Boracay este o mică insulă din Filipine, situată la aproximativ 315 kilometri distanță de Manila. Insula Boracay este vedeta agențiilor de turisim din întreaga lume, iar plajele sale foarte bine amenajate primesc constant premii internaționale. Locul poate fi catalogat ca fiind un colț de Rai, spațiul ideal pentru o vacanță de neuitat de unde nu ai mai vrea să te reîntorci acasă.

Insula Boracay este situată într-un cadru natural de vis
Insula Boracay este situată într-un cadru natural de vis / Foto: http://megaworthit.wordpress.com

Principala atracție din Boracay sunt plajele cu nisip alb, apele de culoarea smaraldului și multitudinea de activități ce se pot desfășura pe insulă. În afară de acestea, Boracay este una dintre destinațiile de top din întreaga lume atunci când vine vorba de relaxare. În ultimii ani, viața de noapte a căpătat mai mult contur, datorită grupurilor de tineri ce își doresc să se distreze până în zori. În anul 2012, Insula Boracay a fost premiată ca fiind cea mai bună insulă din lume, de către o celebră revistă de specialitate.

Un cadru romantic în Boracay
Un cadru romantic în Boracay / Foto: http://isapsindia.org

Istoria Insulei Boracay începe în timpurile străvechi, atunci când diverse triburi se stabilesc pe insulă și duc un trai liniștit, ocupându-se zi de zi de culturile de orez. Spaniolii sunt primii europeni care ajung pe insulă, însă numărul vizitelor turistice  crește simțitor începând cu anul 1970.

Plaja Albă, Boracay
Plaja Albă, Boracay / Foto: http://www.photoinpixel.com

Insula Boracay este situată într-un cadru natural de vis, plajele și apele de un albastru cristalin sunt înconjurate de aproximativ 400 de hectare de păduri tropicale. Principala atracție este Plaja Albă, cu o lungime de 4 kilometri, căptușită până la refuz cu hoteluri luxoase, vile unde se pot închiria camere de cazare, restaurante, baruri și cafenele cochete. Turiștii lenevesc cât e ziua de lungă pe nisipul fin, în bătaia soarelui arzător. Din când în când se aventurează în valurile învolburate, pentru a se răcori. Cei mai curajoși optează și pentru practicarea sporturilor de apă, cele mai populare fiind yachtingul, surfingul dar și scufundările. Pe Insulă circulă tot felul de ambarcațiuni foarte scumpe, Boracay fiind un podium al ultimelor modele de yachturi.

O plimbare la apus, pe o ambarcațiune locală numită paraw
O plimbare la apus, pe o ambarcațiune locală numită paraw / Foto: http://commons.wikimedia.org

Iubitorii de golf pot face un meci chiar pe terenul de pe insulă, zonă abia modernizată după ultimele standarde. Ar fi bine să închei competiția înainte de apusul soarelui pentru că este momentul să optezi pentru o excursie cu paraw, o barcă cu pânze care navighează pe un traseu bine stabilit, de-a lungul Plajei Albe. Priveliștea este deosebită, iar plimbarea foarte relaxantă. Mulți turiști optează și pentru o plimbare în aer, cu parașuta sau balonul, ei spun că doar așa poți vedea insula în toată splendoarea ei.

O adevărată operă de artă realizată din nisip
O adevărată operă de artă realizată din nisip / Foto: www.picstopin.com

Așadar, Insula Boracay se află în topul celor mai frumoase insule de pe Pământ, fiind locul pe care ar trebui să-l includem în planurile noastre de vacană. Deși este o destinație turistică destul de costisitoare, peste 3 milioane de turiști vizitează an de an Insula Boracay și rămân uimiți de frumusețile locului.