Panama este o țară exotică, o destinație de vacanță ca la carte, ce îți va oferi peisaje superbe, păduri tropicale, plaje cu nisip fin și alb, insule rătăcite precum și urbanismul modern al capitalei, Panama City.

Panama – legătura dintre cele două Americi

Situată în America Centrala, statul Panama unește America de Nord cu America de Sud și are ieșire la Marea Caribelor și la Oceanul Pacific. Este renumită la nivel mondial datorită Canalului Panama, de o frumusețe exorbitantă și care permite trecerea vaselor dinspre Oceanul Pacific în Oceanul Atlantic și invers.

Canalul Panama, renumit la nivel mondial
Canalul Panama, renumit la nivel mondial

În teritoriul statului Panama se află și câteva insule precum arhipelagurile San Blas și Bocas del Toro, câteva monumente istorice, precum și un loc aflat în patrimoniul mondial UNESCO. Majoritatea locuitorilor se află în Panama City, în zona Canalului sau pe coasta Pacificului.

Insulel Bocas del Toro oferă peisaje superbe și experiențe inedite
Insulel Bocas del Toro oferă peisaje superbe și experiențe inedite

Descoperă Panama

Panama City. Capitala statului se numără printre principalele atracții turistice datorită farmecului său dat de accentele din Spania Veche îmbinate cu cele ale Americii moderne, lucru care îl vei simți la tot pasul. Centrul istoric, plin cu alei pietruite și clădiri coloniale, face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Panama City - un oraș modern și exotic
Panama City – un oraș modern și exotic

Panama City este un oraș modern, dar care păstrează istoria prin numeroase monumente și  atracții turistice cum ar fi : Plaza de Francia, Paseo de Bovedas, Muzeul de Artă Colonială Religioasă, The Presidential Palace, Rezervația Pădurii Tropicale Gamboa și Parcul Național Soberania.

Plaza de Francia, atrage numeroși turiști în Panama City
Plaza de Francia, atrage numeroși turiști în Panama City

Panama Viejo. La doar 6 kilometri distanță de Panama City, vei descoperi ruinele orașului vechi, Panama Viejo, care stau la originea actualei capitale.

Ruinele orașului Panama Viejo
Ruinele orașului Panama Viejo

Muzeul Canalul Panama. Odată ce ai ajuns în zona Casco Viejo, nu ezita să faci o vizită la Muzeul Canalul Panama. Vei descoperi istoria canalului și multe lucruri interesante cu privire la tranzitarea și construcția acestuia.

Exponat din Muzeul Canalul Panama
Exponat din Muzeul Canalul Panama

Insula Barro Colorado din Lacul Gatun. Această insulă este o rezervație biologică și este cunoscută ca fiind unul dintre principalele laboratoare tropicale din lume.

Insula Barro Colorado găzduiește unul dintre principalele laboratoare tropicale din lume
Insula Barro Colorado găzduiește unul dintre principalele laboratoare tropicale din lume

Provincia Chiriqui. Vei admira aici un peisaj deosebit care abundă în vulcani, cascade, râuri și munți spectaculoși.

Provincia Chiriqui, un loc ce abundă în frumuseți naturale
Provincia Chiriqui, un loc ce abundă în frumuseți naturale

Portobelo. Acest orășel colonial face parte din patrimoniul spaniol, iar cele trei mari forturi din piatră cu vedere la port, îi dau un farmec aparte. Tot aici, vei găsi un tun spaniol și vechea trezorerie, unde se păstra aurul și argintul din Peru și Bolivia.

Portobelo. - un orășel colonial din Panama
Portobelo. – un orășel colonial din Panama

Rezervația Pădurii Tropicale Gamboa și Parcul Național Soberania. Aici vei putea afla multe informații despre fauna și flora tropicală din Panama. Vei avea o plăcere deosebită să te plimbi printre orhideele din Valea Anton.

Parcul Național Soberania din Panama
Parcul Național Soberania din Panama

Panama – răsfăț pentru papilele gustative

În bucătăria tradițională se folosesc din plin fructe tropicale, legume și ierburi aromate. Aceste ingrediente naturale se găsesc din plin în această țară binecuvântată. Vei avea ocazia să deguști mâncăruri care combină bucătăria spaniolă, cu cea africană și cu cea indigenă.

Fructe tropicale ce se găsesc în grădinile din Panama
Fructe tropicale ce se găsesc în grădinile din Panama

 Dintre specialitățile naționale, vei găsi în restaurante: ceviche (un preparat din pește, care se marinează în zeamă de lămâie, ceapă și ardei), patacones de platano (un fel de banane plantain prăjite), sancocho (o tocană de carne cu legume), tamales (un desert ca o plăcintă aromată, învelită în frunze de banan) sau emplanadas (seamănă cu niște pateuri umplute cu carne sau brânză).

Fel de mâncare tradițională: ceviche - un preparat delicios din pește
Fel de mâncare tradițională: ceviche – un preparat delicios din pește

În final, mai adaug faptul că cel mai bine ar fi să plănuiești o vacanță în Panama, în lunile Ianuarie – Aprilie, în anotimpul uscat, pentru a te bucura de o vreme tropicală superbă, ferită de ploi.