Los Angeles, orașul îngerilor

Los Angeles, orașul îngerilor

Plaja Santa Monica din Los Angeles
Plaja Santa Monica din Los Angeles | Foto: hariswkwk.blogspot.com

Dintre toate orașele americii, Los Angeles pare să fie cea mai complexă și atrăgătoare metropolă. Un loc în care opusele se atrag iar stereotipurile hollywoodiene se îmbină de minune cu diversitatea etnică și culturală a locuitorilor de aici într-un mix absolut incredibil.

Așa se face că, în timp ce unele zone se pot lăuda cu luxul și glamour-ul specific cetății filmului, altele vin să ofere galerii de artă și opere arhitecturale deosebite. Iar cât privește mâncarea din Los Angeles, nici un turist care trece pe aici nu ar trebui să plece fără să fi gustat măcar odată din bucătăria eclectică a acestor locuri.

Zona de acces în LAX, aeroportul din Los Angeles
Zona de acces în LAX, aeroportul din Los Angeles | Foto: lacity.org

De ce Los Angeles?

Ei bine da, acest oraș de pe Coasta de Vest poate fi considerat principala atracție din California. Nu neapărat pentru că Celebrul stat american ar duce lipsă de puncte de interes ci deoarece aici se află principalul centru de producție cinematografică din America. Da, este vorba de Hollywood, celebra Cetate a Filmului, locul unde se întâlnesc cele mai multe vedete pe metru pătrat. Însă acesta este doar începutul. Locuri precum Rodeo Drive sunt adevărate oglinzi ale luxului în cele mai rafinate forme ale sale iar centrul orașului adună într-o zonă destul de extinsă numeroase expoziții de artă și muzee. Este raiul oricărui pasionat de călătorii. Astfel, indiferent dacă este vorba de un simplu city break sau o excursie în toată regula, Los Angeles are multe de oferit.

Los Angeles un oraș cu ieșire la ocean
Los Angeles un oraș cu ieșire la ocean | Foto: movebubble.com

Dar Orașul Îngerilor este foarte mare așa că vizitarea lui se poate dovedi cel puțin epuizantă…cu toate că asta nu pare să îi sperie pe turiști. De fapt, statisticile oficială creditează această metropolă ca fiind cea mai vizitată din Statele Unite în intervalul Iunie – Octombrie al fiecărui an. iar asta înseamnă că în fiecare zi, călătorii veniți de prin toată lumea se amestecă cu localnicii, invadând străzile orașului. Asta se traduce printr-o aglomerație constantă dar adevărații turiști stiu secretul unei vizite în Los Angeles: planificare. Înainte de a ajunge aici trebuie să vă faceți un plan bine pus la punct cu ceea ce doriți să vedeți și unde ați vrea să ajungeți.

Clima

Los Angeles are o climă sub-aridă ceea ce face ca din mai până în octombrie vremea să fie foarte uscată. Dar în contrapartidă, din decembrie și până în aprilie șansele de precipitații sunt mult mai ridicate. De asemenea și temperaturile pot varia, cu valori mai ridicate în zonele depărtate de ocean și cu valuri de căldură ce pot apărea destul de brusc. Însă în linii mari, dacă ajungeți în LA nu veți avea probleme de adaptare cu excepția diferenței de fus orar.

Palmieri și plaja Venice Beach
Palmieri și plaja Venice Beach | Foto: zubitravel.com

De vizitat

O vizită în Los Angeles este o oportunitate unică de a descoperi o serie de obiective foarte interesante dar dacă sejurul dumneavoastră este limitat în timp, va trebui să vă alegeți foarte bine locurile în care vreți să mergeți.
Un foarte bun loc de pornire este Los Angeles County Museum of Art sau pe scurt LACMA. Este o expoziție foarte interesantă al cărei scop principal este să promoveze arta locală. În ziua de azi muzeul oferă colecții de artă asiatică, latino-americală, europeană și amerindiană. Este un mix eclectic dar care se îmbină în mod armonios.

