Victoria este capitala Provinciei British Columbia, Canada, un orășel destul de mic, cu aproximativ 350 000 de locuitori. Victoria este un oraș plăcut, îngrijit și liniștit, iar multitudinea spațiilor verzi i-a atras supranumele de „Orașul Grădinilor”. În Victoria există numeroase locuri potrivite pentru plimbări, alei înflorite și multe alte obiective turistice interesante.

Parlamentul din Victoria
Parlamentul din Victoria / Foto: http://www.americapictures.net

Cea mai populară zonă din Victoria este desigur centrul orașului, o zonă foarte plăcută și relaxantă. Locuitorii obișnuiesc să meargă foarte mult pe jos, așa ar trebui să faci și tu ca să simți cu adevărat spiritul orașul. Atmosfera specific canadiană este evidențiază la tot pasul, dar mai ales în centrul metropolei acolo unde există multe restaurante, terase și magazine cochete. În zilele însorite zona este arhiplină, iar locuitorii și turiștii deopotrivă obișnuiesc să servească o bere la halbă pe terasele din zonă.

Portul orașului este o zonă splendidă mai ales în timpul nopții
Portul orașului este o zonă splendidă mai ales în timpul nopții / Foto: http://victoriarealestateexpertblog.com

Portul orașului este un alt punct de atracție, o regiune deosebit de plăcută și foarte romantică în același timp. Oamenii obișnuiesc să se plimbte în jurul portului, zona este uimitoare mai ales în timpul nopții, atunci când ambarcațiuni din toată lumea se odihnesc peste noapte în Portul din Victoria. În apropiere se află și Parlamentul din Victoria, o clădire impunătoare, intens iluminată în timpul nopții. Parlamentul este înconjurat de grădini înmiresmate, fel de fel de statui și fântâni arteziene care însuflețesc zona cu zgomotul lor.

China Town
China Town / Foto: http://www.chatterblock.com

Iubitorii culturii chineze au un loc aparte în Victoria. Desigur, China și Canada sunt două regiuni toatal diferite, dar iată că au multe în comun. În Victoria există China Town, o stradă întreagă decorată cu elemente din cultura chineză, obiecte ornamentale provenite chiar din China. Numeroase magazine comercializează tot felul de produse, de la fructe și legume, la ceai sau sute de sortimente de cafea. Există și câteva restaurante cu specific chinezesc și buticuri de la care poți cumpăra câteva amintiri chinezești din Victoria.

Beacon Hill Park, locul cu peisaje luxuriante
Beacon Hill Park, locul cu peisaje luxuriante / Foto: http://www.royallimousine.ca

Victoria este locul unde natura are un rol foarte important, de aceea mediul natural este de-a dreptul luxuriant. În oraș există, așa cum menționat deja, numeroase grădini și parcuri, dar și grădini zoologice, locul unde trăiesc sute de animale interesante. Beacon Hill Park este o zonă destinată adulților și copiilor deopotrivă, locul unde vizitatorii pot sta la picnic pe iarbă sau unde se pot relaxa la soare. Copiii își dezvoltă și mai mult imaginația și cultura pentru că aici există o grădină zoologică cu animale foarte variate.

Spațiile verzi se regăsesc la tot pasul
Spațiile verzi se regăsesc la tot pasul / Foto: http://www.blogmost.com

Așadar, Victoria este un oraș deosebit, o zonă mult mai liniștită față de marile orașe ale Canadei. Anual, aproximativ 700 000 de turiști străini vizitează Victoria și rămân uimiți de frumusețile metropolei.