Sărbătorile se apropie cu pași repezi și știți ce înseamnă asta, nu-i așa? E timpul să începeți să vă faceți planuri pentru următoarea vacanță de Crăciun şi ca să vă fie mai uşor, anul acesta vă oferim un top al destinațiilor de vis unde puteți petrece un Crăciun exact ca în povești.

Tromso noaptea
Tromso noaptea

Deși sunt atât de diferite, aproape toate țările sărbătoresc sub o formă sau alta ziua de 25 decembrie. Şi totuşi, există câteva locuri în lume ce par într-adevăr încărcate de magie. Destinații numai bune pentru o vacanță de Crăciun cum alta n-a mai fost…

Vacanță de Crăciun în Tromsø

Cât de ciudat vi s-ar părea să petreceți noiembrie și decembrie în întuneric? Ei bine, locuitorii din Tromsø, Norvegia, pățesc asta în fiecare an. Datorită localizării lor nordice, aici zilele și nopțile sunt mult mai lungi. Dar nu-i nimic pentru că aici fiecare zi din ultima lună a anului pare a fi o repetiție pentru Crăciun. Orașul este frumos decorat cu beculețe, globuri și ghirlande, iar din fiecare local se aud cântece și colinde de sezon.

Câteva luni de noapte pe an
Câteva luni de noapte pe an

Turiștii vin deseori aici chiar din luna noiembrie fie pentru a petrece o vacanță de Crăciun prelungită, fie pentru a se bucura de târgurile și serbările ce se țin la fiecare sfârșit de săptămână în Tromsø.

Quebec City, un Crăciun în stil European

Când ajungi în Quebec City nu prea simți că ai trecut Oceanul. Dimpotrivă, orașul respiră un aer European, iar Sărbătorile de Iarnă sunt pline de magia și tradițiile de odinioară. În ultima lună a anului aproape toate casele și clădirile orașului sunt decorate cu ghirlande de lumină, iar zăpada e omniprezentă. Peste tot veți întâlni oameni veseli și primitori, iar buticurile și expozițiile tematice vă vor oferi prilejul de a alege cadouri unice pentru cei dragi.

Quebec City în apropierea Crăciunului
Quebec City în apropierea Crăciunului

În Quebec City veți descoperi că o vacanță de Crăciun petrecută dincolo de granițele Europei poate fi soluția ideală pentru un sfârșit de an unic.

Quebec City noaptea
Quebec City noaptea

Un Crăciun romantic în Viena

Dacă nu vă place să călătoriți chiar așa de mult, ați putea încerca o minunată vacanță de Crăciun în Viena. În ciuda frigului de afară, bătrânul oraș este mereu plin de farmec și căldură în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Aici se organizează unul dintre cele mai faimoase târguri de Crăciun din lume, cu cadouri pentru toate buzunarele. Desigur, nu va trebui să vă petreceți o întreagă vacanță de Crăciun căutând darul perfect. Nu, Viena este un oraș ce se merită explorat pe îndelete, străzile sale acoperite de zăpadă și luminile feerice ce îl îmbracă în această perioadă fiind o experiență deosebită pe care nu ar trebui să o ratați. Și tot la Viena se țin unele dintre cele mai frumoase concerte de Crăciun, o bucurie pentru suflet și minte pe care nu o veți uita prea curând.

Christmas Market în Viena
Christmas Market în Viena

Nu sunt decât câteva dintre cele mai frumoase locuri spre care vă puteți îndrepta pentru a petrece o vacanță de Crăciun unică. În continuare, pe parcursul zilelor viitoare vom descoperi împreună şi alte orașe unde Sărbătorile de Iarnă sunt la mare cinste, iar turiștii sunt primiți cu brațele deschise.

Christmas Gifts Austria
Christmas Gifts Austria