Lacul Moraine, o comoară naturală în Canada

Lacul Moraine, o comoară naturală în Canada

Lacul Moraine, Canada
Lacul Moraine, Canada / Foto: http://hqwallbase.com

Lumea întreagă este alcătuită din numeroase lacuri spectaculoase, ape limpezi fără de care nu am putea supraviețui. Unul dintre cele mai frumoase lacuri de pe Glob este Moraine, o întindere de apă aflată în Parcul Național Banff, în Alberta, Canada. Lacul Moraine este situat la o înălțme de aproximativ 6180 de metri, fiind înconjurat de crestele înalte ale munților din jur. Cadrul natural este magnific și crează locul  perfect pentru o după-amiază relaxantă alături de cei dragi.

Lacurl Moraine, iarna
Lacurl Moraine, iarna / Foto: http://www.hdwallpapers.in

Lacul Moraine este de origine glaciară, iar în lunile ploioase atunci când volumul de apă atinge cote maxime, acesta reflectă o nunață distincă de albastru. Culoarea se datorează refracției luminii, pe fundul apelor regăsindu-se diverse sedimente care fac din Moraine un lac unic. În orice perioadă din  an Lacul Moraine este un element spectaculos, dar odată cu venirea primăverii zona capătă un aer distinct. Crestele munților încă acoperite de zăpadă, brazii veșnic înverziți și apele albastre ale lacului crează o imagine desprinsă din povești. Dacă ai vedea o poză cu Lacul Moraine ai avea impresia că nu există o așa frumusețe pe Pământ, însă el este cât se poate de real.

Apele de un albastru intens completează perfect peisajul
Apele de un albastru intens completează perfect peisajul / Foto: http://es.gdefon.com

Turiștii aleg să viziteze zona în care se află Lacul Moraine în primul rând pentru a se bucura de peisajul superb, dar în regiune se pot practica mult mai multe activități interesante. Împrejumirile sunt un adevărat labirint, fiind alcătuite dintr-o multitudine de trasee ce se parcurg pe jos. Rockpile este cel mai frecventat traseu, un drum cu o lungime de 300 de metri care presupune și urcarea în altitudine cu 24 de metri. Priveliștea spre lac dinspre punctul maxim al traseului Rockpile este minunată, din această perspectivă Moraine se dezvăluie în toată splendoarea sa.

Apusul soarelui transformă complet cadrul natural
Apusul soarelui transformă complet cadrul natural / Foto: 1ms.net

Împrejurimile sunt alcătuite și din trasee mai dificile, care urcă spre altitudini mari, acolo unde relieful este mult mai abrupt și mai greu de parcurs. Aceste trasee sunt destinate persoanelor cu o condiție fizică foarte bună și care nu se sfiesc atunci când aud cuvântul aventură. În timpul sezonului ploios și iarna aceste trasee complexe sunt de obicei închise, tocmai pentru a se evita accidentele nefericite.

Bărcuțele colorate te invită la o plimbare pe lac
Bărcuțele colorate te invită la o plimbare pe lac / Foto: http://www.dailyscreens.com

Dacă ideea de a urca pe munte și de a face efort nu-ți surâde, trebuie să știi că zona oferă mai multe posibilități de petrecere a timpului. De exemplu, poți opta pentru o plimbare pe lac cu canoe, o activitate relaxantă care va dezvălui mult mai multe aspecte interesante legate de Lacul Moraine. Vara, apele limpezi se transformă într-un furnicar de canoe multicolore care străbat necontenit întreaga suprafața a lacului.

În sezonul cald, florile colorate evidențiază și mai mult frumusețea lacului
În sezonul cald, florile colorate evidențiază și mai mult frumusețea lacului / Foto: http://thaisealexandrino.blogspot.com

Așadar, Lacul Moraine este unul dintre cele mai frumoase lacuri din lume, o adevărată comoară în Canada. Peisajul de vis atrage anual peste un milion  de turiști străini.