Staţiunea Seefeld – locul ideal pentru vacanţa de iarnă

Staţiunea Seefeld – locul ideal pentru vacanţa de iarnă

Seefeld, peisaj de iarnă
Seefeld, pe culmile munţilor

Munte cât cuprinde

Întrucât vremea de afară ne duce cu gândul doar la vacanţă, am tras cu ochiul la vecinii noştri din Austria, ţară renumită pentru pârtiile de schi, şi am descoperit frumoasa staţiune Seefeld din regiunea Tirol despre care am să vă povestesc şi vouă.

Staţiunea Seefeld, a fost de două ori gazdă a Jocurilor Olimpice de Iarnă, este un important centru de schi, iar pârtia este excelentă. Fie că eşti începător, fie că deja stăpâneşti extrem de bine schiurile, aici îţi vei găsi locul cu siguranţă, ba mai mult, vei încerca să îţi prelungeşti şederea cât de mult se poate.

Staţiunea Seefeld, Jocurile Olimpice de Iarnă
Staţiunea Seefeld, Jocurile Olimpice de Iarnă

Fiind situată pe o rezervaţie naturală spectaculoasă, staţiunea Seefeld este locul perfect nu doar pentru sporturile de iarnă, dar şi pentru cele de vară, locaţia oferind o mare varietate a alegerilor în materie de sport. Aşa se explică şi numărul mare de turişti, peste 1 milion de persoane aleg această destinaţie în fiecare an. Din acest motiv, Seefeld devine cea mai populară/cunoscută staţiune de schi din Tyrol. Iarna este căutată în special pentru schi, snowboarding, patinaj, curling şi săniuş. Pe timpul verii staţiunea este de asemenea la mare căutare întrucât peisajul este superb şi perfect amenajat pentru căţărări, ciclism, fotbal, tenis, golf sau mai nou, schiat pe role. Trebuie să încerci schiatul pe role, este minunat!

Staţiunea Seefeld în timpul verii
Staţiunea Seefeld în timpul verii

Activităţi de iarnă

Schi Alpin. SKI ARENA SEEFELD, cuprinde mai multe pârtii , pe care vei schia de la o altitudine de la 1.200 m până la 2.064 m. Toate pârtiile sunt dotate cu telecabine performante pentru ca tu să ai parte doar de senzaţii plăcute.

Seefeld, pârtia Rosshuette
Seefeld, pârtia Rosshuette

Bergbahnen Rosshutte, cea mai mare dintre pârtii, dispune de “Rosshutten – Express” un telescaun de mare viteză, cu 6 locuri încălzite care transportă pasagerii până la o altitudine de 2.000 m. Pârtia Gschwandtkopf ce poate fi accesată din 3 părţi diferite, oferă facilităţi excelente de schi, precum şi o vedere încântătoare asupra staţiunii Seefeld sau asupra capelei “Seekirchl”. Pe pârtiile Neuleutasch şi Scharnitz sunt create condiţii ideale pentru ca începătorii să înveţe arta schiatului. În staţiune, mai există şi alte pârtii precum Leutasch, Geigenbuhel sau Birkenlift pe care le poţi explora la faţa locului.

Seefeld, pe culmile munţilor
Seefeld, pe culmile munţilor
Pârtii amenajate în staţiunea Seefeld
Pârtii amenajate în staţiunea Seefeld

Cross – country skiing. Staţiunea Seefeld furnizează de mulţi ani condiţii excelente pentru acest tip de schiat, condiţii de neegalat oriunde în Europa. Traseele care se găsesc în Seefeld sunt imaculate şi acoperă toate nivelurile de dificultate, pornind de la începători şi până la experţi. Într-un cadru inedit cu o panoramă superbă, pe un platou înalt, 154,3 km sunt destinaţi schiatului cu beţe clasic şi 124,7 km destinaţi stilului skating-ski.

Traseu pentru schi cross – country
Traseu pentru schi cross – country

Staţiunea Seefeld dispune de trasee iluminate nocturn, trasee unde accesul câinilor este permis şi trasee speciale pentru schiorii cu dizabilităţi fizice. Bineînţeles că în staţiune vei găsi şi şcoli de schi cu instructori bine pregătiţi, gata să te înveţe cum să fii stăpânul pârtiei. Dacă nu ai echipament, nu e nici o problemă, poţi închiria unul sau îl poţi cumpăra, în funcţie de dorinţă sau buget. Pentru a te orienta mai uşor îşi poţi achiziţiona o hartă a staţiunii de la unul din punctele de informare.

