverseze au parte de o experienţă inedită şi de o panoramă uimitoare. Siduhe River Bridge completează grandoarea acestui mare imperiu numit China de care este imposibil să nu fii atras.

Siduhe River Bridge, China
Siduhe River Bridge, China

LA finalul acestui articol vreau să adaug faptul că acest top este subiectiv şi selectiv, în lume fiind o sumedenie de  astfel de locuri. Aceste informaţii au menirea de a te inspira în alegerea viitoarelor vacanţe şi de a-ţi prezenta frumuseţea unor locuri de care poate nu ai auzit până acum.