Los Angeles County Museum of Art
Los Angeles County Museum of Art | Foto: galeriemichel.com

Un alt muzeu foarte bine organizat este the Page Museum, un fascinant loc plin de vestigii paleontologice. Întregul loc pe care se află expoziția reprezintă o resursă aparent inepuizabilă de fosile de la tigrii, mastodonți, bisoni și alte animale vechi până la dinozauri. Copii în special vor fi fascinați de această călătorie în timp.

Și desigur, The Getty Center este un mzeu ce trebuie vizitat obligatoriu. Situat pe vârful munților Santa Monica, de aici veți avea cea mai frumoasă priveliște a întregului Los Angeles iar partea cea mai bună este că intrarea în muzeu este gratuită. Centrul Getty are o colecție extinsă de opere de artă și din multe puncte de vedere este considerat a fi cel mai bun muzeu din Statele Unite, depășind chiar și Galeria Națională de Artă din Washington DC.

Orașul la apus
Orașul la apus | Foto: allelectronicsrecycling

Verde pentru relaxare

Griffith Park este al doilea parc din SUA ca și dimensiuni iar înainte de a fi transformat în spațiu verde, aici a funcționat…o fermă de struți. Azi însă, locuitorii din Los Angeles dar și turiștii, pot veni aici să se relaxeze, să se bucure de un picnic sau să viziteze grădina zoologică a orașului. De altfel, Griffith Park este un loc în  care oricine poate găsi motive de relaxare. Pe lângă grădina zoo sau spațiile verzi enorme, aici se mai află o fermă de ponei, un teren de golf, un circuit auto, observatorul astronomic și un Christmas light drive, o zonă foarte aglomerată în perioada sărbătorilor de iarnă.

Griffith Park din Los Angeles
Griffith Park din Los Angeles | Foto: caltonleisure.com

Dar cel mai romantic loc dintre toate este Mulholland Drive, locul în care nenumărate filme și-au rulat momentele romantice și cel mai bun punct din care se poate observa orașul în toată splendoarea sa.

Evenimente

Los Angeles este locul favorit pentru concertele de pe Coasta de Vest. Nokia Theatre sau Staples Center oferă o sumedenie de concerte de diferite genuri. Tot ce trebuie să faceți este să verificați din timp lista evenimentelor și să vă cumpărați biletele.
Pe de altă parte, LA Convention Center se poate dovedi o opțiune cel puțin la fel de atractivă, căci acest centru de conferințe organizează anual cea mai mare convenție de gaming (și nu numai): Electronic Entertainment Expo. Chiar se merită să o vizitați, mai ales dacă veniți cu cei mici.

Observatorul Astronomic
Observatorul Astronomic | Foto: montana.edu

Descoperiți Hollywood-ul

Unul dintre motivele pentru care Los Angeles a ajuns să fie atât de cunoscut este Hollywood-ul, cetatea filmului, locul unde cele mai frumoase și cele mai faimoase filme din lume au fost produse. Desigur, majoritatea se filmează prin Canada sau alte locuri cu climă favorabilă poveștilor din scenarii dar chiar și așa, titluri precum ”Pe Aripile Vântului” au fost produser în cea mai mare măsură aici.

Hollywood, unul dintre cele mai faimoase semne din lume
Hollywood, unul dintre cele mai faimoase semne din lume | Foto: noirbabes.com

Iar dintre cele mai interesante locuri, Universal Studios rămâne pe primul loc cu un parc tematic extraordinar ce redă scene din cele mai cunoscute filme , introducându-i pe vizitatori în mijlocul acțiunii, atât în fața cât și în spatele scenei.

Iar acesta este doar începutul căci Los Angeles este un oraș extraordinar de complex, care îmbină multe culturi și care s-a format pe baza spiritului american în cea mai pură formă a sa.

Intrarea în Universal Studios Hollywood, Los Angeles
Intrarea în Universal Studios Hollywood, Los Angeles | Foto: wikipedia.de