Marile cascade ale lumii sunt deja obiective turistice impresionante, destinaţii turistice arhicunoscute vizitate anual de milioane de turişti ce străbat mii de kilometri pentru a se bucura de zgomotoasele căderi de apă. Când vine vorba de cascade, cele mai renumite sunt Niagara, Angel, Iguacu, ape învolburate de care se bucură an de an tuiştii dornici de a admira cât mai mult din spectacolul naturii.

Apele învolburate crează un cadru uimitor!
Apele învolburate crează un cadru uimitor! / Foto: fineartamerica.com

Totuşi, pe Pământ există multe alte cascade spectaculoase, o parte dintre ele rămase necunoscute deşi sunt vizitate an de an de zeci de mii de turişti de diferite naţionalităţi. Aşa este şi Cascada Shifen, o cădere de apă surprinzătoare, ce nu face decât să întregească peisajul cu farmecul şi zgmotele pe care le produce. Cascada Shifen este situată în Districtul Pingxi, în Taiwan, chiar pe cursul superior al râului Keelung. Mai multe cursuri de apă se varsă în râul cu apele de culoarea safirului, creând astfel sunete melodioase ce pot fi auzite de la sute de metri distanţă.

Mai multe cursuri de apă alcătuiesc Cascada Shifen
Mai multe cursuri de apă alcătuiesc Cascada Shifen / Foto: www.thousandwonders.net

Cascada Shifen este cea mai mare din Taiwan, aceasta are lăţimea de 40 de metri, iar apele sale cad de la înălţimea de 20 de metri, într-o singură direcţie. Cascada Shifan nu este atât de învolburată cum este de exemplu frumoasa Niagara, apele sale sunt mult mai line, însă spectacolul naturii este acelaşi. Torente de apă cad direct în Râul Keelung, creând o privelişte unică, dar mai ales fascinantă.

Împrejurimile înverzite completează perfect frumuseţea cascadei
Împrejurimile înverzite completează perfect frumuseţea cascadei / Foto: mhuma.blogspot.com

Cam pe tot parcursul anului Cascada Shifan este învăluită de ceaţă, dar dacă ai noroc să vizitezi zona într-o zi senină, poţi oberva curcubee multicolore, iar picăturile de apă par nişte diamante strălucitoare în razele puternice ale soarelui. Imaginea este cu adevărat spectaculoasă, iar turiştii venerează aceste fenomene uluitoare de care au parte. Cascada Shifan mai este supranumită “Niagara Taiwanului” sau “Curcubeul Taiwanului”, tocmai datorită acestor elemente unice care confer întregii zone un farmec personal.

Uimitoarea cascadă într-o zi însorită
Uimitoarea cascadă într-o zi însorită / Foto: www.panoramio.com

Zona în care este localizată Cascada Shifan a fost intens modernizată în ultimii ani, tocmai pentru a facilita accesul turiştilor şi a îndepărta obstacolele ce ar putea cauza accidente. Astfel, la momentul actual este foarte uşor să ajungi la Cascada Shifan, traseul este bine delimitat şi foarte bine marcat, ce-i drept plăcuţele de ghidaj sunt inscripţionate în limba chineză. Turiştii de pretutindeni pot admira zgomotoasa cascadă din toate unghiurile, asta pentru că de jurul împrejurul cascadei au fost amplasate poduri care permit accesul în orice punct. În imediata apropiere a cascadei au fost amenajate câteva alei perfect pentru plimbări, asta pentru ca tu să zăboveşti cât mai mult în zonă.

Apele cad de la înălţimea de 20 de metri
Apele cad de la înălţimea de 20 de metri / Foto: www.theinfrequenttraveller.com

Aşadar, Cascada Shifan este o minune a naturii, o zonă deosebită vizitată an de an de tot mai mulţi turişti.