Țara noastră este magnifică, iar acest lucru ne este demonstrat zi de zi. România este alcătuită din numeroase structuri și elemente interesante, aspecte care o transformă într-un teritoriu unic. Lacul Sfânta Ana este unul dintre acestea, fiind de fapt singurul lac vulcanic din România, situat pe teritoriul Județului Harghita, în masivul Ciomatu. Apele lacului ocupă craterului unui vulcan stins, el fiind completat perfect de un cadru natural de vis. Forma sa se apropie foarte mult de cea a unei palete de pictură, adâncimea maximă nedepășind 7 metri. Lacul Sfânta Ana își completează nivelul doar din precipitații, neavând alte izvoare care să îl mențină constant. Este o minune că de atâția ani lacul ne bucură cu prezența sa, având în vedere verile secetoase din ultimii ani.

Lacul Sfânta Ana, o splendoare!
Lacul Sfânta Ana, o splendoare! / Foto: http://www.horizontweb.ro

Lacul Sfânta Ana și împrejurimile alcătuiesc o zonă turistică excelentă, cu o floră foarte bogată și o faună uimitoare. Potecile din jurul lacului sunt străbătute în lung și-n lat de iubitorii muntelui, mai ales că traseele sunt bine amenajate și nu presupun depunerea unui efort fizic major. Turiștii veniți în vizită la Lacul Sfânta Ana nu au nevoie de previziunile meteorologice, ei își pot da seama de la distanță dacă pot petrece o zi distractivă  sau dacă relaxarea le va fi umbrită de furtuni. În muntele vulcanic există practic două fisuri care prevesc, cu mare exactitate, vremea din ziua respectivă. Dacă emanațiile din fisuri crează un miros înțepător, atunci va fi furtună, în caz contrar va fi senin.

Turiștii preferă să stea câteva zile la cort, pentru că doar așa vor avea parte de relaxare totală
Turiștii preferă să stea câteva zile la cort, pentru că doar așa vor avea parte de relaxare totală / Foto: http://www.ciclism.ro

Lacul Sfânta Ana este locul perfect unde vizitatorii din întreaga lume pot petrece zile minunate alături de cei dragi. Vara, malurile lacului devin arhipline, fiind locul unde vizitatorii fac plajă, stau la picnic sau fac o baie în apele lacului. Se știe deja că bronzul de munte este cel mai plăcut și mai îndelungat, iar dacă lenevitul la soare este completat de un picnic rezultă că ziua respectivă va fi una foarte reușită. După ce ai lenevit la soare îndeajuns de mult cât să-ți asiguri bronzul pe tot anul, este momentul să-ți îndrepți atenția spre împrejurimile lacului. Există numeroase trasee de plimbări, magazine cu suveniruri, locuri care oferă priveliști minunate.

Chiar și animalele se bucură de puritatea lacului
Chiar și animalele se bucură de puritatea lacului / Foto: http://romania-online.blogspot.com

Lacul Sfânta Ana este o destinație turistică perfectă mai ales pentru călătorii care își doresc să petreacă câteva zile în aer liber, un weekend liniștit alături de familie sau de cei dragi. Zona este potrivită pentru turiștii de toate vârstele, fiind plăcută atât pentru copii, adulți sau persoanele trecute de prima tinerețe.

Lacul Sfânta Ana într-o zi ploioasă
Lacul Sfânta Ana într-o zi ploioasă / Foto: http://www.imidoresc.ro

Așadar, Lacul Sfânta Ana este un element unic în țara noastră, o zonă superbă care nu poate fi admirată îndeajuns decât dacă o vizitezi. Lacul Sfânta Ana a devenit deja o emblemă a României, deseori imagini din zonă au fost utilizate în promovarea turismului autohton.