Pârtie cu iluminare nocturnă
Pârtie cu iluminare nocturnă

Drumeţii. Chiar şi pe timpul iernii, poţi face drumeţii deoarece există trasee pregătite special pentru această activitate. Nu mai puţin de 142 km aşteaptă să fie exploraţi de amatorii de drumeţie. Peisajul magic te îmbie pur şi simplu să ajungi până la cele mai înalte culmi ale platoului Seefeld.

Traseu pentru drumeţii, curăţat de zăpadă
Traseu pentru drumeţii, curăţat de zăpadă

Patinaj şi Curling alpin. Fanii acestor sporturi au la dispoziţie multiple opţiuni de a-şi dezlănţui pasiunea atât pe gheaţă naturală cât şi pe patinoare artificiale. Sunt organizate şi mici competiţii, unde primii clasaţi au parte pe lângă distracţie, de mici premii oferite de organizatori.

Patinoar în Seefeld
Patinoar în Seefeld

Tobogganing sau săniuşul. Fără îndoială, săniuşul este cel mai popular sport de iarnă şi totodată cel mai accesibil întrucât echipamentul necesar este doar o sanie, sau alternative ale acesteia şi un necesită instruiri speciale. Acesta poate fi practicat de copii şi de bătrâni deopotrivă.

Ce poţi vizita

După ce ai epuizat toate resursele pe pârtia de schi, probabil vei vrea să vezi şi împrejurimile acestui loc minunat din inima munţilor. Iată câteva alegeri inspirate:

Izvoarele râului Isar. Acest loc atrage prin susurul şi limpezimea apei. La izvoare, există numeroase puncte în care apa izvorăşte din roci pe toată durata anului. Este un loc preferat de amatorii de canoe pentru calitatea excelentă a apei şi împrejurimile splendide date de rezervaţia naturală Alpenpark Karwendel. Se mai spune că râul Isar a adus noroc satelor aflate de-a lungul malurilor sale, locuitorii de acolo îţi vor spune povestea.

Râul Isar
Râul Isar

Cercul de piatră şi Drumul Crucii, două monumente deosebite cu încărcătură spirituală. Aici este loc de întâlnire paşnică pentru oameni din toate religiile lumii, o experienţă unică, emoţionantă.

Biserici în Seefeld. Simbolul staţiunii Seefeld, Heiligkreuykirche, în traducere, „Biserica Mică din lac”, a fost construită de Arhiducele Leopold al V- lea din anul 1629 până în 1666. Clădirea are un stil neobişnuit, fiind construită în mijlocul lacului Kreuzsee. Ulterior lacul a fost drenat. Un alt obiectiv de vizitat este Biserica St. Oswald, din centrul staţiunii Seefeld este o biserică de pelerinaj renumită după aşa-numita Miracle Host din 1384.

„Biserica Mică din lac”, Seefeld
„Biserica Mică din lac”, Seefeld

Clopotul Păcii, un simbol al păcii care te va impresiona atât prin sunetul său pătrunzător cât şi prin impactul vizual pe care îl are, acesta  fiind lăsat în aer liber, în peisajul minunat al Alpilor.

„Plăceri nevinovate”

Cazinoul din Seefeld este alegerea multor turişti veniţi aici să se relaxeze şi să îşi permită orice moft. Este un loc popular, în care ai parte de emoţii şi distracţie într-un cadru plin de eleganţă, rupt parcă de lume. Cazinoul este deschis zilnic de la 13:00 pe tot parcursul anului – este închis doar pe 24 Decembrie, iar intrarea este liberă. Aşa că eşti binevenit oricând. Aici nu te vei plictisi niciodată deoarece pe lângă jocurile propriu-zise, vei putea asista şi la prezentări de modă, spectacole live, turnee de poker, seri de gală, concursuri şi alte evenimente captivante.

Cazinoul din Seefeld
Cazinoul din Seefeld

Shopping. În Tirol, la doar câţiva kilometri de staţiunea Seefeld vei fi în raiul cumpărăturilor. Fie că alegi Kaufhaus Tyrol, fie Rathus Galerian Shopping Center cu siguranşă nu vei pleca cu mâinile goale.

Aici se încheie aventura în Seefeld, Austria, pe curând!