Arhipelagul Stockholm, Edenul Suediei

Arhipelagul Stockholm, Edenul Suediei

Ahipelagul Stockholm, Suedia
Ahipelagul Stockholm, Suedia / Foto: dailyscandinavian.com

Suedia este o ţară incredibilă, cu peisaje spectaculoase, oraşe incredibile, o populaţie educată şi primitoare, o cultură uimitoare şi o istorie bogată, baza tuturor structurilor unice din oraş. Una dintre cele mai fantastice zone din Suedia este Arhipelagul Stockholm, un secret pentru mulţi vizitatori care ajung numai în capitala acestei ţări uimitoare. Arhipelagul Stockholm include mai mult de 30 000 de insule, un peisaj maritim greu de uitat, unic în lume.

Căsuţele din lemn conferă zonei un farmec aparte
Căsuţele din lemn conferă zonei un farmec aparte / Foto: www.roughguides.com

Arhipelagul Stockholm poate fi vizitat în orice perioadă a anului, atât vara cât şi iarna, zona fiind uşor de accesat, pornind din centrul capitalei suedeze. Arhipelagul este astăzi o destinaţie de vacanţă foarte populară, zona are o istorie îndelungată, insulele înălţându-se an de an cu numai 3 milimetri. Iniţial, zona a fost renumită doar în grupurile de pescari, urmând să devină la momentul actual locul unde sunt construite peste 50 000 de case de vacanţă, mare parte dintre ele aparţinând suedezilor.

Serile de vară oferă imagini spectaculoase
Serile de vară oferă imagini spectaculoase / Foto: piecefully.wordpress.com

Primele care crează uimire în rândul turiştilor sunt peisajele uimitoare, imagini unice ale oceanului şi împrejurimilor. Sute de ambarcaţiuni plutesc zi de zi, şerpuind agale printre insule, asta pentru ca turiştii să nu piardă nimic din spectacolul naturii. Numai o parte din numărul impresionant al insulelor ce aparţin de Arhipleagul Stockholm sunt locuite, restul au fost transformate în staţiuni de vară ce devin un furnicar în timpul sezonului cald.

Pe valurile înspumate trec zilnic zeci de ambarcaţiuni
Pe valurile înspumate trec zilnic zeci de ambarcaţiuni / Foto: www.wischik.com

Arhipelagul Stockholm este o destinaţie de vacanţă cu totul şi cu totul specială, poţi vizita zona într-un tur de câteva ore sau o zi, ori poţi petrece mai multe nopţi într-unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ. Există multe activităţi ce se pot practica şi poţi să afli multe lucruri interesante legate de Arhipelagul Stockholm. Istoria insulelor este dominată de pescuit, activitate practicată şi la momentul actual. În trecut, traiul de zi cu zi al oamenilor era asigurat de pescuit şi agricultură, însă acum locuitorii şi turiştii deopotrivă pescuiesc mai mult din plăcere şi mai puţin de nevoie.

Cormoranii pot fi admiraţi pe insulele mai puţin aglomerate
Cormoranii pot fi admiraţi pe insulele mai puţin aglomerate / Foto: avesporespana.blogspot.com

Fiecare moment al zilei este unic în felul său, însă dacă vizitezi Arhipelagul Stockholm este cu adevărat uimitor sa admiri zona în timpul răsăritului şi apusului de soare. Luminile aurii conferă zonei un alt farmec, peisajele au un alt aspect în bătaia directă a soarelui. Fauna regiunii este foarte bogată, insulele adăpostesc un număr mare de animale, insecte, specii subacvatice şi păsări. Fauna maritimă va putea fi admirată în toată splendoarea sa numai în timpul sesiunilor de scufundări, dar păsările pot fi văzute de toate persoanele de pe insule. Zonele mai puţin aglomerate au o faună şi mai bogată, se marcă pescăruşii şi coloniile de cormorani.

Peisajele superbe fac din Arhipelagul Stockholm un loc unic!
Peisajele superbe fac din Arhipelagul Stockholm un loc unic! / Foto: syladyann2012.blogspot.com

Aşadar, Arhipelagul Stockholm este Edenul Suediei, o zonă mai puţin cunoscută, însă cu adevărat fermecătoare.