Cele mai vizitate destinații turistice în sezonul cald, și nu numai, sunt insulele exotice, adevărate Colțuri de Rai unde vizitatorii vin să se relaxeze și să bucure de peisaje uluitoare. Pe coasta de nord-est a Malaeziei, în regiunea Terengganu, la Marea Chinei de Sud se află un grup de insule ce poartă numele de Perhentian. Acestea alcătuiesc una dintre cele mai vizitate regiuni de pe teritoriul Malaeziei, nisipul auriu, extrem de fin și apele învolburate crează un cadru de vis, perfect pentru o vacanță pe una dintre cele mai frumoase insule de pe Pământ.

Peisajele exotice atrag anual sute de mii de turiști din întreaga lume
Peisajele exotice atrag anual sute de mii de turiști din întreaga lume / Foto: www.bigtreetours.com

Acest grup insular este mărginit de bariere de corali, fiind în trecut locul de întâlnire al comercianților care obișnuiau să facă schimb de mărfuri. Ușor, ușor regiunea devine mult mai mult decât atât, iar frumusețile locurilor devin renumite în întreaga lume. Zona este alcătuită din două insule principale și o serie de ținuturi mai mici, insule pustii, absolut uimitoare. Întreg ansamblul insular este inclus într-un parc marin protejat, asta înseamnă că pescuitul sau colectarea coralilor sunt strict interzise.

Apusul învăluie totul într-o lumină aurie
Apusul învăluie totul într-o lumină aurie / Foto: www.legalnomads.com

Sezonul estival începe în luna iunie și se încheie în octombrie, atunci când temperaturile sunt perfecte perntru plajă, iar apele mării nu sunt un mare pericol, valurile nefiind foarte puternice. În extrasezon, cerul este acoperit de nori, marea foarte agitată iar curenții maritimi periculoși pentru cei care și-ar dori să înoate. În afara sezonului zona este pustie, prezența câtorva localinici demonstrează încă faptul că acolo se află o așezare umană.

Plimbările cu caiacul- una dintre cele mai populare activități de pe insule
Plimbările cu caiacul- una dintre cele mai populare activități de pe insule / Foto: imgkid.com

Insulele Perhentian sunt destinația de vacanță ideală, atât pentru cei care își doresc un concediu relaxant, cât și pentru cei care, dimpotrivă, optează pentru aventuri care să le rămână în memorie pentru toată viața. O parte dintre turiști aleg să lenevească ore bune la soare, în timp ce alții preferă să se aventureze cât e ziua de lungă în valurile mării. O parte dintre sporturile care se pot practica pe apă sunt scuba diving, snorkeling sau plimbările cu caiacul. Echipamentul specializat se poate închiria chiar de pe plaje, există de asemeni instructori ce te pot iniția în lumea sporturilor pe apă.

Țestoasă de mare
Țestoasă de mare / Foto: www.richard-seaman.com

Insulele malaeziene oferă priveliști uimitoare pe toată durata sesiunilor de scufundări, fauna maritimă se dezvăluie în toată splendoarea sa, un real spectacol natural. În afară de corali și pești, insula se bucură de prezența unor specii rare de țestoase de mare, dar și o sumedenie de specii de rechini ce pot fi observați de la 10-20 de metri distanță. Dacă petreci o vacanță mai îndelungată, poți opta pentru excursii de o zi în împrejurimi, chiar și spre insulele pustii, de o frumusețe aparte.

Insulele Perhentian, o experiență de vis!
Insulele Perhentian, o experiență de vis! / Foto: blogyangawesome.blogspot.com

Dacă ajungi în regiune trebuie să încerci neaparat preparatele culinare malaeziene. Gastronomia unică întregește trăsăturile acestei țări minunate!