Peloponez, petrece o vacanţă plină de surprinze în Ţinutul Zeilor

Peloponez, petrece o vacanţă plină de surprinze în Ţinutul Zeilor

Peloponez, Grecia
Peloponez, Grecia / Foto: abeachaday.com

Grecia este ţinutul celor mai frumoase plaje, celor mai pitoreşti oraşe, al satelor tradiţonale unde se produc cele mai bune vinuri şi cel mai pur ulei de măsline. În forma unei frunze, Peninsula Peloponez este situată în partea de sud a Greciei, legată de continentul european prin podul Rio-Antirrio. Regiunea este o destinaţie de vacanţă surprinzătoare, zona fiind o îmbinare armonioasă între templele clasice greceşti, cetăţi veneţiene, biserici bizantine, peninsula fiind ecoul culturii antice şi al evenimentelor istorice care au pus bazele lumii.

Plajele sunt o încântare pentru turişti
Plajele sunt o încântare pentru turişti / Foto: www.itaka.pl

Peninsula Peloponez nu ar mai fi aceeaşi în lipsa plajelor fine, a apelor învolburate ale mării sau peisajelor idilice cum nu mai există nicăieri pe Pământ. Există plaje mai liniştite, destinate familiilor, plaje pustii unde natura a constituit un Colţ de Rai, plaje pentru tinerii aventurieri care practică fel de fel de sporturi pe apă pline de adrenalină. Una dinte cele mai frumoase plaje este Elafonissos, care impresionează mai ales prin contrastul dramatic între plajele cu nisip alb şi apele colorate în turcoaz, foarte limpezi. Foarte populare în rândul turiştilor sunt şi plajele Kalogria, Pisili, Ammos şi Arkoudi.

Nafplio
Nafplio / Foto: www.visitgreece.gr

Castelele medievale şi străzile cu piatră cubică sunt calea prin care vizitatorii pot cunoaşte mai multe aspecte legate de trecutul istoric al zonei. Există multe regiuni şi oraşe de seamă, una dintre cele mai populare destinaţii turistice este Nafplio, o regiune liniştită unde se regăsesc o sumedenie de monumente şi construcţii istorice. Străduţele înguste, pietruite sunt însufleţite de existenţa edificiilor colorate, specifice Greciei, căsuţe tradiţionale intens colorate cu obloane din lemn.

Olympia, tărâm al zeilor
Olympia, tărâm al zeilor / Foto: www.lakopetrabeach.com

Ruinele romane sunt frumos încadrate în peisajul peloponez, ele sunt urmele multor civilizaţii care şi-au lăsat pentru totdeauna amprentele pe tărâmul Greciei. Astăzi, turiştii pot admira ruine de străzi, temple, statui, amfiteatre, toate unice în felul lor. Printre oraşele antice se remarcă Olympia, locul unde au fost organizate primele Jocuri Olimpice, un mod de a-i arăta respect şi onoare lui Zeus. Alte locuri importante sunt Epidaur, Corint, Mystras şi nu în ultimul rând Messinia.

Canalul Corint
Canalul Corint / Foto: www.trekearth.com

Capodoperele naturale sunt un alt element care transformă Peninsula Peloponez într-o destinaţie de vacanţă plină de surprize. Printre acestea se remarcă şi Canalul Corint cu o lungime de 6,3 kilometri, construit în perioada cuprinsă între anii 1881-1893. Şi Peştera Diros este de o frumuseţe rară, ea este localizată în oraşul omonim şi se remarcă prin stalagtiele şi stalagmitele care iau cele mai interesante forme. Dacă ajungi în Peloponez nu trebuie să ratezi văile râurilor, locuri liniştite ce subliniază ideea de calm absolut. Peisaje de poveste se regăsesc de-a lungul Râului Radon şi Neda.

Peştera Lacurilor
Peştera Lacurilor / Foto: bingwallpaper.com

Peninsula Peloponez alcătuieşte o regiune complexă şi diversă, un teritoriul al surpinzelor, unde orice turist va rămâne uimit de farmecul deosebit al zonei.