Yekaterinburg este al patrulea cel mai mare oraș din Rusia, o metropolă superbă devenită cu mulți ani în urmă un important centru industrial, cultural dar și turistic. Yekaterinburg este alcătuit din numeroase locuri interesante și diverse monumente care reamintesc clipă de clipă aspecte din trecutul glorios al orașului. Yekaterinburg este un loc destul de aglomerat și este foarte plăcut să te plimbi pur și simplu pe străzi. Doar așa vei simți pulsul vieții dintr-un splendid oraș rusesc!

Palatul Rastorguyev-Kharitonov, noaptea
Palatul Rastorguyev-Kharitonov, noaptea / Foto: http://upload.wikimedia.org

Palatul Rastorguyev-Kharitonov

Este una dintre cele mai impunătoare clădiri din oraș, cea mai grandioasă reședință-palat din Yekaterinburg. Acest edificiu construit după liniile stilului neoclasic a fost ridicat la comanda unui comerciant bogat din oraș. El și-a dorit nespus de mult ca locuința sa să se diferențieze de toate celelalte, să fie un edificiu unic care să creeze uimire în rândul trecătorilor. Așa s-a și întâmplat și chiar și astăzi Palatul Rastorguyev-Kharitonov este cea mai fotografiată structură din Yekaterinburg.

Circul din Yekaterinburg, clădirea care schimbă orizontul orașului
Circul din Yekaterinburg, clădirea care schimbă orizontul orașului / Foto: http://upload.wikimedia.org

Circul din Yekaterinburg

Este o clădire care se diferențiază foarte ușor de toate celalate, fiind de fapt un dom de oțel cu o capacitate de 2600 de spetcatori. Edifciul a devenit încă de la momentul construcției, un punct de reper în oraș, modul prin care poți afla foarte ușor în ce zonă te afli. Circul a fost construit în anul 1980, pe malul Râului Iset și a reușit imediat să transforme orizontul orașului.

Vysotsky, cel mai înalt edificiu din Yekaterinburg
Vysotsky, cel mai înalt edificiu din Yekaterinburg / Foto: http://upload.wikimedia.org

Vysotsky

În Yekaterinburg există și numeroase clădiri moderne, una dintre ele este Vysotsky, cel mai înalt edificiu din Rusia, din afara Moscovei.  Clădirea măsoară peste 150 de metri, dar un nou turn ce se află în proces de construcție pare că va plasa Vysotsky pe locul al doilea în topul zgârie-norilor. Edificiul se află într-un cartier luxos de apartamente, însă clădirile nu reușeșc să știrbească frumusețea clădirii.

Biserica de Sânge, un edificiu splendid în Yekaterinburg
Biserica de Sânge, un edificiu splendid în Yekaterinburg / Foto: http://www.travellersgoodbuys.info

Biserica de Sânge

Este cel mai important lăcaș de cult din Yekaterinburg, edificiu cu un nume sugestiv care va purta pentru totdeauna amprenta unui eveniment tragic. Biserica de Sânge este un lăcaș ortodox construit chiar în locul în care Țarul Nicolas al II-lea și membrii familiei sale au fost uciși. Procesul de construcție are startul în anul 2000, atunci când începe să prindă contur un complex alcătuit din două biserici, un turn clopotniță, o anexă și un muzeu dedicat celor uciși.

Dulciurile rusești sunt delicioase, iar prețurile sunt extrem de accesibile
Dulciurile rusești sunt delicioase, iar prețurile sunt extrem de accesibile / Foto: http://thesixtrees.com

Din Yekaterinburg poți cumpăra pentru cei dragi diverse lucruri interesante, de la obiecte tradiționale rusești, la minunatele dulciuri locale. Specialitățile din ciocolată sunt punctul forte al Rusiei și ar fi păcat nu cumperi câteva sortimente pentru tine sau pentru cei dragi. Rușii sunt specialiști în dulciuri și poți opta pentru bomboane cu marzipan, cu nuci, cu semințe sau cu diverse creme și lichior.