Insula Crăciunului, un paradis în Oceanul Indian

Insula Crăciunului, un paradis în Oceanul Indian

Insula Crăciunului, un spațiu prea puțin atins de mâna omului
Insula Crăciunului, un spațiu prea puțin atins de mâna omului | Foto: www.hdwpapers.com

Insula Crăciunului este un teritoriu australian din Oceanul Indian. Însă ceea ce face acest loc atât de remarcabil este afluxul relativ mic de oameni și flora și fauna cu foarte multe specii endemice acestor locuri. Turiștii sunt atrași aici tocmai datorită frumuseții naturale neștirbite dar și pentru că există excelente oportunități pentru pescuit, scuba-diving și explorarea naturii. Asta ca să nu mai vorbim despre celebra migrație a crabilor roșii, un aspect ce se repetă anual cu precizie de ceasornic, când crabii ies din pădure și se îndreaptă spre ocean în număr foarte mare.

Christmas Island sau Insula Crăciunului este una dintre cele mai impresionante opere ale naturii, o insulă plină de minuni, de la fenomene anuale deosebite la păsări și animale rare, toate dublate de unele dintre cele mai frumoase plaje din lume. De fapt, datorită aspectului și numărului important de specii endemice de aici, Insula Crăciunului a devenit cunoscută și drept Noul Galapagos din Oceanul Indian, un loc ce s-ar merita vizitat măcar odată în viață.

Perspectivă asupra unui colț de insulă
Perspectivă asupra unui colț de insulă | Foto: driftingduo.com

 Activități interesante pe Insula Crăciunului

Explorarea este pe Insula Crăciunului o aventură în sine. Cum 63% din întreaga insulă este de fapt un enorm Parc Național, o plimbare prin pădurea tropicală poate fi în același timp o experiență extraordinară dar și sursă de mici frustrări căci nu toate locurile sunt ușor accesibile. Însă plimbările prin natură vă vor ajuta să descoperiți flora și fauna acestor locuri. Iar dacă vreți o călătorie organizată, există tururi oferite turiștilor care vă vor plimba pe lângă Hug’s Waterfall și vă vor duce până la Margaret Knoll, un punct de observație unde veți avea parte de niște perspective de vis asupra insulei.

O pradă pe cinste în împrejurimile insulei Crăciunului
O pradă pe cinste în împrejurimile insulei Crăciunului | Foto: theflysyndicate

Pe Insula Crăciunului se pot practica și scufundările, celebrele sesiuni de scuba-diving fiind foarte apreciate în acest colț de lume, mai ales că există și zone cu o adâncime considerabilă, agreate mai ales de scufundătorii profesioniști. De-a lungul a kilometri întregi, cei ce ajung aici vor putea admira corali neatinși de mâna omului, numeroase specii de pești tropicali, delfini și chiar balene, totul într-o apă caldă și curată ce nu ascunde nimic ochiului privitorului.

Un paradis tropical
Un paradis tropical | Foto: travelloop.com.au

Migrațiile crabilor roșii

Mulți turiști vin aici în dorința de a suprinde sezonul de migrație al crabilor roșii. Aceștia sunt poate cei mai ușor de observat dintre cele 14 specii locale de crabi. și fiindcă sunt foarte sensibili și au nevoie de umiditate permanentă, crabii roșii și-au creat un model de migrare anuală. La începutul sezonului umed crabii ies din pădurea tropicală și se îndreaptă spre mare pentru a se înmulți iar larvele migrează în ocean în timp ce la finalul sezonului ploios, crabii roșii se retrag din nou în vizuinele umede din pădure.

Migrația crabilor roșii pe Insula Crăciunului
Migrația crabilor roșii pe Insula Crăciunului | Foto: todayifoundout.com

Și pentru că am vorbit de ocean, este remarcabil cât de mulți pescari amatori sunt atrași în Insula Crăciunului de perspectiva unei prăzi bogate, căci australienii sunt experți în pescuitul în ocean iar orele petrecute în compania unei lansete și a unei sticle de bere (opțional) vor fi relaxarea perfectă.

Bogăția oceanului descoperită scufundătorilor
Bogăția oceanului descoperită scufundătorilor | Foto: thailanddiveandsail.com