Korcula este o insulă din Marea Adriatică ce aparține de Croația. Suprafața sa este de 279 kilometri pătrați, Korcula fiind o destinație de vacanță splendidă. Regiunea este alcătuită din numeroase structuri interesante, orășele și sate pitorești, plaje întinse și ape cristaline. Insula Korcula este locul de unde poți afla mai multe despre poporul croat, tradiții, obieceiuri.

Korcula, una dintre cele mai romantice destinații de pe Pământ!
Korcula, una dintre cele mai romantice destinații de pe Pământ! / Foto: www.weddingscroatia.com

Climatul din Insula Korcula este mediteranean, cu temperaturi și precipitații moderate, fapt pentru care teritoriul este acoperit cu păduri întinse de pin. Astfel cadrul natural oferă o imagine luxuriantă și completează și mai mult frumusețea insulei.

Străduțele din piatră sunt perfecte pentru plimbări
Străduțele din piatră sunt perfecte pentru plimbări / Foto: www.visitkorcula.eu

Dovezile arheologice arată că Insula Korcula și împrejurimile au fost locuite încă din timpurile străvechi. Modul în care este amplasată insula oferă siguranță, dar probabil terenurile fertile au fost cele care i-au atras cel mai mult. De-a lungul timpului, sute de popoare cu obiceiuri diferite au populat Insula Korcula, iar astăzi teritoriul păstrează câte ceva de la fiecare în parte. Insula este un mix de culturi, fapt care conferă un spirit aparte care nu se mai regăsește pe nici un teritoriu din lume.

Apele cristaline te invită la o sesiune de înot
Apele cristaline te invită la o sesiune de înot / Foto: adventureincroatia.wordpress.com

Dacă ești indecis și nu știi dacă să-ți petreci vacanța în Insula Korcula sau nu, trebuie să știi că teritoriul oferă posibilitatea de a practica o multitudine de activități. Dacă ești călătorul relexat care nu-și dorește altceva decât o evadare liniștită, este posibil să profiți la maxim de soare, pe una dintre cele mai frumoasa plaje din Croația. Este important să menționăm că unele plaje de pe Insula Korcula sunt stâncoase, de aceea este bine să porți încălțăminte adecvată. Dacă vrei să te aventurezi în valurile Mării Adriatice este de recomandat să porți încălțăminte pentru înot. Apele mării ascund o sumedenie de vietăți, printre care mii de arici de mare.

O croazieră pe mare oferă o priveliște splendidă
O croazieră pe mare oferă o priveliște splendidă / Foto: www.wallsdown.net

Adâncurile Mării Adriatice ascund o lume nouă, alcătuită din zeci de mii de viețuitoare uimitoare. Asigură-te că te angajezi într-o sesiune de scufundări, pentru un plus de aventură. Dacă ideea nu-ți surâde atunci poți închiria un caiac sau orice alt tip de ambarcațiune pentru un tur complet al Insulei Korcula. Din larg, regiunea arată cu totul altfel, mai frumoasă, mai interesantă. Priveliștea este deosebită și, cu siguranță, nu vei uita niciodată aceste imagini.

Apus de soare în Korcula
Apus de soare în Korcula / Foto: loadpaper.com

Pe Insula Korcula, ciclismul este o activitate foarte populară, practicată și de către locuitorii regiunii. Traseele nu pun probleme așa încât poți face plimbări nesfârșite în jurul insulei. Dacă ajungi pe Insula Korcula în septembrie, vei putea profita de evenimentele care se organizează în fiecare an în această perioadă. Festivalul Baroc Korkyra include o serie de spectacole de muzică tradițională, la care iau parte și locuitorii din împrejurimi.

Korcula, aventuri în Croația
Korcula, aventuri în Croația / Foto: www.nathab.com

Așadar, Insula Korcula face parte din frumusețile croate, fiind un teritoriu ce prezintă numeroase aspecte interesante. În ultimii ani, renumele insulei a crescut, aproximativ 1 milion e turiști de pretutindeni vizitează Korcula în fiecare an.